Razni mrežni problemi

Powerline adatper i produzni kabel

Jakov_13 sri 11.9.2019 09:43

Razmisljam o tome da uzmem D-LINK DHP-P601AV powerline adapter koji bi mi sluzio iskljucivo za ps4 konzolu (nazalost nisam u mogucnosti provlaciti 10m lan kabla pa mi je to nekako najbolja solucija). Problem je jer je ruter kat ispod i spojen je skupa sa televizijom i max tv-om na jedan produzni kabel. Citao sam kako se ne preporuca stavljati powerline adapter na produzni ali me zanima ako uzmem ovaj passthrough adapter i spojim ga direktno u uticnicu a ondau njega  stavim produzni dali ce biti problema, dali je netko imao slicni problem? 

JozoBozo121 sri 11.9.2019 10:24

Pa oni su napravljeni da eliminiraju baš taj problem ako imaš jednu utičnicu pa ne bi mogao uštekati adapter u nju. Zar stvarno nije moguće provući kabel, pa sigurno je višestruko jeftinije nego ti powerlineovi. Nisu ni ti powerlineovi ekvivalent pravom kabelu, oni ovise kakve su ti instalacije doma, a ako je slučajno trofazna struja i utičnice su na različitim fazama rad je upitan.

Jakov_13 sri 11.9.2019 12:44

Nazalost nije moguce busenje, znam da je to najidealnije rjesenje ali sta je tu je, zanimalo me dali ce prestavljati problem ako se stavi taj adapter na utičnicu a onda prijenosi u njega koji ima na sebi tv,max tv i ruter, nisam siguran dali je to previse napona za taj adapter i dali to uopce utjece??

AF139 sri 11.9.2019 13:14

Ta informacija za produžne kablove je netočna. Normalno se i taj produžni kabal ponaša kao kablovi u zidu, a problem je samo ako produžni ima ugrađenu zaštitu i filtere , zato se kupi običan bez zaštita i sve radi.

Wolf88 sri 11.9.2019 13:47

Ja već godinama koristim powerline adapter pošto mi je modem na tavan, a u prizemlju mi se nalazi tv na kojem je spojen iptv. Nisam nikad imao problema i sve mi funkcionira perfektno.

Normalno sve ovisi o kvaliteti  tvoji strujnih instalacija. Najbolja ti je solucija da spojiš powerline u zidnu utičnicu, a na njega spojiš strujnu letvu.