Razni mrežni problemi

Problem/pitanje vezano uz Repeater

peterstern9 pet 9.11.2012 15:23

Dakle, do prije nekih mjesec dana sam koristio OVAJ uređaj u Repeater Modu. Situacija je slijedeća: imam glavni Thomson TG782i koji sam dobio od HT-a uz MaxADSL i on je glavni router. Pošto mi on ne šalje dovoljno jak signal po cijeloj kući, bio sam primoram uzeti neki Repeater koji će mi proslijediti signal po cijeloj kući (uzeo sam ovaj Airlive kojeg sam prvog linkao). Do prije mjesec dana je radio, ali onda se pokvario i počeo bacati sam od sebe neke divlje IP adrese, nije reagirao na reset tipku pa morao sam ga baciti. Zbog tog divljanja IP adresa više nisam siguran da li bi uzeo Airlive. Sada razmišljam o D-LINK-u. Problem je što nisam siguran koji uzeti, vidim neki govore da treba Access Point jer Repeater mod smanjuje bandwith za 50%. Ne bih htio baš gubiti na brzini interneta ako nije potrebno jer igram dosta multiplayer igre kao npr. Battlefield 3.

Sad me zanima, što bi mi preporučili, koji uređaj uzeti, ako može od D-Linka (jer ga smatram najboljim, a mozda i najjednostavnijim)? Recimo da mi je max. limit koliko mogu dati 350 kn, mislim da se za te novce može kupiti kvalitetan repeater/access point uređaj. Po mogućnosti neka budu 2 antene na uređaju. Kupovao bih u Linksu ili Protisu, ali bolje Links.

Razmišljam o ovako nečemu pa ne znam koji je bolji, jedan je baš access point, a drugi ima (navodno) repeater mode. KLIK1, KLIK2

Imao sam dosta problema sa namještanjem repeater moda, i nisam bas neki stručnjak po tom pitanju pa vas lijepo molim da mi objasnite.

Lijep pozdrav!

MoMo pet 9.11.2012 19:17

namjesti si taj thomson negdje u sredini kuce da ti pokriva cijelu, to ti je najjeftinije, ak dodas bezzicne veze izmedu adsl i pc-a, u igrama bi ti latencija jedino mogla skocit gore, bandwidth bi trebao bit u redu ak nemas prek 20Mbita adsl

mario.L_hr pet 9.11.2012 21:42

Mi u uredu imamo dva AP (zbog konfiguracije samog ureda), oba imaju isti SSID i istu lozinku. Oba su D-Linkov proizvod. Instalacija je stvarno trivijalna i ne zahtjeva neke posebne vještine. Jedina stvar koju sam napravio je ta da sam za oba AP postavio fiksni IP.

 

Moj prijedlog ti je AP a mislim da je D-Link dobar izbor, sa konkretnim modelom (kojeg si naveo) nemam iskustva ali mislim da nebi trebalo biti problema.