Prijenosna računala

HP 840 G1 bios password reset

Brki1994 sri 22.12.2021 15:21

Ovo s uklanjanjem baterije ne funkicniora niti na starim modelima. Čak su naveli da uklananje baterije i njena zamjena ne vrše reset lozinke BIOS-a.

 

Imaš možda dokumentaciju od laptopa? Na jednom Aceru sam priej par godina želio Windowse instalirati i tražio me kod za ući u BIOS, a fora je da je tvornički zaključan. Frendov frend kojem sam rješavao laptop jer sva sreća imao dokumentaciju od laptopa i tamo je bilo navedeno koji je kod za ući u BIOS. Ne sjećam se da li je isti različit za svaki model.

ihush sri 22.12.2021 18:07

laptopi (pogotovo biz-pro klasa) imaju posebno cmos.. eeprom (trajna memorija, ne ovisi o struji-bateriji..) tj obični desktop je lako resetirati clr-cmos ili vađenjem baterije dok u laptopu to ne pomaže.. jer to je svha-smisao, upravo postojanja passworda..

-vlasnik (admin) zna pass, svrha je upravo to da osoba bez passa ne može.. npr krađa, zato ne pomaže ni helpdesk tj prvo ih se mora uvjeriti u vlasništvo ako su profesionalni u poslu.

 

-saznaj pass ili možda google da odgovor (ali da ga ima već bi ga vjerojatno pronašao.. za neke modele-serije ima..).

gil sri 22.12.2021 19:22
andreas11 kaže...
gil kaže...

Zašto ulaziti u Bios?

Instalacija operativnog sistema se izvede na drugom računalu i vrati se nazad disk u laptop i sve radi.

 To ti zoves rjesenjem???

 Nikad nisam ušao u bios laptopa, ako ne možeš drugačije instalirati OS zašto ne koristiti to riješenje? Ili ga baci u smeće.

andreas11 čet 23.12.2021 13:20
marushin kaže...

Pošto kolega ne odgovara na privatnu poruku da pitam ovdje, da li je to tvoj laptop ili je uzet rabljen? Ima li možda kakvo fizičko oštećenje s jedne strane?

 Gore sam napisao da je laptop od kolege, u cijem je vlasnistvu vec duze vrijeme..

ihush čet 23.12.2021 19:26
marushin kaže...

Isprike.. kolegi su mi ukrali takav prije cca godinu i pol pa pitam..

 takav? i mojem kolegi.. kao i 100kn (onako crvenkasto s marulićem, ako netko vidi.. to je moje ili mojeg kolege..) :) .. što će reć, vrlo smo kolegijalni.

 

a to je osnovni razlog postojanja raznih zaštita-passworda, na laptopu, mobitelu itd.. i svrha im je upravo ta, ne zaštita od 'hakrea' (mitskih bića koja obitavaju u filmovima..).