Razni mrežni problemi

Mobitel mi usporava preko wifia rad interneta

Bobosmrade pet 17.5.2019 10:17

Kao što sam naslov govori mobitel Samsung S8 kada ga spojim na router preko wifia, uspori internet. Ne mogu čak ni očitati brzinu na speedtestu. Skužio sam tek nedavno da je moj mobitel probem. Inače koristim internet godinama VDSL preko T-coma, imam spojeno preko wifia  3 uređaja, moj mob., supruzin mobitel i tablet. Nikada nisam imao problema do nedavno, kad sam primjetio da mi je internet jako usporio i da ne mogu na speedtestu očitati brzinu. Išao sam redolijedom isključivao aparat po aparat sa mreže i na kraju sam došao do zaključka da se radi o mom mobitelu, kojeg koristim već 2 godine i koji je isto toliko spojen na router preko wifia. Čim ga spojim preko wifia, odem da očitam bzinu na speedtestu i ne mogu. Kad ga odspojim, očitam brzinu bez problema, ping i dr. I sve radi bez problema. Molim pomoć, ako je netko imao sličan problem. Ne znam zašto se to sada dešava, pogotovo, jer nisam nikakvu novu aplikaciju stavio na mboitel, jedino što se radio upgrade firmwarea. 

AF139 pet 17.5.2019 10:48

Koliko si udaljen od rutera tj. da li je mob. blizu njega ili blizu tvog wifi na PC ?

Jesi probao ugasiti bluetooth ?

 

..prije 1-2god. sam već vidio negdje problem kad momku dođe cura sa samsung mob. ne radi mu wifi internet (njoj vjerujem odgovara) ali se on zabrinio.

bumbumzvonko pet 17.5.2019 10:50

Ja sam imao sličan problem. Isto mi se događalo. Klinci su snimali svaki dan po par dugačkih videa, furali se na YouTubere, i kad su došli u domet wifija, internet je poludio zbog toga što je apk google fotografije uploudao u pozadini ta njihova videa.

mariclius pet 17.5.2019 11:11

Ovo što je bumbumzvonko naveo bilo je i kod mene. Nekakav upload slika konstantni mi je bio uključen i onda mi je upload bio zagušen tako da mi je internet bio u banani. Ja sam imao 10/2 brzinu i tih 2 uploada je bilo konstantno full. 

AF139 pet 17.5.2019 11:25

Osim ovog što smo nabrojali smetnje koje mogu utjecati su harmonične frekvencije uređaja u blizini i čak interferencije u em-polju više uređaja.

Ako nisi već probao  uđi u postavke rutera i promjeni fiksno wifi kanal na npr. 9 ako ga zatekneš na 1.

ihush pet 17.5.2019 11:42

-može biti teh.problem/postavka ili nešto mrežno-app/upload.. npr torrent može otvoriti tisuće konekcija i to preoptereti mrežu-router, malware ili neki deseti soft na mobitelu. Tad vidiš mrežni promet.

teh.postavke.. npr tip enkripcije wep-wpa 1+2 .. open, wifi standardi a-b-g-n-ac-.. možda mobitel uzme previše smaom wifi-wlanu (wlan je dio kutije-routera, dio mreže, ali ako neki dio ima problem tad čitava mreža može imati problem).. wlan koji ne mora podržavati više konekcija, npr stari uređaji su mogli do cca 5, više i imaš prolbeme.. noviji ugl hendlaju prosječan broj ukućana recimo desetak.. no može biti i suma uzroka, npr smetnje, više uređaja, različiti standardi istovremeno .. a sve to mora odraditi slabašni chip u routeru (tj to je mali OS, mini računalo.. i ima ograničene mogućnosit-snagu).

 

-najvjerojatnije mob ima neku aktivnu app/opciju za sinkronizaciju nrp googledrive/mail.. i tad su u pitanju gigabajti prometa.. možda samo sačekati recimo pola sata i prođe..

-ako je stariji router (modem, tj wlan dio) možda postaviti fiksno samo jedan wifi standard kao npr g (54mbit).. ovisi što ostali uređaji podržavaju, zajednički nazivnik.

+ što je više radio signala u blizini, veći je problem, npr koliko susjeda ima wlan, koliko mobitela-tableta u dometu signala, elektro smetnje.. sve to uz neki zahtjevniji up/download mada možda jedna stvar za sebe ne bi bila kritična. Promjena kanala možda pomogne ako su u pitanju mješanje signala susjednih modema-wlana.. uobičajeno 6-11, možda 3-8 itd..

Bobosmrade pet 17.5.2019 18:48

Riješio sam problem, samsung cloud je automatski kada se priključim na wifi prbacivao iz galerije sve video zapise iz mobitela u samsung cloud.  To sam sada blokirao i radi sve kako treba. Hvala na pomoći, puno ste mi pomogli sa svojim savjetima.

Ajar pet 17.5.2019 18:57
Bobosmrade kaže...

Riješio sam problem, samsung cloud je automatski kada se priključim na wifi prbacivao iz galerije sve video zapise iz mobitela u samsung cloud.  To sam sada blokirao i radi sve kako treba. Hvala na pomoći, puno ste mi pomogli sa svojim savjetima.

 deset godina si tu i još nisi naučio kliknuti na "hvala" onima koji su to zaslužili?! 

minarelli pet 17.5.2019 19:08

Isti problem imam ja doma, zena ima S7 i svaki put kad se spoji na wifi i da nista ne radi na mobitelu ostali korisnici koji su spojeni nemogu ama bas nista ucitat ni radit na internetu, ALI cloud ovdje nije problem. To se desava od kad je kupljen mob nov iz ducana pa sve evo dan danas vec 2 i pol godine. Vec smo uigrali shemu kad je ona na wifiu ostali bleje u prazno