Cau ned 14.11.2010 12:34

imam jedan problem sa max adselom....imam 2 telefona jedan u jednoj kuci a drugi telefon u drugoj kuci i max adsl spojim na prvi telefon preko onog razdjelnika i kada se javim ne prekine mi ali kada se javim na drugom telefonu prekine mi vezu...tek kad spustim slušalicu onda se lapica internet i DSL upale....pa tek onda dalje mogu na internet!

evo ako mi neko može reci koji je problem...hvala

ilija2010lukic ned 14.11.2010 14:47
Cau kaže...

imam jedan problem sa max adselom....imam 2 telefona jedan u jednoj kuci a drugi telefon u drugoj kuci i max adsl spojim na prvi telefon preko onog razdjelnika i kada se javim ne prekine mi ali kada se javim na drugom telefonu prekine mi vezu...tek kad spustim slušalicu onda se lapica internet i DSL upale....pa tek onda dalje mogu na internet!

evo ako mi neko može reci koji je problem...hvala

jesi li i prije imao problema???

dali je  ovaj drugi telefon spojen preko prvog tj. dali ta druga linija ide iz 1. kuće (iz one kutijice u zidu gdje imaš 2 ili više priključaka??))) vjerojatno je to spojeno tako...

evo na slici vidi shemu i u utičnici u zidu nesmije biti više od jednog kabla

Cau ned 14.11.2010 21:45

ne jedan telefon ide preko jednog razdjelnika i iz uticnice u zidu- PRVA KUCA

a u drugoj nema tog razdjelnika a telefon isto ide iz uticnice u zidu.....tako da ja moram provuci kabal iz ovog razdjelnika u drugu kucu i na telefon...da bi funkcioniralo sve kak treba....jel tak????

J3ckYYY pon 28.2.2011 11:01

evo da ne otvaram novu temu imam slican problem kod susjeda kojemu je dosao ADSL i sad nisam siguran gdje spojiti splitter.

U borakvu ima telefon ( uticnicu i sve ), a u sobi je isto prije imao telefon ali mu se pokvario i vise ne koristi tu uticnicu gore.

Računalo mu je u sobi i sada jel mogu ja ukopcati splitter i ruter u tu uticnicu u sobi gore, a da dolje radi telefon?

Hvala

XXX-Man pon 28.2.2011 11:10

najbolje rješenje...

pa možeš imat više telefona i kod svakog staviš splitter i radi ti normalno...samo moraš nabavit dodatni splitter...

ako spojiš telefon bez splittera onda dolazi do šuma ne telefonu i do prekida internet konekcije za vrijeme poziva