Prijenosna računala

Laptop za video editing, oko 2000EUR

mateo ned 5.2.2023 22:17

Pozdrav,
Tražim laptop za video editing.
Ništa zahtjevno, koristim Davinci Resolve, 1080p rezolucija, proxy fileovi...

Trenutno imam ASUS Zenbook, i7, 16GB, ali nema grafiku osim integrirane.
Zbog toga ne mogu raditi s nikakvim video efektima (fusion).

Tražim laptop s Nvidia grafikom i procesorom dovoljnim da mi vrti na ovim postavkama koje sam gore napisao.

- RAM treba bit proširiv jer vidim da 16GB nije dovoljno.
- Je li mi potreban i7 procesor, jer vidim da nikad nije pretjerano opterećen, bez obzira što radim, čak i kad exportira video. Volio bi proći jeftinije s procesorom ako je moguće.
- Što mislite o AMD procesorima za ovu svrhu?
- Nvidia 3060 mi se čini OK, ali vidim razliku u cijeni laptopa sa 3050 - je li bitna razlika u performansama između ta dva GPU?

Zasad su mi interesantni Lenovo legion, ASUS Zephyrus 14 i HP Omen. Imate li bolju (jeftiniju) opciju.

Iako sam odredio budget do 2000eur, volio bi da bude bliže 1500EUR.

Hvala

mateo pon 6.2.2023 13:26

Nije mi to bitno za tip videa koji radim.
Instrukcijski videi, nema potrebe za popravljanjem boja, ali koristim fusion efekte da animiram i pojasnim temu.
Colour page u Resolveu skoro pa ni ne koristim. Ali hvala na savjetu.

Danas sam istrazivao po netu, mislim da sam suzio izbor na HP OMEN i Lenovo Legion.
ASUS Zephyrus je preskup, iako mi se najviše sviđa...

Kiflin sri 20.11.2024 12:37

Pozdrav, ja upravo trazim neki laptop za putovanje gdje mogu edit videe u premier pro za youtube, ali i za edit fotografija u lightroomu, da li ima sta u rangu od 1000-1300e danas?

Ovako nesto bi bilo solidno mozda?

13th Gen Intel Core i7
RTX 4070
16GB ram

Jos da neki display za dobre boje, mozda bi trebalo i vise rama za video edit hm?

millennial sri 20.11.2024 14:25
Kiflin kaže...

Pozdrav, ja upravo trazim neki laptop za putovanje gdje mogu edit videe u premier pro za youtube, ali i za edit fotografija u lightroomu, da li ima sta u rangu od 1000-1300e danas?

Ovako nesto bi bilo solidno mozda?

13th Gen Intel Core i7
RTX 4070
16GB ram

Jos da neki display za dobre boje, mozda bi trebalo i vise rama za video edit hm?

što ne bi iskoristio današnju tehnologiju pa napravio korak dalje i uzeo novi Mac Mini M4 + XReal Air 2 Pro?