Roccat Valo

Ja je imam već 4 mjeseca. U osnovi tipkovnica je dobra, okvir je gumiran, tako da se ruke ne kližu, snimanje makro naredni je lako, može se raditi on-the-fly, možeš spremiti 5 profila, koji opet imaju po 5 layera za makro naredbe unutar sebe, dobiješ svijetlo plave, tamno plave i crvene makro tipke sa strane s alatom za vađenje tipki, tako da se lako mogu označiti različite makro naredbe, ugodno je raditi na njoj, ima mikrofon na sebi. I... to bi u biti bilo ono što je plus.
E sad. Problemi:
- driveri. Iako imaju drivere za Win 7 x64, meni nisu proradili isprva. Instalirao sam najnovije, ali nisu funkcionirali kako spada. Na kraju sam uspio osposobiti, ali tako što sam prvo natjerao Windows update da pokupi drivere iz svoje baze pa na njih instalirao drivere s Roccatove stranice.
- kada se upali pozadinsko osvjetljene, kondenzator pišti, što je jače osvjetljenje, to je jači zvuk (barem ekipa na netu kaže da je kondenzator u pitanju). Sad, sve ovisi koliko si osjetljiv na pozadinsku buku i konstantni zvuk pištanja (navikneš se brzo na njega, ali počne glava boljeti). Također, osvjetljenje tipaka je slabašno, pogotovo na razini 1 i 2 (dok je zvuk pištanja podnošljiv... iznad je ubitačan)
- firmware tipkovnice zna "poludjeti" i upaliti Ctrl tipku sam od sebe, čime se onemugućuje pisanje. Pogotovo je frustrirajuće prilikom paljenja računala i pokušavanja log ina u Windowsem dok se driveri vjerojatno nisu podignuli. Rješenje... napikavati po makro tipkama iznad tipkovnice, random stiskanje lijevog i desnog Ctrl - a dok ne proradi... ili ugasi pa upali komp i moli Boga da se ne zblesira (napomena: "reset" tipkovnice, isključivanjem i uključivanjem iz USBa NE pomaže)
- utor za slušalice ima strahovito velik šum, tako da spajanje slušalica ne preporučam na nju
- USB utor a lijevoj strani tipkovnice je verzija 1.1, te sukladno tome jaaako spor
- ekran s informacijama se zna smrznuti
Napomena: za sve navedene probleme Roccat zna, ljudima su mijenjali tipkovnice, ali se ne isplati, sve pate od istih problema.
Ukratko... žao mi je novaca, bio u servisu, mijenjao je za novu, ista stvar...

Hvala za ove informacije..jos samo jedno pitanje dali se isplati to kupit za 349kn novu sa garancijom..btw ako imas kakv drugi prijedlog u toj cijeni plus minus 50-100 naku predlozi;) hvala

Ja ju iskreno ne bih preporučio. Čim bude prilike, ja se riješavam svoje. Preporuka... malo prošvrljaj još po forumu, ali ja mislim da bi Logitech G110 bila dobra tipkovnica. Cijena jest nešto veća, ali sumnjam da ćeš imati s njom problema kao što ljudi imaju s Roccatom.

A sto ti kod nje nevalja , ak mozes napisat ?

Ja ju isto imam vec 4 mjeseca.Ali navedenih problema nisam imao.Firmware i driveri su dobri i s njima na Win7 x64 nisam imao problema.Rijetko se cuje da pisti mozda sam cuo par puta.Uglavnom za 360kn sa dostavom je odlicna

@Haf: imaš moj odgovor što mi ne valja, drugi post u temi.
@robimarko: ja nažalost nisam bio te sreće... od prvog dana gluposti s njom. Razmišljam da odem još jednom do servisa, da ili riješe ili zamijene s novom (3. sreća, tako ljudi bar kažu). Sve mane mogu progutati, od pištanja, pa nadalje, ali ghost Ctrl ne mogu... pogotovo kada se zapišem.

Ispricavam se , zamislil sam si da je drugi autor !

Ma mijenjanj u servisu.Mora da si dobio neki defektni primjerak

u netcom ducanu vise nemaju tu tipkovnicu.bit ce dostupna za 5 dana ali cijena ce biti nesto veca
tako mi je rekao dijelatnik iz netcoma

u netcom ducanu vise nemaju tu tipkovnicu.bit ce dostupna za 5 dana ali cijena ce biti nesto veca
tako mi je rekao dijelatnik iz netcoma
Pogledaj imaju li je u Emmezzeti u Stupniku, tamo sam je ja uzeo.

I ja je imam oko 5-6 mjeseci i nemam problema s driverima i paljenjem ctrl tipke, al sve ostalo stoji, pogotovo za pištanje kondenzatora, jako iritantno.
Znaci planiram kupit ovu tipkovnicu pa me zanimaju iskustva,dojmovi...