Radna iskustva

Da li je netko dobio otkaz zbog gledanja pornjave?

ZovemseZoranidolazimizRijeke ned 12.4.2020 13:45

 

Pozdrav, evo baš je bila neka rasprava na redditu o tome koji je najgluplji razlog zašto je netko dobio otkaz.

A bilo je svega i svačega, ali jedna je stvar zapela mi za oko ... čovjek je dobio otkaz zato jer je uhvaćen da je na kompu gledao pornjavu. 

 

 



 

Sada priznajem da te netko uhvati na poslu dok gledaš takve stvari da nije ugodno i skroz neprofesionalno, i ta osoba bi trebala dobiti službeno upozorenje, a system admin isto upozorenje jer nije blokirao IP adrese ...

ali da momentalno popušiš otkaz ...?? 

 

Da li vi smatrate da je to primjereno? Da li znate nekoga da je zbog takve situacije popušio otkaz? Kod nas u Hrvatskoj je situacija sigurno drugačija, netko će te upozoriti ili će biti vrlo neugodna situacija, ali ne znam jedan jedini slučaj da je osoba dobila otkaz.

Kakvo je stanje u Europi?

Arctic Skies ned 12.4.2020 13:59

U Njemackoj sam gdje je jel trava zelenija neg u Bosni. Radim u fabrici plasticnih dijelova(vecina za aute). Eh sad sef smjene u mom djelu fabrike (doduse nocna smjena) je dobio otkaz radi toga. Pored tog sto je matora stoka, gledao je pornjavu i sistemi se zablokirali tj nisu slali podatke iz fabrike u sjediste, zatrokirao mu i racunar pa mu ostao zamrznut ekran  koji se naravno vidio na glavnom tv-u u hali. Taj tv prikazuje stanje masina. E sad umjesto stanja masina( crvene i zelene situacije itd) pokazuje stanje u gang bangu(top scena sa 3 sitna crnca i sitnom zujom) na ogromnom tv-u koji svi mogu naravno vidjeti heheheh 

Ludilo!

E sad ruku na srce, imao je on i ranije nekih ispada. Tak da je ovo cini mi se samo kap koja je prelila casu. Sefovi dosli u 2 iza ponoci da popricaju i uruce mu srdacne pozdrave. Eh et, true story sto bi rekli 

MrBlc ned 12.4.2020 15:39

Sve ovisi o tome koliko ugrožavaš posao. Ako je posao takav da ti je bitna fizička prisutnost, ali ne trebaš ništa aktivno raditi (tipa moraš svakih 15 min prekontrolirati nešto i biti tu ako se oglasi alarm), onda nije problem što gledaš ukoliko sami site ne predstavlja sigurnosni rizik. Međutim, ako riskiraš zarazu poslovnog okruženja virusom, onda je to za otkaz + opomenu sistemcu koji je to omogućio. Sve je stvar stvarne i potencijalne štete koju radiš.

gocc01 pon 13.4.2020 11:07

Kak je sad iber popularno slanje takvih klipica, gifova i ostalih bedastoća putem whatsapp i ostalih aplikacija, jedan od tehnologa kod mene u firmi je isto dobio neki HC DP TP klip u inbox. 

 

Htio ga je naravno pogledati, bio je gablec brdo ekipe s posla na okupu i umjesto da ga otvori majstor je kliknuo podjeli sa svim kontaktima ili objavi kao moj status, kaj već ima whatsapp.  

 

Svi su to dobili, od kolega i poslovođa do direktora, poslovnih partnera, članova obitelji.. Klinka mu je to dobila na mobitel, odmah zvala mamu da kaj to tata šalje na whatsapp..  

 

Obrisal je i whatsapp i odustal od smartphonova, nije snosio sankcije, valjda je bruka dovoljna kazna. A stari panj, 5 banki u guzici.. 

 

Filox sri 15.4.2020 14:52
Čitatelj kaže...
Nije mi jasno da postoje firme koje korisnicima preko AD grupa ne ogranice sadrzaj na internetu, kao sto je 18+, oruzja, droge i slicno.

 Hahaha, da vidiš nesposobnih idiota u mene. Ne smijem reć koja firma, ali Facebook, Youtube i neke slične stranice su blokirane, izađe ERR_TUNNEL_CONNECTION_FAILED  -  The site can't be reached.

 

Pornhub, Xvideos ili bilo šta slično, evo upravo sam provjerio, najnormalnije rade. Kolega me pita zašto sam tako lud i zašto nisam već odavno zaobišao tu "zaštitu", jer je očito nešto smiješno postavljeno, ali mi ne treba youtube na poslu, FB ne koristim, pa se ne zamaram. A imam mobitel za sve, ako mi zatreba.

 

Eto, kao što vidiš, svakve face se nazivaju "sistemcima" i "administratorima". Sve što ja vidim da je namještano je nekakva proxy adresa preko koje ide promet, ali to nije dobro izvedeno, očito. 

 

Ja ne gledam porniće, ali sam danas zato malo posjetio Kongregate, da ubijem pola sata, sat, dok čekam...

 

 

 

Ne bi me bilo puno briga, da im nisam nudio svoje usluge, znanje i vještine, ali me nisu htjeli zaposlit na tim poslovima, imaju oni svog čovjeka. Mene su pustili da gubim vrijeme na Excel tablice...

 

pupo69 sub 18.4.2020 17:15

Osim ako nije plaćen da gleda porniće, nevidim ništa sporno u otkazu. U svakoj ozbiljnijoj firmi kada krenete raditi vam kažu što se smije što ne, od odjeće pa na dalje.

 

I ovo su gluposti što je netko napisao da bi trebalo kazniti sysadmina jer nije blokao. Šta to znači da trebaju staviti rešetke na prozore da nebi netko skočio?

andrijam sri 22.4.2020 13:09

Pa jesi li ti ikad pročitao ugovor o radu. Onaj dio što smješ raditi za komp. a što ne smješ.

U bivšoj firmi je došla policija, zato jer je lik imao arhivu s maloljetnicama. Što misliš da je gazda to gledao s odobravanje?

Više nikad nije prošao ulazna vrata.

Antonic čet 19.11.2020 14:21

Na faxu, 3 god, vjezbe iz numerickog modeliranja, profa skuzi da tip iza mene nesto blesi. I dode do njega, ovaj trenutno minimizira prozor... naravno, profa ga podigne kad neka (ako se dobro sicam) kasandra... Nista mu nije reka. Samo ga je otada uvik zva "kolega Kasandra" :)

xZero pon 23.11.2020 14:58

To se radi diskretno; Odspojiti se s korporativne mreže (neki routeri bilježe posjećene stranice i hostove) i ugasiti bluetooh (ako su slušalice uključene, itd. Stišati zvuk. 

Jel je moralno? Nije ako se radi van pauze. Poslodavac plača za rad, ne da se zabavlja.