MAX adsl problem!!

Da li su ti svi telefoni spojeni preko razdjelnika (splittera)?

u svakoj kuci imam jedan razdjelnik...znaci 2 razdjelika 2 telefona

kaj niko nezna???

crko spliter, kupi drugi ili ih zamjeni pa probaj opet

imam jedan problem sa max adselom....imam 2 telefona jedan u jednoj kuci a drugi telefon u drugoj kuci i max adsl spojim na prvi telefon preko onog razdjelnika i kada se javim ne prekine mi ali kada se javim na drugom telefonu prekine mi vezu...tek kad spustim slušalicu onda se lapica internet i DSL upale....pa tek onda dalje mogu na internet!
evo ako mi neko može reci koji je problem...hvala
jesi li i prije imao problema???
dali je ovaj drugi telefon spojen preko prvog tj. dali ta druga linija ide iz 1. kuće (iz one kutijice u zidu gdje imaš 2 ili više priključaka??))) vjerojatno je to spojeno tako...
evo na slici vidi shemu i u utičnici u zidu nesmije biti više od jednog kabla

ne jedan telefon ide preko jednog razdjelnika i iz uticnice u zidu- PRVA KUCA
a u drugoj nema tog razdjelnika a telefon isto ide iz uticnice u zidu.....tako da ja moram provuci kabal iz ovog razdjelnika u drugu kucu i na telefon...da bi funkcioniralo sve kak treba....jel tak????

mislim da bi trebalo radit ako staviš još jedan razdjelnik na drugi telefon gdje ga nema

evo da ne otvaram novu temu imam slican problem kod susjeda kojemu je dosao ADSL i sad nisam siguran gdje spojiti splitter.
U borakvu ima telefon ( uticnicu i sve ), a u sobi je isto prije imao telefon ali mu se pokvario i vise ne koristi tu uticnicu gore.
Računalo mu je u sobi i sada jel mogu ja ukopcati splitter i ruter u tu uticnicu u sobi gore, a da dolje radi telefon?
Hvala

spliter mora bit spojen prije svakog telefona i prije modema (rutera)...
dakle treba ili 2 splittera ili se malo igrat sa žicama ako je moguće i ako znaš...

a dobro onda cu u boravku ukopcati splitter i povezati wirelessom. jel to uredu?
a kakva je fora to sa 2 splittera?

najbolje rješenje...
pa možeš imat više telefona i kod svakog staviš splitter i radi ti normalno...samo moraš nabavit dodatni splitter...
ako spojiš telefon bez splittera onda dolazi do šuma ne telefonu i do prekida internet konekcije za vrijeme poziva
imam jedan problem sa max adselom....imam 2 telefona jedan u jednoj kuci a drugi telefon u drugoj kuci i max adsl spojim na prvi telefon preko onog razdjelnika i kada se javim ne prekine mi ali kada se javim na drugom telefonu prekine mi vezu...tek kad spustim slušalicu onda se lapica internet i DSL upale....pa tek onda dalje mogu na internet!
evo ako mi neko može reci koji je problem...hvala