macgyver pon 22.6.2009 03:27

Ovako... Instalirao sam Microsoft Virtual PC. Htio bih na njemu pokrenuti COD4, ali kad probam, javi mi "DirectX encountered an unrecoverable problem".

Imam WinXP, 2.13GHz, 1.5 MB RAMa, ali mi virtual PC ne vidi moju nvidiju 7900GS, nego samo neku svoju graficku S3 ili tako nesto... Pa me zanima da li mogu nekako instalirati moju graficku na Virtual PC?

logan pon 22.6.2009 09:58
klimama kaže...

Ne možeš.

Svi programi za virtualna računala (barem oni koje sam ja koristio) emuliraju svoje grafičke kartice, tako da virtualni Windowsi baš i nisu za igre.

Ovaj gornji navod je točan, dakle virtualna računala su isključivo pogodna za office aplikacije i njima slične, a igre ne dolaze u obzir obzirom da emuliraju grafičke kartice, a instalacija drivera za iste nije moguća...osobno sam doživio to iskustvo instalirajući Virtual Windows XP for Windows 7 gdje Win XP kao virtual PC radi savršeno sa svim aplikacijama gdje nije bitna jačina grafike, pa poanta i je u tome da Microsoft nudi tu mogučnost, a najviše za korporacije kako bi prešle na Win 7 s mogučnošću korištenja Virtual Win XP pod Windowsima 7, a za svoje aplikacije koje eventualno nisu kompatibilne sa novim OS-om !!

Moncho pon 22.6.2009 18:35
vani kaže...

Navodno vmware workstation 6.5 ima podrsku za direct3d...

Ima, ali mozes komotno zaboraviti na igranje na VM-u. Tehnicki je to ne izvodivo. Sve igre su tako pisane da imaju eksluzivni pristup hardwareu kroz driver, tako da je ne moguce to raditi na VM ovima.

macgyver uto 23.6.2009 00:17
jurluk kaže...
macgyver kaže...

A jel postoji mozda neki drugi nacin da istovremeno pokrenem 2 coda4 na jednom PCu?

mislim da ne. a zašto bi to htio?

Tak da ubijam sam sebe pa da obavim neke challngeove koje je gotovo nemoguce napraviti ak igram normalno, a i da mi level malo brze naraste, ne mogu igrati s ovim srotnim oruzjima :)

Lazarus Long uto 23.6.2009 00:25
klimama kaže...

Ne možeš.

Svi programi za virtualna računala (barem oni koje sam ja koristio) emuliraju svoje grafičke kartice, tako da virtualni Windowsi baš i nisu za igre.

Zar SUN Virtual Box ne koristi ugradenu graficku ili emulira nVidiu? (zaboravio sam),znam da MS Virtual PC koristi S3 ..za V.Box sam zaboravio

Inace se ne moze igrati na virtualnom,bar ne zahtevne 3D igre. Mozete tetrisa Cool

hrx uto 23.6.2009 08:35

VirtualBox je uveo podršku za OpenGL u verziji 2.1, koja je proširena u 2.2. Verzija 3.0, koja je u beti, donosi podršku za OpenGL 2.0 i Direct3D 8/9. Koristi se WineD3D koji prevodi D3D pozive u OpenGL.

MS VirtualPC ne podržava 3D akceleraciju, VMWare Workstation 6.5 podržava Direct3D (Shader Model 2.0), prema službenim stranicama.

macgyver uto 23.6.2009 13:11
hrx kaže...

VirtualBox je uveo podršku za OpenGL u verziji 2.1, koja je proširena u 2.2. Verzija 3.0, koja je u beti, donosi podršku za OpenGL 2.0 i Direct3D 8/9. Koristi se WineD3D koji prevodi D3D pozive u OpenGL.

Jel to znaci da se u 3.0 beti moze igrati cod4?