Prodaja - Komponente

[Prodaja] Nekorišten 4TB SSD Crucial P3

Boris grozni pet 24.1.2025 19:58
BugLove kaže...
Zaporožac kaže...

Novi s garancijom u Protisu 254€

Ta priča sa garancijom izgleda da se nikada neće izlizati  

Cuj ssd krepavaju kao na traci pa 2-5 godina gare nije za baciti, kao ni 200€

BugLove pet 24.1.2025 20:37

Baš nešto razmišljam.. to je ustvari dublje filozofsko pitanje odnosa prema životu. 

Optimist će ovaj oglas gledati kao priliku da dobije nešto ispod cijene i ne boji se kvara, a pesimistu valjda da ga prodajem i za 100 eur neće biti dovoljno nisko. 

Imam dojam da  su u  današnje vrijeme, 90% ljudi teški pesimisti.  Nije to tako bilo nekada.

metallic pet 24.1.2025 21:35

Mozda treba gledat cisto s realne plohe. Cijena bez racuna, gare i PDVa mora bit zavodljiva vise nego realna valjda.

Ljudi se ne vole kockat za mali dobitak a kompletni rizik.

U trgovini dobiju na rate ako zele uz garu, mozda zato dolazi do filozofije, zar ne?

Bump,

darkborg pet 24.1.2025 23:18

Treba i realno gledati da tih 55e niže je skoro 400 nekadašnjih kuna što i nije baš malo.
E sad koliko netko cijeni garanciju, u to ne bih ulazio.
A što se tiče krepavanja ssd-ova, osim jednog koji je bio DOA, ne sjećam se da mi je ijedan ikada krepao a na njima sam već jedno 8 godina.

Zaporožac sub 25.1.2025 08:34
BugLove kaže...

Baš nešto razmišljam.. to je ustvari dublje filozofsko pitanje odnosa prema životu. 

Optimist će ovaj oglas gledati kao priliku da dobije nešto ispod cijene i ne boji se kvara, a pesimistu valjda da ga prodajem i za 100 eur neće biti dovoljno nisko. 

Imam dojam da  su u  današnje vrijeme, 90% ljudi teški pesimisti.  Nije to tako bilo nekada.

Neki ljudi ponekad filozofiraju oko nečega, a svodi se na to, da neke stvari ne razumiju, pa ispadne da filozofiraju. Ispadnu filozofi, a u stvari rješenje postoji, samo ga oni ne znaju.

Kaže se da je i pesimist dobro informirani optimist, no nekada se to samo tako kaže, nije svijet crno bijel.

Optimisti su ponekad budale, jer srljaju u nešto što ne razumiju.

TibzzX sub 25.1.2025 09:46
BugLove kaže...

Kako je tvoj SSD ispod cijene? Prvo, kupac tebi ne plaća PDV, znači samim time cijena je oko 203 eura. Zatim nemaš garanciju, tvrtke dodatno dvogodišnje jamstvo naplaćuju oko 15% maloprodajne cijene uređaja.

Znači tvoj disk realno vrijedi oko 165€, zaokružimo na 170€.

Čista računica, nikakav pesimizam niti optimizam. Živimo u ne baš idealnim vremenima, svaki euro je važan i normalno da će te netko prozvati ako imaš nerealnu cijenu. To naravno ne znači da je svima nerealna cijena, no većini je, osobito tu na forumu. Stavi na njuškalo i možda ode za tih 200€.

Gemmy sub 25.1.2025 09:56

Sada malo ipak pretjerujes.
Nema sanse da ces naći neke nove zapakirane proizvode umanjene za cijenu pdva, I jos 15% na to.

Jer bi samo takve proizvode onda i kupovao.

BugLove sub 25.1.2025 11:15

Svašta ljudi izvale i ostanu živi. Ali to su čari foruma, pa evo ne zaključavam moje oglase. 

Znači moj nekorišteni SSD vrijedi 160-170 eur , a onda valjda korišteni sa jedno 50TB zapisa vrijedi 100 eur?    

Veliki Brat sub 25.1.2025 12:28

Realno da.

Problem je u tome sto to ljudima nisu sitni novci da bi se razbacivali, a oni kojima jesu ionako ne gledaju oglase, negi samo kupe novo u trgovini, s garancijom.

Dodatni problem je sto taj SSD oglasavas na informatickom forumu, gdje su ljudi svjesni da uz malo cekanja iz EU dobiju isti proizvod s besplatnom dostavom doma na adresu kad bude na nekoj akciji. I to je bez uzimanja u obzir nekakvog "forumskog kolektiva" koji traze svi koji kupuju, a nude rijetki koji prodaju :)

Tako da ovakva cijena prolazi samo na njusci, za skvadru koja ne zna za druge opcije.

metallic sub 25.1.2025 15:46
BugLove kaže...

Svašta ljudi izvale i ostanu živi. Ali to su čari foruma, pa evo ne zaključavam moje oglase. 

Znači moj nekorišteni SSD vrijedi 160-170 eur , a onda valjda korišteni sa jedno 50TB zapisa vrijedi 100 eur?    

Pa sto bi zakljucao da oglas padne u zaborav!?

Ovako si tema br1. zadnja 24h, imas masu citanja i stalno si na vrhu.

Pokreni aukciju i potpisi se za kupca, sve 5 kolega!

Sretno u svakom slucaju, postovanje.