Dinamička/statička IP adresa kod B-neta

Imam B-net 3D paket (internet+tv+tel.) i dinamičku IP adresu. Želio bih napraviti na kompu statičku IP adresu kako bi mogao otvoriti (open forwardirati) port.
Na netu postoji više tutorijala, ponajprije ovaj http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm, i ispada da se to može napraviti u roku 2min, ali B-net u svom cjeniku statičku IP adresu naplaćuje 200kn mjesečno. Znači li to da stvarno takvu banalnu stvar ne mogu/ne smijem napraviti bez njihovog dopuštenja, ili što? Izgubljen sam...
Ne možeš napraviti sam statičku (vanjsku) adresu.
Internu, (ono što tebi treba) možeš sam složiti. Pogledaj npr. http://www.howtogeek.com/howto/19249/ za postavljanje statičke adrese u windowsima.
Ako imaš više računala bilo bi zgodno da si na routeru podesiš dhcp da preskače adresu koju si ručno dodjeliš da ne bi došlo do konflikta.

vanjska adresa se plaća, ono što tražiš je interna (intranet-LAN) fixna, tj postavljena ručno. To je zapravo nepotrebno za port forwarding, tj samo zato da ti se ne promijeni. Ista stvar ako u routeru zadaš da uvjek dodjeli istu adresu... (ako ima u opcijama, static ili allways use same ip..)
Problem je sam router (bnetov cable modem) koji ti vjerojatno neće dozvoliti pristup svim opcijama (bez admin pristupa).
Otrvaranje portova je rizik, vjerojatno nepotrebno, ne radi to ako nisi siguran što/zašto radiš.

Je li stvarno nepotrebno, budući da je dinamičku>statičku glavni korak u svim tutorijalima/forumima/stranicama koje sam obišao što se tiče otvaranja porta?
Iskreno, jedini razlog zašto bi ovo napravio je kako bi na određenim stranicama, jel, bio connectible. ''Being unconnectable hurts the speed of the swarm. Each peer who is unconnectable is limited to sharing data with only peers who are connectable.'' itd itd.
Što se tiče rizika, što je realna opasnost?

-problem je ISP (i ograničenja unutar opcija uređaja, zbog politike ISPa). Ako ne želiš biti ograničen njihovom opremom, kupiš svoju i tražiš prebacivanje u bridge mod.
-za torrent je nepotrebno... ali ako te veseli, tvoja stvar.
-rizik? Nema, odnosno ovisi. Pošto nekim stvairma (distribucija) ionako možeš kršiti zakone, svejedno.. drugi rizik je kao za viruse, pogotovo ako je nepotrebno, experiment, neznanje... ako je potrebno zanemari upozorenja, ali budi svjestan posljedica. Jednako je kao vožnja auta i odgovornost koja s tim ide.

vanjska adresa -> inace se kaze javna adresa
unutarnja adresa -> inace se kaze lokalna adresa

unutarnja adresa -> inace se kaze lokalna adresa
hrabra tvrdnja. Koja je u vezi s čime?
-btw, LAN, dakle svaka mrežna adresa = lokalna, jer je dio lokalne mreže.
-mi ne određujemo terminologiju nego USA-Eng.. tako je Public ili Private, nešto drugo. Pitanje je za Static/Dinamic IP, ne podjela na internet/intranet ili hrvatsko novokomponirano nazivlje po sitnozubim novokomponiranim 'rvatinama, vjerojatno odgovorni što u udžbenicima može biti i ovakva definicija. (mada nema nikakve veze s vezom ili LAN-IT terminologijom i značenjem).
- NAT je ono što povezuje ta dva svijeta, DNS i tako par sitnica. Javna adresa je možda na javnoj kući.

Imam B-net 3D paket (internet+tv+tel.) i dinamičku IP adresu. Želio bih napraviti na kompu statičku IP adresu kako bi mogao otvoriti (open forwardirati) port.
Na netu postoji više tutorijala, ponajprije ovaj http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm, i ispada da se to može napraviti u roku 2min, ali B-net u svom cjeniku statičku IP adresu naplaćuje 200kn mjesečno. Znači li to da stvarno takvu banalnu stvar ne mogu/ne smijem napraviti bez njihovog dopuštenja, ili što? Izgubljen sam...
Predlažem ti da koristiš ovo
jednostavno, jeftino/besplatno i radi provjereno.
Izabereš sebi nekakav alias koji predstavlja tvoju 'statičku adresu'.
Na svom B.Net routeru poštimaš dyns account i on se sam brine da 'uskladi' dinamičku izmjenu ip adrese dodjeljene sa DSLAM-a sa tvojim prethodno spomenutim aliasom.
Proguglaj malo, ima dosta tutoriala a ako zapneš samo pošalji pp.
Lp

unutarnja interna adresa -> inace se kaze lokalna adresa
hrabra tvrdnja. Koja je u vezi s čime?
-btw, LAN, dakle svaka mrežna adresa = lokalna, jer je dio lokalne mreže.
-mi ne određujemo terminologiju nego USA-Eng.. tako je Public ili Private, nešto drugo. Pitanje je za Static/Dinamic IP, ne podjela na internet/intranet ili hrvatsko novokomponirano nazivlje po sitnozubim novokomponiranim 'rvatinama, vjerojatno odgovorni što u udžbenicima može biti i ovakva definicija. (mada nema nikakve veze s vezom ili LAN-IT terminologijom i značenjem).
- NAT je ono što povezuje ta dva svijeta, DNS i tako par sitnica. Javna adresa je možda na javnoj kući.
cini mi se da ostali kazu javna i lokalna adresa . ne namjeravam pametovat te nisam najpametniji nego samo se trudim da se informatička terminologija ispravno imenuje. ali najbitnije je ionako da se zna što je što te da to svatko razumije