Povezivanje na Internet

Koji Internet provider za stabilan server

bozoou uto 18.2.2025 23:18

Pozdrav,

htio bih imati jak i stabilan internet, možda ne tražim ništa specijalno, ali sa A1 nikako nisam zadovoljan.

Ne tako davno, imao sam internet (ne sjećam se koji provider) …brzina je rasturala i nisam znao niti što znači pucanje. Bilo mi je čudno pitanje kad bi netko rekao da “želi dobar internet”, jer ja jednostavno nisam znao što je loš internet, i mislio sam da je valjda svima dobar kao i meni.

Onda preseljenje, odabirem operatera A1 i od tada slijedi svako malo pucanje.
Preživiš, ali ono …smete te u radu…

Nakon nekog vremena se pojavio problem na mobitelu, mobitel više nema kućni internet nego ga ima … mora se nekakav factor reset rutera raditi da bi proradilo kako spada, i to opet traje neko ograničeno vrijeme…

Kako se to pojavilo na novom mobu, reko možda je i do njega greška …ali eto danas saznao da frend ima isti problem sa A1, pa ono…

U zadnje vrijeme sve postalo još nestabilnije, a meni još k tome baš zatrebao i pouzdan i moćan internet, pošto slažem nekakav server.

Zoveš A1 korisničku podršku, oni savjetuju da rotiram ruter ka sjeveru, pa ka jugu …kao da hvatam HRT sliku 1993.

Tako da hvala A1 na dosadašnjem gorkom iskustvu, vrijeme je za nešto bolje.

S obzirom da ću tu vrtiti nekakav server, trebao bi nešto što barem liči na flat ako piše da je flat, a ne da nakon par GB limitiraju brzinu na “mrvice”

Što se dobroga nudi, ako netko ima svježi info? Lokacija Zagreb/Srednjaci

Hvala

bozoou čet 20.2.2025 12:16

Pošto sam ovdje oblatio A1, morat ću se malo koregirati.

Zadnje učestalo pucanje interneta koje trpim, ne mora biti nužno povezano sa njima. Otvorih za to zasebnu temu, jer je vezano uz domenu postavki servera: https://forum.bug.hr/forum/topic/razni-mrezni-problemi/puca-localhost-konekcija/305036.aspx

No još nije isključeno da A1 usluga puca uslijed velikog broja requestova koje sistem pravi, no otom potom.

Osim toga, ranije iskustvo pucanja i lošeg iskustva i dalje stoji, zato i jesu bili prvi na fokusu kao krivac. Samo što sada puca 2-3 puta dnevno, što je problem na sasvim drugoj razini od toga ranije.

A što se tiče interneta koji koristim preko istog rutera, ali na mobitelu …on zaista je takav da ga više nema nego ima xd… i to je isto neki vrag na relaciji mobitel-ruter. Jel tu kriv mobitel ili ruter, vrag će ga znati…