Prijenosna računala

Najbolja termalna pasta za gaming laptop

BugLove ned 5.1.2025 16:16

Ljudi, kakva imate iskustva sa termalnim pastama u gaming laptopima koji se jako griju?

Čitam po stranim forumima da kryonaut ne valja jer se brzo suši i ima pump out efekt.

Mislio sam probati sa mx-6 ili sa Gelid GC-Extreme ima li tko iskustva sa njima u laptopima?

Tincha ned 5.1.2025 17:53

U puno slučajeva sam se uvjerio da je najbolja ona koja se pravilno nanese i upari s adekvatnim hladnjakom.
Sa MX-6 sam imao par dobrih iskustava (tj. nitko se nije žalio), a za NT od Noctue sam dobio preporuke od frenda koji iz usluge sklapa računala itd. tako da mislim da ne budeš fulao ni sa kojom od navedene dvije.

BugLove ned 5.1.2025 20:27
Najbrži kaže...

a na laptopu nisam već 4 godine mijenjao pastu (tekući metal) već sam ga očistio od prašine negdje u proljeće, tada sam spustio temperature za 15°C

Da tekući metal izgleda odlično. Samo eto još nisi pogledao je li ti napravio kakvu štetu na hladnjaku..

Boris grozni ned 5.1.2025 20:48
BugLove kaže...

Ljudi, kakva imate iskustva sa termalnim pastama u gaming laptopima koji se jako griju?

Čitam po stranim forumima da kryonaut ne valja jer se brzo suši i ima pump out efekt.

Mislio sam probati sa mx-6 ili sa Gelid GC-Extreme ima li tko iskustva sa njima u laptopima?

Nesto je jedno vrijeme bila popularna PTM7950 Thermal Pad kao najbolje rijesenje