Prijenosna računala

HP Pavilion dv7-2250em (VT328EA) [recenzija]

nCh! ned 22.11.2009 22:24

Nedavno sam obećao određenim ljudima ovdje da ću napraviti recenziju dotičnoga laptopa kada mi stigne, nažalost to nije moglo biti moguće do danas, jer sam imao obveza (fakultetskih i privatnih). Posebne isprike korisniku Section31 koji me spama na PM već danima :D (sori buraz nisam mogao prije).

 

I eto, možemo započeti. Želim samo unaprijed upozoriti da nisam uspio detaljno benchati laptop te da će nekakvi realni benchmark rezultati biti dodani na sam topic do kraja tjedna. Potruditi ću se što bolje upotpuniti recenziju.

 

Konfiguracija:

 

Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Intel® Core™2 Duo Processor T6600
2.2 Ghz
4096 MB
640 GB (2 x 320 GB)
Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support
8-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery
27.7 cm (W) x 41.26 cm (L) x 3.5 cm (min H) / 4.32 cm (max H)
Intel 802.11 a/b/g/n
3.52 kg

 

Recenzija

-----------------------

 

Za početak moram reći da sam kada se sve zbroji i oduzme iznimno zadovoljan laptopom te ga od prvoga dana koristim kao desktrop replacement. Moja stolna konfiguracija je (Gigabyte M59-SLI-S4, 2 Gb Kingmax DDR2 - PC6400 (800 Mhz), Seagate Barracuda 320 Gb, Maxtor 320 Gb te Seagate Barracuda 250 Gb, Point of view GF 7900 GS 256 - bit 256 Mb, Athlon X2 4200+ (dual core))

 

Vanjština

-----------------------

 

E sad kako je prva stvar koju vidite kad otpakirate laptop njegov vanjski izgled smatram da je najbolje početi od toga. Laptop izvana izgleda apsolutno fenomenalno. Laptop dolazi u crno srebrnoj kombinaciji sa lakiranom plastikom sa vanjske i unutarnje strane. Lakirana plastika izgleda i više nego dobro te daje osjećaj skupoće samoga prijenosnika, ali kako to inače biva vuče sa sobom i problem "packanja" laptopa tj. otisci se užasno vide na njemu. S obzirom da sam vlasnik Iphone 3g mobilnog uređaja, to je ipak nešto na što sam se navikao u proteklih godinu dana pa mene osobno ne dira previše. Lakirana plastika dolazi sa dezenom (kružići na crtkastom patternu valovitoga oblika) i moram priznati da izgleda vrlo privlačno, u svakome slučaju razbija monotoniju. Sa gornje strane prijenosnika nalazi se HPov emblem, koji je napravljen od prozirne plastike te svijetli bijelom bojom dok je laptop uključen. (Samo osvjetljenje dolazi od LED dioda koje osvjetljavaju i sam ekran rezolucije 1600x900 točaka). Sa lijeve strane prijenosnika nalaze se redom s lijeva na desno slijedeći priključci (VGA, Expansion port, Ethernet, HDMI, E-sata/USB (dijeljeni konektor), USB, čitač kartica te iznad njega PCMCIA slot koji služi i kao dock za daljinski koji se dobije uz laptop HP mini remote). Prednja strana laptopa sadrži led diodice koje nam signaliziraju je li laptop uključen, puni li se te nezaobilaznu hdd led lampicu. Prednja strana sadrži još i vješto prikriveni IR koji nebi ni znao da imam da nisam okretao laptop naopačke te 1 mic in i 2 Headphone outa. Desna strana sadrži DVD/RW uređaj, 2 USB utora, kensinghton lock te utičak za ispravljač koji dolazi uz prijenosnik. Bez obzira što je to navedeno na sajtu od HP hrvatske ovaj laptop NEMA IEEE 1394 (popularni Firewire) konektor. Postoji mjesto za njega, ali je prekriveno plastikom. U network connectionsima te device manageru sam uređaj ne postoji, dakle NEMA ga. Sa stražnje strane laptopa se ne nalaze nikakvi priključci, te je taj dio laptopa predviđen za samo jednu svrhu a to je hlađenje, i tak dio obavlja i više nego dobro. Sa donje strane nalazi se Mini woofer. Ergonomija laptopa je više nego dobra, jer je napravljen blago zaobljeno te ga je bez obzira na težinu (3,5 kg) ugodno koristiti i u krilu.

