ficosime
pet 31.1.2020 22:50
Odjednom užasno nizak FPS u igrama?
ficosime
pet 31.1.2020 22:50
robogo
pet 31.1.2020 22:59
CPU usage? HDD? Clock speed?
ficosime
sub 1.2.2020 00:07
CPU usage i sve ostalo se čini normalno
rocker55555
sub 1.2.2020 12:20
Probaj reinstalirati drivere od grafičke. Ako opet bude isto, daj nam sliku afterburnera kada si u nekoj od tih igara.
ficosime
sub 22.2.2020 21:04
Probaj reinstalirati drivere od grafičke. Ako opet bude isto, daj nam sliku afterburnera kada si u nekoj od tih igara.
Sori na kasnom odgovoru, nisam bio doma.
uglavnom, danas opet probao pokrenuti Red Orchestra isti problem. Reinstalirao sam drivere i igru, skinuo microsoftov tool za provjeru i popravak DirectX-a. Isti problem.
FPS nije stabilan, svakako je debelo ispod razine koju bi trebao imat na PC-u i debelo ispod razine koju sam imao na ovom PC-u prije 6-12 mj. kad sam zadnji put igrao igru.
Slika dolje (označen početak ulaska u game) - GPU usage plese posvuda, FPS nestabilan (kad nema puno igrača ode i do 50, kad je više igraca pada i na 15).
darkborg
sub 22.2.2020 21:31
Kakve su temperature procesora i grafičke? Možda dolazi do throttlanja
rocker55555
sub 22.2.2020 21:50
Temperature su normalne, smrdi mi na problem s driverima za grafičku.. Probaj izbrisati drivere s DDU u Safe Mode-u pa ponovno instalirati nove (možda da probaš neku stariju verziju drivera). Ako opet bude isto, ne znam što bi ti drugo mogao preporučiti osim reinstalacije Windowsa.
ficosime
sub 22.2.2020 21:50
GPU oko 55-57 stupnjeva (kao da uopće ne radi haha), CPU je oko 50 - 60 stupnjeva.
Komp je čišćen temeljno prije par mjeseci, stavljena nova termalna pasta itd.
ficosime
sub 22.2.2020 21:52
Temperature su normalne, smrdi mi na problem s driverima za grafičku.. Probaj izbrisati drivere s DDU u Safe Mode-u pa ponovno instalirati nove (možda da probaš neku stariju verziju drivera). Ako opet bude isto, ne znam što bi ti drugo mogao preporučiti osim reinstalacije Windowsa.
I mislio sam da je to možda problem, moguće da je onda do ovog novog AMD softwarea. Izgleda da cu se morat vratiti na ReLive. Isprobam pa javim rezultate.

Konfiguracija se nalazi sastrane pod Moj PC.
Unazad par tjedana imam užasan pad u FPS-ima. Battlefield 1 koji sam prije vrtio na 75 fpsa na High sada se guši i ne ide do 60. Prastara igra Red Orchestra 2, koju sam prije morao lockat da ne skace u nebesa broj FPS-a, sada sam instalirao i ne ide preko 20/30 FPS. Instalirao sam Afterburner i pratio, većinu vremena mi piše da je korištenje GPU 0%, pa skoci na par posto, pa sekundu bude na 70%, i vrati se na 0%. U BF1 je pak uglavnom uvijek oko 100%.
Ne znam što bi mogao biti problem, pa eto postam ovdje jer sam trenutno u stanju baciti računalo kroz prozor susjedu u dvorište.