Prijenosna računala

U potrazi za polovnim laptopom

ZlaSarma čet 23.4.2020 19:03

Pozdrav,

 

tražim preporuku za polovni laptop do 1500 kuna. Treba mi za tatu, ovo će mu biti prvo računalo, a treba mu da pošalje mail, otiđe na internet, napiše nešto u wordu. Meni je samo važno da bude pouzdan koliko može biti s obzirom da je polovni i s obzirom na cijenu i da ima na sebi Windows instaliran.

 

Vidio sam da ljudi znaju preporučiti Acer Aspire E 15? Što mislite o tome? I imate li kakve druge prijedloge?

 

 

ihush pet 24.4.2020 11:28

-pogrešan kriterij.. :)

-'samo .. internet'? -internet je multimedija, identično kao gaming ili zahtjevni programi, uz razliku da ne traži toliku-konkretnu snagu (igra je igriva ili trzava.. internet manje) pa tako sve ovisi o nrp GPU jer svaki moderan prowser koristi hw-acc tj gpu, bez tog je napor za cpu + kad je računalo generacisjki starije tad je slabije + tad je upravo taj dio problem jednako kao stari tv-analogni prijemnik ili dvbt-1-2-novi hevc265.. tj staro nema nešto što nije postojalo, novo ima.

-novi tablet-mobitel može navedeno, surfati i raditi u wordu (word kao kriterij može svako računalo).. jer ima odgovarajući chip-gpu, dok stari mobitel ne može jednako tako ni starije računalo, tj teško-jedva.

-tj problem je cijena, jer u tom rangu možeš kupiti novo u trgovini s jamstvom, na rate itd.. + za tisuću više možeš kupiti pravi laptop koji može sve, obrnuto da netko prodaje novi (par mjeseci) tad ga nađeš za takav iznos i još ti vrijedi jamstvo. Sve starije od par godina jednostavno ili niža cifra ili je beskorisno za 'samo internet..'

 

-windows? 99% da će biti svaki polovni, dok novi win-licencu-key ili imaš predinstalirano, ili skineš s msove str original, instaliraš i koristiš bez aktivacije (radi) ili ako želiš kupiš key za 2-3$ i aktiviraš.. jednostavno nije važna stavka-kriterij + bježi od polovnih-pirat win tj mogući problemi-smeće-rizik.