Prečudan problem s internetom

Koliko vidim vjerovatno svi uređaji su na WiFi pa čak i CPU tvog laptopa :D
" – PROCESOR: 4-jezgreni Intel Pentium N3520 2,16 GHz (u Turbo Modu 2,42 GHz), 2 MB cache"
...ako je to razlog tada ni gašenje wifi na njemu neće otkloniti problem...jedino da probaš fiksno na ruteru postaviti najviši kanal (CH 11-13) i probaš.

Prije par dana sam imao slican problem , ( Lenovo E520 ) Cim sam na njemu stavio skidati bilo sta preko torrenta konekcija je nestala uopce nije postojao wi fi... Dok na 3 telefona i 2 pca je radilo...
I onda jedno vrijeme je bilo ok , znaci spojeno i sve kao kod tebe , al ne radi nista... Al samo wi fi.
I zvao sam tamo t mobile, vide ovo ono bla bla pa resetiraju pa ovo pa ono.... I tako sam ja 6 puta zvao u jednom danu dok se nisam zaprijetio prekidanjem ugovora... I rekli su kroz 48h ce doci tehnicari i ako sam to cuo dosta puta i nitko nista nije poduzeo, ujutro sam isao opet zvati i nakon mog poziva 2 min kasnije, zovu tehnicari ... Dosli gledaju sat i pol su se oni gubili po kuci... " naprave , pa ne radi max tv... " Naprave pa opet wi fi... I na kraju su donjeli drugi ruter i sve radi bas kako i treba. Pa eto pretpostavljam da je i kod tebe stariji ruter ?

Koliko vidim vjerovatno svi uređaji su na WiFi pa čak i CPU tvog laptopa :D
" – PROCESOR: 4-jezgreni Intel Pentium N3520 2,16 GHz (u Turbo Modu 2,42 GHz), 2 MB cache"
...ako je to razlog tada ni gašenje wifi na njemu neće otkloniti problem...jedino da probaš fiksno na ruteru postaviti najviši kanal (CH 11-13) i probaš.
??

Za razliku od povezivanjem kablom na ruter sa wifi uvjek ima problema jer je podložan smetnjama drugih uređaja u okolini.
Nijedan provajder pa ni T-Com nemože garantirati wifi već samo brzinu na LAN priključku , jer wifi ovisi o puno različitih uvjeta ( udaljenost , broj korisnika, smetnje itd.). pa žalbe nema svrhe ni slati jer je njima dovoljno da je wifi uključen i ispravan a koliko ti je brzina i na koju udaljenost ti radi njih normalno ne zanima.
Neke smetnje se mogu izbjeći promjenom radnog kanala ili odmicanjem uređaja koji smeta dalje od rutera tako da čuje osim toga i druge korisnike.

Za Cryogenic info da svaki uređaj koji radi na visokim frekvencijama usput i zrači to u okolinu pogotovo oni koji nisu oklopljeni metalom ( faradejev kavez) .
Ne jedanput mi se dešavalo da dok je otvoren desktop (stranica) imam smetnje na radio i tv aparatima. Radni kanal wifi CH3 je na 2.422GHz pa je moguća smetnja od CPU (2.42GHz) na tom laptopu, i zato sam napisao da proba raditi na nekim višim kanalima.
Pozdrav
Danas mi se pojavio precudan problem. Pokusala sam pronaći na internetu ako se nekome dogodilo nesto slicno ali nista nisam pronasla! U kući imamo dva mobitela, dva laptopa i tablet i od devetog mjeseca prosle godine imamo t-comov flat internet i normalno su svi uredaji u isto vrijeme bili spojeni i normalno radili. Danas poslijepodne smo kao i inace koristili nekoliko uredaja i odjednom je internet prestao raditi, tj. modem je i dalje radio i na uredajima je pisalo da je sve u redu s vezom ali nismo mogli ucitati ni najobicniju internet stranicu. Resetirala sam modem nekoliko puta ali svaki put je bilo isto, pokusala sam na laptopu rijesiti problem s internetskom vezom na onom troubleshootingu ali mi je svaki put dosla obavijest da nema nikakvih problema s vezom. Otisla sam i na onu pomoc pri povezivanju s odredenom stranicom i upisem tamo s kojom stranicom zelim da me spoji i on mi opet izbaci da je sve u redu. Onda mi je vise dojadilo pa sam ugasila svoj laptop i tad smo na drugim uredajima primijetili da se veza vratila u normalu. Kad sam opet upalila laptop opet je nestalo i veze. Bas smo isli provjeriti je li to ikako povezano pa smo upalili torrent na drugom laptopu i stvarno kad bih ja upalila svoj laptop torrent bi stao a kad bih ga ugasila torrent bi krenuo skidati normalno kao i prije. Znaci kad upalim taj svoj laptop (lenovo b50-30, windows 10) nije moguce nista raditi na internetu niti na njemu niti na drugim uredajima koji su spojeni na modem. Kad ga ugasim sve radi kao i prije. Ako ugasim neki drugi uredaj nema nikakve razlike, samo taj laptop. Zna li itko zasto se to dogada i kako se moze popraviti?