Prijenosna računala

ACER NITRO 5 AN515-51 kamera

MARINZUNA uto 5.11.2019 17:48

Evo,ovako kupio sam prije 2mjeseca acer nitro-5,instalirao win 10,i eto problema,nemogu uopce koristiti kameru,pokusavao sam sam dodati u device manager,al jednostavno kao da nemam uopce kameru(ni mikrofon),te je nemogu koristiti.

ihush uto 5.11.2019 23:19

-imaš li kameru? (specs..) + ako imaš postavke bios pa možda i prekidač kao za wlan.. ako nemaš, tad zaboravi :))

 

-u device manager se ne dodaju uređaji, nego os sam vidi-detektira i ako prepozna (tj ako ima driver) instalira ili to obaviš sam.

-vjerojanto neka generička chicony, vjerojatno postavke, ako ne u biosu onda za os-sigurnost-lokacija itd tj zabranjen pristup uređajima. Ili imeš neku spešledišen winver gdje je to spetljano (bolje imati čist-origigi win). Kao za wlan novijii stnadardi sigurnosti predvišaju da uređaj treba biti moguće onemogućiti-isključiti (zloupotreba) .. ili je crklo no rezultat je tad recimo isti :) tj kao da uređaja nema a pošto nije bitan za sys i kvar nije takav da radi probleme ostatku ne primjećuješ ništa drugo kao problem.

-možda iskoristiti jamstvo, ako nema, nova webcam je 100-200kn ...

 

edit: .. no kako to obično biva, obični trollovi kao i driverbusteri :)

-naravno, kao u originalnom postu, jednako vrijedi pravilo.. ne koristiti smeće, 3rd party .. pa ponovimo, driver buster je smeće. Driver za sve potrebno nije problem, pronaći-instalirati.

MARINZUNA pet 8.11.2019 12:56

Pokušao sam tražiti drivere našao sam par što kaže da su za kameru ali ništa ,u biosu nema nikakvih postavki a nemam ni tipku za kameru,možda da probam neki drugi win a ne ovaj smetlarski win  10,a ovi iz acera mi ništa ne odgovaraju,a jamstvo tražit nezz 

wyks pet 8.11.2019 13:28
MARINZUNA kaže...

Pokušao sam tražiti drivere našao sam par što kaže da su za kameru ali ništa ,u biosu nema nikakvih postavki a nemam ni tipku za kameru,možda da probam neki drugi win a ne ovaj smetlarski win  10,a ovi iz acera mi ništa ne odgovaraju,a jamstvo tražit nezz 

Sve si zbrckao jer se pravis pametan.

 

Nema "smetlarske" verzija Win 10. Ima jedna i ta radi. Zaboravi na ulicne i svoje gluposti jer ce to to vise zajebati. Driver Booster i slicne pizdarije ti samo mogu sjebati uredjaj. Zaboravi i na to.

Zaboravi i na druge Windowse, jer ih je i Acer zaboravio - opet zaboravi na savjete ulice, forumaskih pametnjakovica i slicnih savjetnika.

 

Win 10 mozes skinuti originalne sa MS stranice. Od 100 ispravih laptopa na koje sam instalirao Win 10 - na njih 99 Win je ispravno instalirao sve drivere, u 1 slucaju je prvo pustio download/instalaciju updatea pa je kasnila instalacija zvuce kartice, no nakon sto je update odradio svoje, i taj driver je instaliran.

 

Ukoliko si instalirao originalnu verziju Win-a, a ne neku prekrekiranu, odi na ovaj link:

https://www.acer.com/ac/en/US/content/support

Upisi svoj kod sa donje strane laptopa (ovaj NXG-----) i nadji driver od kamere. I to bi trebalo biti to.

MGloc pet 8.11.2019 15:58

Da najbolje je pustit win da skine sve automatski , ali ponekad ni tad ne radi kako treba...Ne kazem da su programi poput driver booster topla preporuka i takvi programi ponekad znaju zadat glavobolju od softvera koji se instalira sa njim ili u 90% slucajeva nema nikakve koristi.Ali ono sto mozes saznati je da li postoji novija verzija a hoces ti kliknut download now ili manualno trazit i instalirat driver to je tvoja stvar.Windows vecinom skida provjerene i stare drivere.

ihush pon 18.11.2019 20:52
MARINZUNA kaže...

Nemam originalnu verziju,nisu dali,samo linux koji nije uopce ni radio

Na acerovoj stranici nema drivere za kameru :(

 -točno, nema drivera za webcam.. to znači, ili je u win ili nema webcam. Jesi li siguran da imaš webcam? -u teh.spec nema ništa. To što je na kućištu mjesto za webcam ne znači da je ugrađeno, pa ponovo pitanje imaš li ugrađenu webcam, ako nemaš ne možeš instalirati i to je tad upravo ono što vidimo u prvoj slici-properties win i download drivera (nema) kao i teh.spec za taj model.

 

edit: + postavke biosa, često se tamo može svaki device o(ne)mogućiti.. pa provjeri ili barem čitaj postove :)

ihush sri 27.11.2019 17:08

-predviđeno mjesto ne znači da je nešto ugrađeno (ispod 'haube'..) npr vidi ovaj link, koji navodi WEBCAM: HD 720p webcam with 2 microphones .. i ako negdje u manualu imaš navedeno webcam tad moraš imati, ako nemaš tad nemaš.. + ako je ugrađeno i ne postoji u popisu uređaja, tad je ili diseblirano (bios) ili neispravno-odspojeno i sl. =reklamacija.

Pošto ti kažeš da nema u uređajima (prva slika prvi post..), tad je logična posljedica da nemaš kameru tj ne možeš je koristiti, nije problem driver jer nema uređaja, ako kažeš da nije bios, tad ostaje ili kvar ili taj model nema kameru.. logička dedukcija.