Razni mrežni problemi

Problemi sa ping-om na nekim serverima

Jakovec12 uto 27.4.2021 22:26

Pozdrav,

 

koristim internet od T-COM i imam ruter HUAWEI Home Gateway HA35, ruter ne koristi 4G za dohvacanje interneta nego preko kabla, komp je spojen preko ethernet kabla, brzina je oko 20 download - 2 upload u Mbps.
Nesto vise od mjesec dana imam problema sa ping-om na nekoliko servera na kojima inace imam oko 40-50 ping, ali sada na tim istim serverima imam oko 100-120 ping.

Resetiranje rutera nije nista pomoglo, niti port forwarding.

Cak i kada iskljucim wifi vezu i samo je moj komp spojen na ruter i dalje ping ostaje biti visok, takoder su svi "beskorisni" programi u pozadini iskljuceni.

Jedino kako sam uspio donekle popraviti ping je koristenje VPN-a.

Uglavnom ne znam je li je samo do mene ili je od T-COM jer cujem da nisam jedini koji ima problem sa ping-om te da je to mozda "routing issue".

Ima li jos netko takav slican slucaj te ima li mozda netko rjesenje prije nego ih nazovem?

ihush sri 28.4.2021 08:21

-koga ćeš nazvati? .. tj operater ti daje liniju, pingaj operatera ili bug-forum.. ako je to ok, tad nemaš s operaterom problem dok na servere nemaš baš nikakvog utjecaja npr interkontinentalne linije ili zamlopis-smještaj.. pa do tog da i broj igrača ovisi o rezultatu (opterećenje) dok ostali možda imaju optiku itd.

-pingaj google.hr ili .com, kao univezalni 'test'.. tu ako vidiš razliku možeš mijenjati modem, žice, postavke .. pa i zvati operatera, no većina takvih problema je s tvoje strane ili neki lokalni-kvartovski radovi npr prekopavanje cesta-linija i postavljanje optike ili nečeg desetog..