 

Kad otklopite laptop dobijate pogled na izvrsni 17,3'' ekran sa LED pozadinskim osvjetljenjem u čijem vrhu imamo integriranu kameru, 2 mikrofona i reciever za HP mini remote daljinski uređaj. Na donjem dijelu otklopljenog prijenosnika imamo pri vrhu imamo svojevrstan Touchpad sa tipkama za isključivanje, pojačavanje i stišavanje tona, rewind, play/pause, fast forward i stop tipku te tipkicu za gašenje i paljenje wlana. U sam touchpad je ugrađena i tipka za paljenje laptopa, ali ona je ipak hardverskoga tipa. Ispod imamo full tipkovnicu koja ima raspored tipki kao i na desktop verzijama te sadrži kompletan numeralni dio. Cijeli gornji dio iznad tipkovnice je jedan veliki Altec Lansingov zvučnik. Jedina razlika su umanjene (prepolovljene) tipke sa strelicama, makar ne vidim kome bi to moglo smetati. Sama tipkovnica je vrlo ugodna za rad, tipke su plitke i poprilično tihe. Period navikavanja na samu tipkovnicu smatram da će biti vrlo kratak. Mene osobno pate F tipke jedino, jer sam na stolnoj tipkovnici (Logitech Media Elite keyboard) imao okrugle F tipke odvojene jedna od druge. FN tipka se hvala bogu nalazi desno od CTRL-a (za razliku od moga IBM-a R50e). Ispod tipkovnice imamo još i touchpad koji ima hardversku tipku za gašenje istoga. Touchpad je iznimno dobar i makar sam pročitao na nekim vanjskim forumima da zna bježati, meni se to nije dogodilo ni jednom. Ipak, preferiram svoj Logitech G5 pa se touch koristi samo kad mi je to zgodnije. Touchpad ima svoj pointing dio, ispod kojega se nalaze 2 tipke za lijevi i desno klik miša, te ima vertikalni scollbar. Horizontalni scroll koji se može vidjeti na nekim laptopima je izostao. U donjem desnom uglu nalazi se i Fingerprint scanner koji će dobiti poseban dio u recenziji.

 

Prvo pokretanje

-----------------------

 

Kada prvi put uključite laptop dobijate predinstalacijski izbornik za original OEM verziju Windowsa 7 Home Premium. Nakon što izaberete jezik samoga windowsa (hrvatski/slovenski/engleski) i regionalne postavke instalacija ide dalje sama (i traje poprilično dugo). Sa instalacijom samih windowsa dobijate određeni bundlani software (koji na moje opće razočaranje nije moguće disableati prilikom instalacije). Instalacija traje dosta dugo jer se sa windowsima instaliraju svi driveri, HP-ovi user experience addonovi (win7 tema, boje itd) i bundlani software. Kada se laptop konačno pokrene nakon instalacije on je odmah spreman za rad sa svim driverima i kerefekama. Bundlani software koji smatrate suvišnim (Office student 2007, Norton antivirus Trial, HP games ....) možete po kratkom postupku deinstalirati kroz control panel, a HP-ova tema se može u par klikova prebaciti na defaultnu. Čak i Norton antivirus koji na nekim laptopima ne želi umrijeti, na ovome se kompletno da deinstalirati bez ikakvih zaostataka.

 

Mala napomena: Laptop sadrži 2 Western Digitalova Caviara brzine 7.200 okretaja. Diskovi su u potpunosti isti, ali bez obzira na to laptop prilikom instalacije NIJE postavljen u Raid 0 (Striping) nego u windowsima imate 2 odvojena 320 Gb diska. Na moje čuđenje nakon instalacije Backup particija je vidljiva u samim windowsima, pa sam joj ja kroz Disk managment maknuo drive letter čisto da mi ne smeta, te da smanjim mogućnost od nehotičnog brisanja.

 

Dijelovi / Temperature

--------------------

 

Za ovaj dio koristio sam Everest Ultimate Edition.

 

Temperature izmjerene everestom (u stupnjevima celzijusa) su slijedeće: link

 

Podaci o procesoru: link

Podaci o matičnoj: link

Podaci o memoriji: link

Podaci o chipsetu: link

 

Zagrijavanje laptopa je i više nego dobro s obzirom da na dijelove unutra. Laptop se nalazi na drvenom, lakiranom stolu bez ikakvoga postolja. Ukoliko nekoga buni voltaža procesora, želim napomenuti samo da makar verzije procesora za prijenosna računala arhitekturom i načinom rada ne odstupaju od desktop rješenja, imaju downclockan FSB i stoga je voltaža 1.15 naspram 1.3-1.4V kod desktop verzija.

