Razni mrežni problemi

Zyxel P660HW-D3 Wireless bridge pomoć

Irvas148 sub 3.8.2019 11:23

Pozdrav, treba mi pomoć ili barem odgovor na to da li je moguće spojiti P660HW-D3 na drugi router preko wirelessa i onda spojiti komp preko kabela na tu mrežu.

 

Situacija je sljedeća: imam wireless internet od gazde koji je preko puta mojeg stana. Signal je OK i nemam nekih problema sa wirelessom. PC mi nema wireless karticu, pa trenutno koristim wireless adapter i na njega se kačim LAN kabelom. Problem je u tome što je taj adapter jeftin (dobio od Optime na poklon) i svako toliko mi pukne veza makar gleda direktno na gazdin stan, a na laptopu, koji se spaja na isti wireless sve radi normalno. Vjerojatno je stvar u adapteru koji poludi svako malo...

 

Doma imam stari Zyxel P660HW-D3, pa sam mislio njega iskoristiti da se spojim preko wirelessa na gazdinu mrežu i onda provučem kabel do PC-a, ali mi ne uspjeva za sada. Pronašao sam ovaj thread, ali OP nije uspio podesiti taj način rada. Za sada sam napravio ovo da uđem u bridge mod, ali mi i dalje router na vidi mrežu... Od podataka o gazdinoj mreži imam SSID i šifru, ne vjerujem da bi mogao doći do T-com accounta i šifre.

 

Ima li netko iskustva s ovim routerom i da li je to što mi treba uopće moguće izvesti s njim? Kako? Alternativno, sa kojim routerom bi bilo moguće to izvesti, a da ne košta kao suho zlato? Bi li D-Link DAP-2020 mogao?

 

Unaprijed hvala!