snake44 čet 29.6.2023 09:13

Imam Lenovo Universal Thunderbolt 4 docking station kojeg koristim sa Lenovo X1 carbon gen10 laptopom. Na docking su spojena dva Dell monitora od 24". 

 

Dešava mi se to da mi se jedan od ta dva monitora pali-gasi (odnosno ne gasi se nego prikaže crni ekran, monitor je i dalje "on"). Nekad to bude povremeno pa ga pali-gasi 10-15 sek, a nekad ga zacrni i više nemogu ništa napraviti sa njim dok ne restartam laptop i resetiram docking. Čak ovo nekad i ovisi o tome koja aplikacija se trenutno nalazi na tom ekranu (npr. onenote u fullscreenu ga gasi), ali ponekad nema veze uopće sa aplikacijom. Također nekad mi i "glavni" monitor nakratko ovo napravi. 

 

- monitori testirani na druga računala, ispravni. Također korišteni su u istom setupu na prijašnjem dell laptopu sa dockingom i sve radilo ispravno.

- kabeli zamijenjeni i u redu su. 

- updateani svi driveri i firmware od dockinga.

 

Ima li netko slična iskustva? E sad da stvar bude gora, i kolegi se identično ovo sve dešava (u isto vrijeme kupili laptope i docking). A koliko sam čitao po internetu, Lenovo dockingi znaju ovako zezat, tako da me brine da i reklamacija neće ovo riješiti. Dobit ću novi docking a ako bude opet isti nisam niš napravio....

gumifufna čet 29.6.2023 11:46

Ja sam kupio HP EliteBook nedavno i isto mi je došao Dock station uz njega.

 

Sada me zanima ako hoću spojit 1 ili 2 eksterna monitora, samo mi trebaju HDMI kablovi??

 

To je to?? Ili ima još nekih zezancija pri pokretanju dock stationa??