 

Ekran

-------------------

 

Ekran ovoga prijenosnika je jedna od njegovih najsvijetlijih točaka. Ekran je omjera 16:9 i rezolucija od 1600x900 je iznimno ugodna za korištenje i nakon svega 2-3 dana korištenja ovoga stroja, nemogu se vratiti više na moj desktop ekran. S obzirom da posjedujem AG Neovo M-19 19'' LCD s omjerom stranica 4:3 u startu mi je bilo malo čudno. Prijelaz na widescreen je meni samo donio prostora (bez obzira što se gubi nešto sitno pixela u visinu). Korištenje programa poput Dreamweavera te Photoshopa je postalo puno ugodnije jer na širem displayu imam "više prostora". Pojedinci će se možda buniti da okran nije dovoljno svijetao, ali po meni je to na ovome prijenosniku savršeno izbalansirano.

 

Stabilnost i odziv sustava

---------------------

 

Bez puno pametovanja, koristim Windows 7 Home Premium 64-bita koji sam dobio uz laptop (dolazi kao predinstalacija na backup particiji te NEĆETE dobiti original Win 7 disk uz njega). Windowse sam upario sa Avast! Home antivirusnim programom i moram reći da se nijednom sustav nije smrzao, nijednom mi se laptop nije resetirao, imam osjećaj da se ne grije uopće i za sada sve radi kao podmazano. Windowsi lete (s obzirom da je genuine software u pitanju, ostavio sam update da radi). Nisam doživio nikakva usporavanja u radu sustava ili korištenju aplikacija naspram svoga desktop rješenja (što mogu zahvaliti i čigrastim 7.200 diskovima).

 

Grafika

----------------------

 

Ono o čemu svi bruje kao velikoj prednosti ovoga prijenosnika je njegova Ati Mobility Radeon HD 4650 sa 1Gb Video rama. Nažalost nisam uspio testirati ovaj dio u detalje pa ćete se morati strpiti dan - dva dok odradim benchmarkove i stavim screenshote. Ono što je isprobano i šljaka genijalno je HDMI output na Samsungov LCD veličine 82 cm i slika je bila genijalna. Uz grafiku HDMI na ovome prijenosniku isporučuje i 7.1 zvuk pa vjerujte mi da gledanje DVD naslova (ili HD u boljem slučaju) preko ovoga laptopa mogu biti samo poslastica s obzirom na daljinski upravljač i kvalitetu zuka i slike.

 

Ono što doduše jesam isprobao su Warcraft III: DotA (koja naravno nije prezahtjevna, ali kako je svaka slijedeća verzija sve teža, vidio sam kako to trza na određenim prijenosnicima). Dota ide u konstantnih 60 FPS-a (maksimum Warcrafta III) bez obzira na detalje ili podešenu rezoluciju

 

te Counterstrike: Source (steam). Moram reći da me je Source iznenadio, jer makar nije najnovija pucačina, još uvijek je jedna od grafički najnabrijanijih.

 

Source sam tjerao na: 1600x900, 8xAA, 16xAnsi, Full bloom i Ultra High detaljima (svi parametri na maksimalnim vrijednostima). Čovjek bi očekivao da će tako nešto zaklati prijenosnik, ali rezultati su ispali krajje obećavajućii. Ukoliko sam na serveru kompletno sam, igra varira između 85-100 fpsa (fps_max podešen na 300). Na serveru sa 22 ljudi čak i u najžešćim okršajima igra mi nije pala ispod 65 frameova što znači da je igra neovisno o postavkama tekla čisto i bez trzaja te je grafički čip i više nego sposoban tjerati ozbiljnije naslove. Više na temu frejmova i ostalih čuda kroz dan - dva kad ću postati konkretne screenshote.

 

Zvuk

------------------------

 

Laptop posjeduje Altec Lansingove zvučnike i integrirani sub koji mu daju 2.1 zvuk. Zvuk je iznimno dobar s obzirom da se radi o prijenosniku. Moram priznati da sam u 2-3 navrata čuo određeno krčanje zvučnika, koje je nestalo nakon restarta laptopa (i nije se pojavilo). Sub ok proširuje zvuk, ali teško da bih ga nazvao subwooferom te je u rangu svih sličnih laptopskih rješenja. Zvučnici su veliki, dovoljno glasni i iznimno čistog zvuka te bar po tom pitanju laptop briljira. Laptop ima integriran zvučni sustav sa SRS Premium soundom koji moram reći iznenađuje. Pri gledanju filmova, efekti se čine življima, a sam SRS output radi i na headphone izlazima pa čak i na smeću od slušalica imate osjećaj pojačanih basova i čistijeg zvuka.

