T-com DNS serveri ne odgovaraju baš...

195.29.149.197

Ljudi, da li netko u zadnje vrijeme ima problema s T-com-ovim DNS serverima, malo odgovaraju na DNS upite, malo ne (i tako ne nekih 10-ak min) i onda opet radi... naravno, to je jako iritiruajuće prilikom surfanja, zapravo onesposobljava surfanje.

Uglavnom ako nađeš rješenje javi.

Kako se točno ponaša? Mi imamo problem što , vremenski slučajno, jednostavno "izgubi" default gateway. Jednostavno ne mogu shvatiti što se događa. Promijenjeno nekoliko modema-routera, pregledane instalacije višekratno, i mijenjanje čak, postavke, isključeni firewall, pa ponovo uključen, no gotovo svakodnevno se to dogodi tako da ručno moram pokrenuti konektiranje...

BTuzgred, kolika je tolerancija na RX TRANSMIT greške?

Ne mogu shvatiti kakve točno veze ovo ima, ali od kad sam isprobao to više nemam problema s Internetom... (možda se baš u tom trenutku i nešto drugo promijenilo).
http://lwn.net/Articles/92727/
(znam da je članak star, ali izgleda da se ništa nije mijenjalo i pogledajte zadnje komentare)
Uglavnom, fix za Linux korisnike:
echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_default_win_scale
i restarta se konekcija, a za Windows korisnike ne znam (ali također i za njih vrijedi isti problem, barem se spominje Vista SP1).
Ako je to riješilo problem, jedini scenarij koji mi pada da su T-com-ovci na nekim "ulazima" promijenili router, a taj router izaziva ovaj problem... to je moj best guess.
EDIT: bojim se da ni to nije rješenje... evo, opet počelo zapinjat. Tražim dalje...

Jedno pitanje, da li možda "torentaš" u vrijeme kada puca? Ja sam jučer baš primjetio da kolega, odnosno njih dvojica, istodobno pokušavaju nešto skidati, naravno, portove im nisam otvorio, i nakon nekog vremena, router se sam diskonektira i treba ga ručno konektirati....

Jedno pitanje, da li možda "torentaš" u vrijeme kada puca? Ja sam jučer baš primjetio da kolega, odnosno njih dvojica, istodobno pokušavaju nešto skidati, naravno, portove im nisam otvorio, i nakon nekog vremena, router se sam diskonektira i treba ga ručno konektirati....

I meni se isto dogada. Prije mi se vise-manje dogadala promjena ip adrese nakom 24 sata, a sad mi se resetira svako malo.
U ovom mjesesu po statistici imam 225!!! spajanja. U prosjeku veza traje 2h 27min. Ali sto je zabrinjavajuce imam rupe u vremenima gdje nema konekcije.
Inace izmedu dva restarta mi je razlika 20-ak sekundi. Sada imam rupe od 40min!
Pricekat cu do kraja mjeseca, a ako se nista ne promjeni budem ih zvao da pitam sta se to dogada.
Nazalost osuden sam na T-com, jer niti jedan drugi provider mi nije dostupan.

T-com je nešto mijenjao DNS servere:
http://obavijesti.t-com.hr/dns-obavijest.php
Pokušajte sa novim:
195.29.149.196
195.29.149.197

Rješio sam problem, ipak se radilo o neka dva trojana koje Ad-aware i NOD32 nisu prepoznali, ali zato AVG jest.

Nisam ništa ni pipnuo ovaj vikend i sad stvar radi... izgleda da je ipak do T-coma. Grrr....
Povlačim isprike

I meni se isto dogada. Prije mi se vise-manje dogadala promjena ip adrese nakom 24 sata, a sad mi se resetira svako malo.
U ovom mjesesu po statistici imam 225!!! spajanja. U prosjeku veza traje 2h 27min. Ali sto je zabrinjavajuce imam rupe u vremenima gdje nema konekcije.
Inace izmedu dva restarta mi je razlika 20-ak sekundi. Sada imam rupe od 40min!
Pricekat cu do kraja mjeseca, a ako se nista ne promjeni budem ih zvao da pitam sta se to dogada.
Nazalost osuden sam na T-com, jer niti jedan drugi provider mi nije dostupan.

Ovi dne serveri rade odlično
Postavio sam ih doma i pošto radim u servisu i terenski strankama na router postavim ova dva i nema problema
Primary-195.29.149.196
Secondary-195.29.149.197

Ja odavno koristim:
195.29.150.3
195.29.150.4

Ako može još netko potvrditi, ali bi sada DNS serveri od T-com-a trebali biti:
195.29.166.116
195.29.166.116

Moj router pokazuje:
Primary DNS: 195.29.149.197
Secondary DNS: 195.29.166.117

Postavite googleove dns.ove i mirna bosna

Da, ali ponekad google DNS moze biti "sporije" resenje od drugih. Zato predlazem da testirate svoje DNS servere sa Domain Name Speed Benchmark ili kao sto autor kaze Are your DNS nameservers impeding your Internet experience?
Nisu losi niti Symantec/Norton DNS serveri
Primary: 198.153.192.1
Secondary: 198.153.194.1.
Google su 8.8.8.8 i drugi: 8.8.4.4
Ljudi, da li netko u zadnje vrijeme ima problema s T-com-ovim DNS serverima, malo odgovaraju na DNS upite, malo ne (i tako ne nekih 10-ak min) i onda opet radi... naravno, to je jako iritiruajuće prilikom surfanja, zapravo onesposobljava surfanje.
Debug:
dig @195.29.150.3 www.google.com
- T-com primarniDNS server - ništa ne odgovara (isto vrijedi i za sekundarni 195.29.150.4)
dig @213.191.128.8 www.google.com
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> @213.191.128.8 www.google.com
; (1 server found)
- Iskonov DNS server - odgovara
dig @213.191.128.8 www.google.com
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> @213.191.128.8 www.google.com
; (1 server found)
- OpenDNS server - odgovara
DSL router je Siemenes SE555 (s kojim sam nešto prije imao problema isto s DNS-om). Ima li netko ideju u čem je problem?