Razni mrežni problemi

Iskon konstantno problemi s brzinom ...

ZovemseZoranidolazimizRijeke ned 23.6.2019 10:53

Pozdrav, ja više nemam nikakve vražje volje natezati se s Iskonom u vezi brzine interneta.

Brate mili plaćam 50 megabitnu vezu, s time da mi nikad nije prelazila 35 megabita (OK, tako im i piše u uvjetima, to prihvačam, to mi je dovoljna brzina). Još sam uzeo dodatni iptv prijamnik, pa ajde, 5 megabita još dolje. Dakle prihvaćam cca 30 megabita, 2 gore dolje.

 

Ali majku im njihovu, ne prođe 3 dana pa mi brzina padne na ispod 3 megabita! Često mi ostave brzinu od 0.8 megabita, testirao više puta u danu. Onda ih zovem, pa mi kažu "evo resetirati ćemo vam postavke kod nas, bla bla", pa "resetiraju postavke", brzina se pojača na 25-30 megabita. Opet prođe 3 dana, brzina padne na 2 megabita. Resetiram ruter, brzina se pojača na 10 megabita. Zovem njih, oni "resetiraju postavke" pa se brzina poveća na 25-30 megabita. Opet radi par dana, pa padne na 2-3 megabita, pa se onda sama od sebe ispravi do možda 20ak megabita, pa opet padne na 2, neki puta ispod 1 megabita, pa se vrati na 20 megabita. I tako u nedogled.

 

Je više nemam nikakve je*ene volje s njima se natezati, nemam ih živaca više zvati, nemam živaca 2 riječi s njima izustiti. Ako plaćam 50 megabita, očekujem je*enih barem 25 megabita stalne veze. Imate li vi slična iskustva? Dajte pliz recite da nisam jedini imbecil kojeg muče ovakve brzine?

 

 

P.S. ne ne treba mi radi "torrenata", internet koristim u poslovne svrhe, treba mi online konferencija, video pozivi, upload velikih datoteka isl. stvari. 

ihush ned 23.6.2019 12:39

-umjesto ljutnje na forumu.. imaš hakomovu proceduru ako je potrebno dokazivanje... i prvi korak je žaliti se (formalno) operateru, tražiti otklanjanje problema.

-ako se problem ponavlja, .. (fanafare na najjače!!!) već par mjeseci imaš hakomov zakon, 10kn/sat .. i naplati operateru neisporuku ugovorene usluge. Umjesto ljutnje, treba malo znati, razmišljati i vrlo brzo će ljutnju zamijeniti osmjeh dok će ljutnja biti stvar-briga operatera.

-no to moraš odigrati po pravilima, formalno, tražiti, imati papirologiju-korespondenciju, datume, ponavljanje problema.. i tad ćeš dobiti što želiš, brzinu + penale za neisporuku, + ili umanjeni račun za naredni ugovor.

sandokan111 pet 28.6.2019 00:53
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Brate mili plaćam 50 megabitnu vezu, s time da mi nikad nije prelazila 35 megabita

 Imas temu kvaliteta parice, postavi podatke linije.

AF139 kaže...

...normalno to mjeriš sa LAN kablom  i isključenim IPTV i WIFI .

 Ne iskljucuje se iptv jer brzina nema veze s iptvom na nacin da ti ugovorena brzina mora bit isporucena s iptvom ukljucenim.

sandokan111 pet 28.6.2019 11:56
AF139 kaže...

..eto na probaj mjeriti na npr. Ookla speedtest hoće li biti razlike u download brzini dok ti je uključen IPTV (gledaš TV) i kad je isključen.

 Jesam, nema nikakve razlike niti je ikad bilo, i nema razlike za 90% kucanstava (bubam postotak, ali za veliku vecinu).

 

Iptv ide po posebnom vlanu i ima veci prioritet od interneta. Samim time, ti kad zakupljujes brzinu, gleda se internet brzina, iptv se u to ne racuna. Ako si zakupio 30mbita + tv, pusta ti se profil tipa 35 mbita za 30 interneta, 4.5 za iptv i 0.5 za overhead recimo (bubnuo sam profil, nisu tak namjesteni). I u ovoj situaciji, gasio ti iptv ili ne, neces na speedtestu dobit 35 mbita.

Uglavnom, iptv ide neovisno o internetu. Nadalje, jedino kad se primjeti razlika u brzini s iptvom ukljucenim ili iskljucenim je kad ti je parica u toliko losem stanju (ili nategnutom) da nemas dovoljno mogucnosti za brzinu + tv u obimu koji si ugovorom zakupio, pa ti puste "plivajuci" profil, tako da kad gasis iptv ostatak se iskoristi za internet, ali ovakvih stanja nema bas previse, puno cesce jednostavno odbiju korisnika s izjavom "ne mozete 10mbita" (jer je ovo bio vecinom slucaj prije vdsl-a kad su ljudi htjeli 10mbita + tv na adslu, a parica im ima maksimalu 14-15mbita).