 

Minusi

------------------------

 

E sad, naravno da ništa nije savršeno pa nije niti ovaj laptop.

 

Minus 1 [RIJEŠENO - PROBLEM JE OČITO SAMO DO MOGA MODELA]: Hp mini remote je zanimljivo čudo. Radi super, tipke su dosta tvrde, ali tako i treba biti da se osigura trajnost samoga uređaja. Pa u čemu je onda problem? U prokletom PCMCIA ulazu. Naime HP mini remote je napravljen tako da se utakne u PCMCIA ulaz umjesto onog tipičnog plastičnog pokrova. Sam ulaz je napravljen tako da morate zbilja pritisnuti daljinski da bi sjeo unutra, a vađenje je posebna priča. Čini mi se da se ladica razradi nakon nekoliko stavljanja/vađenja daljinskog, ali prvih par puta se usudim reći da će pripadnici slabijeg spola morati pritisnuti prokletinju s obje ruke da bi iskočila van. Nije mi jasno zašto je ladica napravljena toliko kruto.

 

Minus 2: Vertikalni scroll na touchpadu se zna zablesirat i morate nekoliko puta dinuti i vratiti prst da bi vam htio scrolati. Dogodilo mi se 2 puta u tjedan dana tako da nije nešto posebno često ...

 

Minus 3: Fingerprint scanner. FP scanner radi super, lako se podešava i služi svojoj svrsi ali je boli glava osjetljiv. Naime kad prelazite prstom preko njega čujete nekakav tup zvukić (relativno tih). E sad ukoliko ste namjestili da sam se laptop ne standbya/hibernira kad zavorite ekran, ukoliko je priključen na mrežni napon dolazi do slijedećeg problema. Kad poklopite ekran čujete tup svakih 1-2 sekunde, pa onda koliko god da je on tih počne iritirati. Radi se o tome da fp scanner pokušava očitati otisak sa lakiranog ruba ekrana koji ste slučano umuljali prstom i onda morate ili lickat ekran jednom dnevno ili jednostavno mjutat zvučnike prije nego poklopite ekran.

 

Minus 4 [RIJEŠENO - OBJAŠNJENJE DOLJE U POSTU]: HP touch audio kontrole (iliti njihov debilni bundlani software). Kontrole rade savršeno, ali software je napravljen tako da kad pipnete bilo koju od audio kontrola dobijate lijepu volume up / volume down animaciju. Toliko lijepu da kad pojačavate zvuk, minimizira svaku FS aplikaciju (čitaj igre) kad to radite. Ukoliko netko nije shvatio, dok igrate neku igru, ne možete pojačati i stišati zvuk da vas ne vrati u windowse i minimizira istu. Najiritantnija stvar koju sam vidio još od modnog mačka na TV-u. Uz touch kontrole je vezana još jedna glupost. U trenu kad stišavate / pojačavate zvuk, na tren vam se isti ponekad malo distorzira.

 

To je zasada to. Molim obratite pozornost da recenzija nije još gotova, jer fale benchmarci i moguće da ću dodati još koju fotografiju ili još koje slovo kada mi padne napamet što sam zaboravio.

nCh! pon 30.11.2009 18:17

Eto odradio sam i testove unutar 3D mark 06 Proffesional edition programa. Program je podešen na način da odradi sve testove (njih 19) pri različitim rezolucijama bez antialiasinga i optimalnim postavkama tekstura. Korišteni Shader profili su 3.0 u sva 3 testa. link

 

1600 x 900 [16:9] (nativna reza) - 5118 marka [detaljno]

1280 x 720 [16:9] - 5944 marka [detaljno]

1024 x 768 [4:3] - 6217 marka [detaljno]

 

Detaljni logovi u excel 2003 compatibility modeu (pošto imam 2007) se nalaze unutar moga google docs accounta. Ukoliko sam sprčkao permissionse pa nemožete otvoriti fileove, slobodno mi pošaljite pm.

