Hamachi setup tutorial

Da pojedostavim:
- instalirati hamachi
- ugasiti firewall
- 1 igrač napravi SERVER sa lozinkom (create a server)
- ostali igrači se pridruže, upišu ime servera i lozinku (join an existing server)

Da pojedostavim:
- instalirati hamachi
- ugasiti firewall
- ostali igrači se pridruže, upišu ime servera i lozinku (join an existing server)
Potrebno je Hamachi postaviti kao prvi u network connections.

Da pojedostavim:
- instalirati hamachi
- ugasiti firewall
Potrebno je Hamachi postaviti kao prvi u network connections.
Ja ne moram, meni je drugi na popisu i uvijek se spojim.
146 twin spark ili boxer?

Da pojedostavim:
- instalirati hamachi
- ugasiti firewall
Fino ako tebi jednostavno radi, ali skoro nikome Hamachi ne radi tek tako. Kao što rekoh u uputstvima ovisno o OS-u, igri i routeru neki koraci nisu potrebni, a ja sam naveo sve potrebne za koje znam, da bi bilo ko mogao uspješno se spojiti sa drugima i viditi ih u server browseru.
CS npr. u mom iskustvu praktično sigurno neće raditi bez bar IP aliasa (kaže class C error jer playeri nisu u istom class C LAN-u iako jesu u istom LAN-u), a i tada obično ne vide hostera u server browseru nego se mora spajati preko konzole.
Ako se svi ovi koraci provedu, tada bi bilo ko trebao normalno viditi hostera u server browseru.
UT2004 npr. radi jednostavnije nego CS.
E i u mom iskustvu nije praktično nijedna igra s praktično nijednim čovjekom radila tek tako, bez ijednog od ovih koraka.
Da ne govorim da neki kad se spoje u Hamachi LAN ne mogu ni pingati druge članove, što je najosnovniji preduvjet bez kojeg nema govora o ikakvom MP gamingu, pa onda to treba riješiti port forwardingom, ali to ovisi o routeru i meni uglavnom nije bilo potrebno.

Moze neko objasniti za sto tocno sluzi ovaj hamachi,koliko sam skuzio za pravljenje servera, treba mi nesto za PES 2013 da napravim neku staticku ip adresu i da preko nje ide sve i kad ocu igrat PES 13 ONLINE jer mi obicna konekcija svako malo zna prekinuti na mael trenutke i zna cesto diskonektovat iz igre..
Evo tutorial kako podesiti Hamachi za igranje preko neta, nešto s čime se mnogi muče. Sastavljeno iz raznih izvora, ako neko primijeti neku grešku ili da nešto fali neka slobodno doda.
Za Hamachi ovisno o OS-u, igri i routeru neki koraci ne moraju biti uvijek potrebni, proceduru treba ponoviti ako se nešto reinstalira, i većina ovih koraka zahtjeva restartanje onoga što se podešava (Windowsi i / ili Hamachi) nakon tog koraka.
1. dati Hamachi adapteru najviši prioritet od svih network adaptera (tj. viši od LAN-a / WLAN-a) - ovaj korak je nužan i za hosta i za klijente, a podešava se u Control Panel Network Connections prozoru (meni Advanced -> Advanced settings, maknuti Hamachi na prvo mjesto)
2. podesiti emulaciju class C LAN-a pomoću IP aliasa - nisam siguran da li je ovaj korak nužan samo za hosta ili i za klijente pa najbolje uradit za oboje, kao prvo treba skinut Hamachi verziju 1.0.3.0 ili stariju jer novije (2.0.) ne podržavaju IP aliase, onda treba pod u Hamachiju pod Advanced settings enableati IP aliase, onda treba svako svakome drugome u mreži dodijeliti IP aliase (right click on member name -> Advanced) u obliku X.X.X.Y (X = your own, Y = other member's) ili ako to ne radi onda X.X.X.X+1(+2/3/4/5/...)
3. podesiti default gateway i metrics za Hamachi adapter - ovaj korak je valjda potreban samo za usere sa Windows 7 (ne za starije Windowse), jer Windows 7 bez obzira na gore spomenuti prioritet network adaptera pri slanju broadcast paketa daje prednost network adapteru čija ruta ima najmanji metric (procijenjenu cijenu u vremenu) od mogućih alternativnih ruta, zato treba umjesto Automatic metric settinga podesiti Interface metric na 1, i treba dodati adresu 5.0.0.1 kao default gateway, a to se oboje podešava u Properties Hamachi adaptera (right click na Hamachi adapter u Network Connections meniju -> Properties -> scroll down and select TCP / IP -> click Properties -> click Advanced), a osim toga može biti potrebno i disableati (jednostavno deselektirati) TCP / IP v6
4. na routeru forwardati portove koje koristi Hamachi (podesivo u opcijama Hamachija, samo treba odabrati port koji se sigurno ne koristi) - ovaj korak treba primijeniti samo host i nije potreban ako ping na Hamachi IP ionako radi
5. dodati Hamachi i igru u Windows Firewall exceptions ili privremeno isključiti Firewall totalno - ovaj korak trebaju primijeniti i host i klijenti ali ne mora uvijek biti potreban
Ako u server browseru igre nije prikazan onaj ko hosta igru (zato što nije proveden jedan od ovih koraka) ponekad je ipak moguće spojiti se samo treba to ručno obaviti - klijent treba otvoriti konzolu (koja mora biti enableana, ako nije možda se može u opcijama igre) pomoću ¨ ili ~ (botuna lijevo od 1 i ispod Esc) pa upisati (ovisno o igri) nešto kao connect <host's IP alias> .
Ako neko od onih koji se žele joinati ne može otvoriti konzolu tim botunom, a enableana je u opcijama i nije mapirana na neki drugi botun (ili se ne može mijenjati mapiranje za tu radnju u opcijama od igre), može učiniti nekoliko mogućih stvari (ovisno o igri) :
1. promijeniti keyboard language na neki drugi (jer mu trenutačni mapping ne podržava taj simbol)
2. u config.cfg ili userconfig.cfg ručno promijeniti mapiranje botuna koji otvara konzolu
3. dodati -console kao argument u shortcut na .exe (u Target fieldu), tako da se konzola otvara svaki put kad se igra pokrene
4. sam hostati igru, pa mu ni ne treba konzola