X-ray engine 1.6 (Stalker cop)

Ekipa imam veliki problem.
Instalirao sam S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat. Priliko pokretanja dobijem splash screen i igra mi dozvoli ući u setup.
Nakon što dignem postavke na max (DirectX 11) i kliknem na Star New Game, igra se smrzne, učita load screen do kraja i onda se opet smrzne. Nakon par sekundi se pojavi poruka "X-RAY ENGINE 1.6 HAS STOPPED WORKING." I neki sitni info o tome kako je program prestao raditi te da će mi Windows javiti ako nađe rješenje.
Imam PC koji debelo premašuje hardverske zahtjeve ove igre (i5, HD5870 CF, 4GB 1600MHz) tako da vjerujem da nije to u pitanju.
na internetu sam pronašao rješenje da se obriše "user.ltx" datoteka ali u njoj su mi spremljene postavke igre tako da, obrišem li nju, mogu igrati DX9 na defaultnim postavkama. Ali ja želim igrati na max det.
Imam ownership nad xray...exe, pokrećem kao admin..sve bi trebalo raditi - ali ne radi.
no što sam primjetio u task menageru-procesima:
xrayengine.exe lagano grabi sve više memorije dok ne dođe na negdje na 1,6GB i onda crkne. Cijelo vrijeme dok njemu potrošnja memorije raste, stalker.exe mi stoji kao "not responding"
xray je inače engine koji pokreće Stalkera ali eto meni neće.
Da ne bude zabune, igra je ORIGINAL pa loši crack kao uzrok otpada.
help jer ću pop***** više
Pošto je igra orginal stvarno je iznenađujuć tvoj problem. Ajde probaj skinut Cra.k i zaljepit možda profunkcionira

Stavio sam sad Razerov crack i ista stvar.
Zaboravio sam reći da sam isprobao igru na drugom računalu i da tamo radi (i7, 6GB 1333, HD5830)

Stavio sam sad Razerov crack i ista stvar.
Zaboravio sam reći da sam isprobao igru na drugom računalu i da tamo radi (i7, 6GB 1333, HD5830)
Jesi probao instalirati DirectX SDK koji se dobije sa igrom?

pa nisam. Misliš da je tu problem?
idem probati

Updejtaj igru, grafičku i DX pa javi.
BTW. pogledaj malo službeni forum, možda ima kakvih fixeva.

driveri catalyst 10.9, igra patchirana na najnoviju verziju, DirectX apdejtan
Evo ako će nekome ovo nešto značiti - iz event viewera:
Faulting application name: xrEngine.exe, version: 1.6.0.2, time stamp: 0x4b275197
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7600.16385, time stamp: 0x4a5bdaae
Exception code: 0xe06d7363
Fault offset: 0x00009617
Faulting process id: 0xefc
Faulting application start time: 0x01cb6d3ebd77133e
Faulting application path: C:\Program Files\bitComposer Games\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\bin\xrEngine.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll
Report Id: 36e446e2-d932-11df-8813-406186c73e60
zašto je taj kernelbase.dll FAULTY??

Da li mogu izvući neki log file koji bi vam pomogao da mi pomognete? Samo recite što trebam napraviti

Probaj ovo napraviti, jednom je pomoglo.
Delete your user.ltx in
C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. – Call of Pripyat
This will fix your problem.

Napisao sam to već. Hoće ali će mi i obrisati sve postavke. Šta će mi ta igra ako ću je igrati na medium/low DX9 na 1280xnešto a imam 24" ekran i 5870 u crossifreu.
Mogu je i sad igrati na DX 9 sve max postavke. Ali me brine zašto ne mogu na DX10 i 11?
Ma vratit ću igru i reći da ne valja i jbms.
Ekipa imam veliki problem.
Instalirao sam S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat. Priliko pokretanja dobijem splash screen i igra mi dozvoli ući u setup.
Nakon što dignem postavke na max (DirectX 11) i kliknem na Star New Game, igra se smrzne, učita load screen do kraja i onda se opet smrzne. Nakon par sekundi se pojavi poruka "X-RAY ENGINE 1.6 HAS STOPPED WORKING." I neki sitni info o tome kako je program prestao raditi te da će mi Windows javiti ako nađe rješenje.
Imam PC koji debelo premašuje hardverske zahtjeve ove igre (i5, HD5870 CF, 4GB 1600MHz) tako da vjerujem da nije to u pitanju.
na internetu sam pronašao rješenje da se obriše "user.ltx" datoteka ali u njoj su mi spremljene postavke igre tako da, obrišem li nju, mogu igrati DX9 na defaultnim postavkama. Ali ja želim igrati na max det.
Imam ownership nad xray...exe, pokrećem kao admin..sve bi trebalo raditi - ali ne radi.
no što sam primjetio u task menageru-procesima:
xrayengine.exe lagano grabi sve više memorije dok ne dođe na negdje na 1,6GB i onda crkne. Cijelo vrijeme dok njemu potrošnja memorije raste, stalker.exe mi stoji kao "not responding"
xray je inače engine koji pokreće Stalkera ali eto meni neće.
Da ne bude zabune, igra je ORIGINAL pa loši crack kao uzrok otpada.
help
jer ću pop***** više