Razni mrežni problemi

Naredba za prikaz svih IP adresa ?

ihush čet 6.6.2019 18:37

-čega? mreže, uređaja ili uređaja na mreži.. sam prikaz svega je od 0 do 255 u svakom subnetu i to nema smisla odnosno ima samo traženje konkretne ili uređaja ili slobodne itd. tj kao da kažeš koji su svi telefonski brojevi ili pinovi, mogu biti od 0000-9999 .. uvjek tažiš jedan broj-pdatak-adresu ili nešto konkretno.

-ipconfig /all itd.

kruuno čet 6.6.2019 18:39

Doslovno imamo pitanje:  NAREDBA ZA PRIKAZ SVIH IP ADRESA?

I tako nismo sigurni da li je to arp -a ili ipconfig /all . Ali zaključio bih da ipconfig samo prikazuje sve IP konfiguracijske detalje, a ne da izlista sve ip adrese.

ihush čet 6.6.2019 18:50

-meni rečenica 'sve ip adrese' jednostavno nema smisla.. :)

-u klasičnoj mreži imaš uređaje (pc, printer, router, dhcp, wlan..) svaki urešaj ima svoju jedinstveni ip, koristi neki gateway, neki dns neki router a router brine o arp tablici gdje-što routati tj gdje je ulaz-izlaz npr aza interent ili kako dođeš do google.com ili na ovaj bug forum .. npr pingaj nešto, pingaj bug.hr .. kako dođeš do njega? to je sve u arpu i sve su to neke ip adrese, no ne postoje sve adrese ili npr tvoja je sad 192.168.1.1 možda i moja.. što s tim? itd..

 

npr što radi software kao npr wireshark? ili neki detektor-lovac dostupnih wifi-wlan signala? Prikaže ti sve u rasponu-dometu-mreži.. internet je mreža, intranet-lan je mreža, sve je mreža a ip adrese i routanje ili arp je ono kako dođeđ od točke a do b, kao što cestama putuješ i dođeš od zg do parisa ili rima ili brodom do londona.. tj to su rute-portovi-translacijske tablice ili putokazi. Ne postoji naredba za sve putokaze ili ceste nego za neki cilj, nešto tražiš, npr koje portove ima otvoren neki pc ili router, na kojem ip je printer ili koja mu je mac adresa ili ima li ipv6 itd..

 

-sve ip adrese .. u nekoj mreži, subnetu to već može, uredski lan, ip svakog računala-uređaja.. kao da gledaš u routeru i vidiš sve te podatke.

.. npr arp -a