Procesori i MBO

MSI Big Bang Fuzion matična ploča

zabranjeniples čet 11.2.2010 13:06

Evo nam MSI daje prvu ploču opremljenu sa Lucid Hydra 200 SoC. Naime, radi se o Big Bang Fuzion koja je i službeno predstavljena. Ploča je bazirana na P55 chipsetu i podržava LGA 1156 procesore, imat će Hi-c kondezatore, Super Ferrite Chokes, DrM (8 fazna regulacija napona za procesor), SuperPipe sustav hlađenja, i OC genie mogučnost overclocka jednim gumbom (već navikli kod MSI-a). Također ima 4 DDR3 2133 memorijska utora, tri PCIE utora za Nvidia, AMD ili Nvidia+AMD multi GPU konfiguracije (ono zbog čega je ova tehnologija i posebna), V-check mjerna mjesta za napone, APS, deset Sata 2 i dva eSata priključka, dvije gigabitne mreže i FireWire priključak. Ploča dolazi sa QuantumWave PCIE x1 zvučnom karticom koja podržava EAX ADVANCED HD 5.0 i sa OC Dashboard za jednostavno oveclockiranje odnosno monitoring. Cijena je 370$ (vidit čemo šta to znači za nas).

 

Uglavnom, osobno, jako mi se sviđa.

 

Evo više na http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1979#

zabranjeniples čet 11.2.2010 15:50
Zura kaže...

jeli znaš da li su rješili probleme u driverima sa DX 10?

Ne bi znao koji ih problemi prate. Ali nema nikakvih naznaka da ima nekih problema. I primjerice sa P55-GD65 su ljudi bili jako zadovoljni, bar sam to skužio čitajući po netu.

Zura čet 11.2.2010 16:20

Malko sam kopao, cross mode (ATI + Nvidia) je podržan samo u Win 7 i to za par igrica. Driveri se trebaju itekako polirati da sve profunkcionira kako spada. Uglavnom, tehnologija obećava ali je možda još previše nezrela.

 

Link

wyks čet 25.2.2010 20:48

Dobra vizija za buducnost.

Odlicna ideja za one koji se ne mogu odluci ATI ili nVidia. Piknes obje i bokSmijeh

Makar nevolim te ploce koje nakon sto stavis grafičku nemas mjesta za druge PCI kartice. recimo stavis neku high end karticu i onaj pcix1 slot nema koristi...

Hyperion pet 26.2.2010 20:10

Prije mi se sviđala ta tehnologija, sada kada bolje pogledam to mi netreba. Neću uparivat recimo ovu HD5850 sa nekom gtx-icom za 2god. to nema smisla. Bolje 2 ista komada iste marke, istog proizvođača,iste revizije i gotovo, to će najbolje funkcionirat, no najbolje od svega je single GPU.

zabranjeniples sub 27.2.2010 01:39
Hyperion kaže...

Prije mi se sviđala ta tehnologija, sada kada bolje pogledam to mi netreba. Neću uparivat recimo ovu HD5850 sa nekom gtx-icom za 2god. to nema smisla. Bolje 2 ista komada iste marke, istog proizvođača,iste revizije i gotovo, to će najbolje funkcionirat, no najbolje od svega je single GPU.

Slažem se u potpunosti! Ja isto ne bi uparivao radeon i nvidiu. Ali svejedno, ova tehnologija je nešto novo i sveže u tehnologiji. Zaista valja vidjet kako će to sve u budučnosti funkcionirat.

Zura uto 30.3.2010 11:29
Dado_ZG78 kaže...

Pitanje je jel bi se na taj način (uparivanjem RAdeona i Nvidije) mogle koristiti dobre strane jedne i druge.

Recimo da Nvidija vrti PhysX i CUDA-u, a Radeon fura grafiku Belji se

ne. za to već imaš kvazi rješenje (ako ga se tako može zvati).

Ideja čipa je da optereti dva neovisna GPU-a u skladu s njihovim mogućnostima. Dakle, nije bitno koji model kartice ni koji proizvođač, ali obje će vrtiti grafiku. Kako physx ulazi u tu priču stvarno nemam pojma.