 

 

mbaksa pon 30.11.2009 19:11
nCh! kaže...
Ekran ovoga prijenosnika je jedna od njegovih najsvijetlijih točaka. Ekran je omjera 16:9 i rezolucija od 1600x900 je iznimno ugodna za korištenje i nakon svega 2-3 dana korištenja ovoga stroja, nemogu se vratiti više na moj desktop ekran. S obzirom da posjedujem AG Neovo M-19 19'' LCD s omjerom stranica 4:3 u startu mi je bilo malo čudno. Prijelaz na widescreen je meni samo donio prostora (bez obzira što se gubi nešto sitno pixela u visinu). Korištenje programa poput Dreamweavera te Photoshopa je postalo puno ugodnije jer na širem displayu imam "više prostora". Pojedinci će se možda buniti da okran nije dovoljno svijetao, ali po meni je to na ovome prijenosniku savršeno izbalansirano.

Njegova dobra strana je LED pozadinsko osvjetljenje, kojem ide samo pohvale, i koje bi osiguravalo vrlo uniformno (ujednaceno) osvjetljenje - bolje od bilo kojeg ekrana s obicnim, fluorescentnim zaruljama. Medjutim, tu njegovu kvalitetu koci vrlo slab vertikalni vidljivi kut, zbog kojeg cak i kad izravno gledas u ekran, slika na ekranu nije ravnomjerno osvjetljena - slika je u ravnini ociju svijetla, no svjetlina pada iznad i ispod ravnine ociju. Ne znam jesam li dobro objasnio to. Dovoljni su vec vrlo mali pomaci glave gore-dolje da ti se ili posve izgube detalji u tamnim podrucjima ili da ti je slika na dijelovima preblijeda/presvijetla, tako da se neke radnje kod kojih je jako bitno da ispravo vidis svjetlinu, poput obrade slika ili videa, mogu pretvoriti u vrlo naporno iskustvo. Jest da su i mnogi ekrani na danasnjim prijenosnicima isto takvi, no to nije opravdanje. Velik problem je i visoka reflektivnost ekrana pa je s njim tesko raditi ako prostorija nije znatno zamracena. Opet, karaketistika svih danasnjih glossy ekrana. Tu je jos i omjer 16:9 - navodno ga forsiraju zbog filmova (kao da ljudi na prijenosnicima nista pametno ne rade, nego samo gledaju filmove), no mislim da razlozi ipak leze drugdje (pod "skoro istu" dijagonalu ti prodaju manje piksela, jer horizontalno ekran ostane iste sirine, a vertikalno ga "odrezu"). Za svakodnevni rad 16:10 je iskoristiviji omjer. Ali opet - kod tako velikih ekrana ne treba forsirati visinu ekrana jer su iovako takvi laptopi gargantuanskih dimenzija.

 

Tako da ja ne bih isticao ekran kao neku posebno svijetlu tocku - OK je, ali nista vise od toga. Namigiva

capri čet 3.12.2009 16:52

Evo samo da napomene, HP mini remote kod mene lezi u slotu bez prigovora i ide uvijek glatko i van i unutra... to je mozda pojedinacni slucaj, ili bi moglo biti da ti baterija nije dobro sjela u daljinski pa bi ja to kao minus maknio. Kod mene je stvarno bas fino, nema nikakvih problema sa vađenjem.

Sto se tice fingerprint readera, nemam nikakvih skljocanja kada ga zatvaram jer mi tada ide u sleep mode, mozda je kod tebe drugacije namjesteno.

Pokrenio 3dmark06 na 1280x720 i score 5983 ;). Koristim moddani catalyst 9.11.

Prijenosnik svake preporuke vrijedan, jedino jos da je procesor u malo visem razredu ali tada bi bio bas savrsen.... ne moze sada sve :)

GTA IV u mid-high settingsima u benchmarku pokazuje 28fps i ide jaaako glatko.

Nema sta, laptop ima sve.

 

 

capri čet 3.12.2009 17:49

A kontam si naruciti sada taj P8800 2.6ghz FSB-1066mhz 3mb cache.

Velika vecina Core 2 Duo Mobile procesora odgovaraju na PM45/GM45 platforme, znaci na pavilion ide sve do T9900 i cak ovih par Core Quadova samo sto su mi oni malo preskupi.

Taj P8800 dobijem za 165eu sa posiljkom i svim, sto mi je dosta prihvatljivo, ali jos sam u dilemi kolika bi to zapravo razlika bila.

Sigurno je da P8800 dosta hladnije radi, tj. manje se zagrijava jer i radi na manjem naponu sto odma i manje struje trosi, znaci duzi zivot baterija... pri svemu tome je puno brzi naravno.

