HP 250 G7 usb boot

Imam isti lap i isti problem, kvaka je u tome da lap ima samo 3.0 usb portove a moj (vjerojatno ) i tvoj usb stick je 1.1 pa ga ne prepoznaje, nakon što sam staio image na usb 2.0 radilo je normalno
lp,
Tomislav

samo sa UEFI diska (SSD) ili UEFI filea..
Na koji način je izrađen bootabilni USB?
Koji je modul USBa s kojega se pokušava pokrenuti instalacija?
Da li se na drugom računalu može isprobati ispravnost USBa i probati tamo pokrenuti instalacija?
ps. pod opcijama "SAVE" mora biti opcija "load optimized default", odabrati, spremiti postavke, dalje ništa ne mijenjati, raditi samo sa tipkom F9.

-moraš imati 'pravi' usb-medij.. tj napravljen na odgovarajući način, kompatibilan s postavkom biosa (uefi-gpt ili legacy-mbr, postupno izbacuju izbor..) tj ako je samo uefi-gpt tad trebaš medij u uefi-gpt modu (ako radiš s npr rufusom) ili napraviti s mctoolom-superfloppy koji je u 'oba moda' tj fat32 i može bootati po potrebi ovisno o biosu.
(nema veze s usb-1-2-3 jer je to odavno nativna podrška..)
-imaš teme kako se instalira, besmisleno je ovako pojedina tema jer je problem generički-isti za sve korisnike tj kompatibilnost-boot-mod/bios-medij..
Pozdrav svima,
imam "mali" problem. Kupio sam danas HPov 250 G7 laptop sa predinstaliranim DOSom.
Krenuo sam instalirati win10 s USBa, očekujući da će to biti pis of kejk, ali ne ide kako sam zamislio.
Naime, nikako ne mogu pokrenuti boot sa USBa, uopće mi ne nudi tu opciju u Boot meniju.
Ono što mi se čini da sam uspio shvatiti tražeći riješenje po internetu je da treba uključiti Legacy boot option ili tako nešto u biosu, međutim, ja uopće nemam tu opciju nigdje u BIOSu. Isklučio sam (kako je navedeno) Secure Boot opciju, međutim, i dalje mi pod Boot opcijama stoji samo UEFI Boot order.. Legacy-a nema, nije niti da je zatamljen niti ništa..
Ne uspijevam naći neku konkretnu uputu kako to riješiti..
Pod Boot opciju (f9) mi je ponuđeno bootanje samo sa UEFI diska (SSD) ili UEFI filea..
U međuvremenu sam (paleći i gaseći razne opicije) uspio doći do toga da mi se niti DOS više ne podiže.
Zahvaljujem na bilo kakvoj uputi i pomoći unaprijed.
LP
Raul