Ploca b450 i novi procesor

Ne isplati se za taj procesor mijenjati plocu, mali je to potrosac, nemas tu nikakve razlike da uzimas b550 ( osim gen4 nvme ). Bolje onda pricekaj jos i uzmi 7000 seriju ako ces plocu mijenjat

Ne isplati se za taj procesor mijenjati plocu, mali je to potrosac, nemas tu nikakve razlike da uzimas b550 ( osim gen4 nvme ). Bolje onda pricekaj jos i uzmi 7000 seriju ako ces plocu mijenjat
ma mene samo zanima dali ce procesor novi radit na toj ploci taj rayzen 5 5600x
hvala

Ako radi na svim plocama, nema razloga da ne radi i na tvojoj.

Poznanik ima identicnu plocu i na njoj 5800x3d, sve radi bez problema, nemas brige.

ma mene samo zanima dali ce procesor novi radit na toj ploci taj rayzen 5 5600x
hvala
Trebalo bi raditi od BIOS-a F60 pa na dalje, ploca sasvim okej i za zahtjevnije potrosace. Ako updateas BIOS pazi da pratis s koje verzije na koju moras updateat, ne mozes sa F1 na F60 odma skocit u nekim slucajevima, na toj ploci je svaki drugi bios uz zahtjev odredenog BIOS-a prije njega.
B450 AORUS PRO je sasvim okej ploca, nije cudo, nije smece. Taman je i za Ryzen 7 5800x. Prelazak s B450 na B550 nema smisla kad vec imas solidnu plocu.

plocu sam do sada uredno updejto po redu kako bi se reklo ,trenutno je zadnji bios koji je izasao F64a
B450 AORUS PRO Gigabyte
procesor rayzen 5 2600
sadsnji bi procesor zamjenio s rayzenom 5 5600x,bios sam azuriro zadnji koji trenutno je F64a
sad neki kazu bez problema moze procesor i sve 5
a neki ne npr Za 5000 seriju B550 chipset je po meni idealan Zbog bolje naponske sekcije nego na b450
u dilemi sta napravit ima li tko slicnu plocu