Garancija je godinu dana, toliko bi se kao trebalo strpiti :))) ne znam bash.

pertla uto 8.12.2009 19:09

Mislim da je recenzija ok,samo jedna stvar cisto za napomenu. Mislim da je ovaj laptop odlican,samo na onu konfiguraciju nije bas dobro rijesen razhladni sistem.

Racunar se pocne grijati,imam prijatelja kojem je crkla maticna, :) eto cisto da obratite paznju!

nCh! uto 29.12.2009 22:59

Za iste novce sumnjam da ima nešto bolje. Laptop se fenomenalno ponaša, bez problema TF2, CS:S, GTA IV, Fallout 3.

 

[RJEŠENJE ZA MINIMIZIRAJE FS APLIKACIJA PRILIKOM KORIŠTENJA TOUCHBARA]

 

Eto mali update što se tiče minimiziranja fullscreen animacija. Animacije touchscreen buttona su povezane sa aplikacijom pod imenom HP Media SmartMenu.

 

Deinstalacija iste, briše takozvani meni i sve animacije (volume up, volume down, mute itd), ali ne briše nijednu aplikaciju vezanu sa istime. Kada se ona deinstalira, sve touch tipke rade savršeno samo na ekranu ne vidite što se događa, volume slider itd.

 

Da bi ste dobili istu funkcionalnost kakvu ima original software preporučam instalaciju third party aplikacije pod imenom 3RVX koju možete naći ovdje. Aplikacija kao takva radi savršeno i sa njom pojačavanjem i stišavanjem tona ne rušite (minimizirate) fs aplikacije. Isti princip vrijedi za sve novije HP laptope sa integriranim MediaSmartom.

 

Uživajte.

nCh! čet 31.12.2009 19:33
zlatko59 kaže...
Pozdrav:
Kupio sam ga jučer al me zanima dali se može staviti xp.Zahvaljujem

Xp se zasigurno može staviti, ali driveri za njega nisu službeno podržani od strane HP-a, barem na stranicama samoga laptopa. Na HP support forumu vjerovatno postoje linkovi sa kojih bi se isti mogli skinuti za XP.

 

Mogu li pitati što fali originalnoj x64 sedmici?

LupusInFabula uto 2.2.2010 10:00
nCh! kaže...

Konfiguracija:

 

Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)
Intel® Core™2 Duo Processor T6600
2.2 Ghz
4096 MB
640 GB (2 x 320 GB)
Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support
8-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery
27.7 cm (W) x 41.26 cm (L) x 3.5 cm (min H) / 4.32 cm (max H)
Intel 802.11 a/b/g/n
3.52 kg

 

Recenzija

-----------------------

 

Za početak moram reći da sam kada se sve zbroji i oduzme iznimno zadovoljan laptopom te ga od prvoga dana koristim kao desktrop replacement. Moja stolna konfiguracija je (Gigabyte M59-SLI-S4, 2 Gb Kingmax DDR2 - PC6400 (800 Mhz), Seagate Barracuda 320 Gb, Maxtor 320 Gb te Seagate Barracuda 250 Gb, Point of view GF 7900 GS 256 - bit 256 Mb, Athlon X2 4200+ (dual core))

 

Stolno računalo ti nije ni do koljena prijenosniku, tako da se u ovom slučaju doslovno radi o "desktop replacement" prijenosniku :) hihihi

Ramo uto 2.2.2010 19:49

Mene zanima jedan drugi Pavilion, pa da ne otvaram novu temu, da postavim ovdje pitanje.

Radi se o dv7-3190em, koji je jaci od ovog, a cijena je tocno 8000 kn. Mislim si zamijeniti svoju vjernu Toshibu iz Moj PC, pa me zanima koliko mi je to isplativo, i koliko dobivam s tim. Mislim da za 8000 kn se ne moze naci nesto bolje od ovog. Zanima me kakav bi bio u igrama? Hvala

Ria ned 27.6.2010 15:38

Evo da malo oživim temu. Naime imam HP Compaq 6730s Notebook PC. Kad sam ga kupovala konfiguracija nije bila loša, pogotovo za te novce, no kamera me bacila u očaj, a iz određenih razloga mi je bitna, i bitno mi je da je integrirana, dakle ne prolazi mi opcija da kupim dobru vanjsku kameru.

 

E sad, gotovo sam odlučila kupiti ova Pavilon DV7, ali po svemu sudeći kamera mu je jednaka kao i mom starom HP-u.

Jeli netko koristio kameru i može li mi napisati u par crta jeli jako loša?