mantolic sri 6.2.2013 10:02

Dobar dizajn je funkcionalan dizajn.

Subjektivno će ti svi reći mišljenje o dizajnu. Ali objektivno, taj dizajn mora biti funkcionalan i izvršavati svoje ciljeve da bi bio dobar.

Dizajn ti nije crtanje lijepih stranica, dizajn je rješavanje problema i ako si s njom probleme riješio ona je dobra.



 

Ad4pt3r sri 6.2.2013 12:04

Imaš dobre knjige na tu temu. Recimo A. Walters: 'Designing for Emotion' ili S. Weinschenk: 'What makes them click'. Kao što je kolega prije rekao, dizajn se svodi na rješavanje problema i zadržavanje korisnika.

Što se tiče tehničke strane imaš dobar course ovdje

alankish sri 6.2.2013 21:34
NiGHT_RiDER92 kaže...

Zahvaljujem, a recimo ako želim se zelim reklamirati, dali je ok postaviti recimo prijedloge dizajna (samo u photoshopu) na stranicu (znaci slike samo) ili se obicno stavlja i gotova stranica? 

Ukoliko se tvoj prijedlog dizajna koristi na live siteu, onda da. Preporuka, izbjegavaj Photoshop.

Ad4pt3r sri 6.2.2013 23:03
alankish kaže...

Ukoliko se tvoj prijedlog dizajna koristi na live siteu, onda da. Preporuka, izbjegavaj Photoshop.

Ne vidim razlog zašto izbjegavati Photoshop? Trend dizajniranja direktno unutar browsera se razvija, ali i dalje smatram da su PS i određeni pluginovi korisni u dizajnu stranica.

k1c0 čet 7.2.2013 00:15

Najbolji nacin za nauciti web dizajn ti je da se prijavljujes na natjecaje na 99designsu. Svaki natjecaj donosi nove izazove i zahtjeve. Trazi feedback i rating te gledaj gdje radis greske i kako ih popraviti, a uz to mozes i stogod zaraditi. 

 

Prijavi se! Nemas sto izgubiti, mozes samo napredovati.

mantolic čet 7.2.2013 00:25

Ma kakav 99designs.

To ti je gubljenje vremena na krive stvari.

Trebao bi naučiti kako rješavati klijentove probleme sa dizajnom. A u contestima poput 99 designs ćeš se samo natjecati da vizualno impresioniraš i ti dizajnovi ne rješavaju ništa i većinom nisu funkcionalni.
99% briefova nema ni osnovne informacije potrebne da bi se napravio kvalitetan dizajn. To je samo pogađanje njihovih želja po briefu. Iako ti je dobra vježba za crtanje stranica, ali ne i za dizajniranje istih.

Također se to u web dizajn industriji naziva spec work, a evo i video u kojem ti objašnjava zašto je to loše i za dizajnera i za klijenta.

http://antispec.com/