Programiranje za mobilne platforme

[Savjet] Gdje početi? (Android game development)

r3bl pet 23.8.2013 14:03

eclipse + Java programski jezik. Manje vise. Imas hrpu .pdf-ova i videa za Android programiranje. Trebao si istrazit malo po Google-u / YouYube-u prije postavljanja teme. Stvarno nije tesko pronaci.

accountt4 pet 23.8.2013 15:06

Za game development naravno ti treba i neki game engine.

Koristio sam libGDX moze se jako puno za pocetak napravit s njim (da ti posluzi za ucenje) pa kasnije ako bas planiras da zaradis nesto na tome (ako po putu ne odustanes :P ) preci na nesto ozbiljnije.

Jedna od stvari koja mi se svidila kod njega je sto mozes za razvoj radit desktop applikaciju, a kod testiranja to puknes na mob ili tablet (znaci nije neophodan sam android uredaj da napravis nesto da radi)

sulejman_sarajlija sub 24.8.2013 03:29

Ako hoćeš da se baviš isključivo programiranjem igara onda ti je najbolje da koristiš unity3d, to je development environment namijenjen isključivo za game development za sve platforme na koje se može igrati, od androida i ios-a do xbox-a i PS-a. Koristi se C# ili JavaScript ali uglavnom C#, bez JavaScripta možeš proći. Veoma je dobro podržan i ima ogroman broj tutorijala i također jako detaljnu dokumentaciju i plugin-e. Najveća je prednost to što igricu koju napraviš možeš kompajlovati odmah na sve platforme (Windows, OSX, Linux, XBox, PS, web, iOS, Android i možda još blacberry). Za ovo moraš imati pro licencu ili možeš downloadati patch sa nekog torrent servisa. Ja sam radio i u Eclipsu i Unity3D ali  je sa unity-em daleko lakše raditi što se tih stvari tiče nego sa bilo čim drugim. Evo link od promo videa našeg projekta: http://www.youtube.com/watch?v=3ilbIftWhfI

sulejman_sarajlija sub 24.8.2013 03:41

I da napomenem, također unity ima playmode tako da sve što radiš ne moraš testirati na uređaju ili VirtualMachine nego možeš odmah na PC-u. Osim onih dijelova gdje moraš korisititi finger gestures ali mislim da je i to riješeno aplikacijom za remote access do playmoda-a. Instaliraš to na device i povežeš ga sa PC-om i to je to.