Periferija

Problem s Xbox kontrolerom

spoonman039 pon 17.5.2021 09:56

pozdrav ekipa,

 

kupio sam ovaj kontroler https://www.amazon.com/Controller-Microsoft-Wireless-Enhanced-Windows/dp/B08R73L4J3
kopija je, ali trebao bi biti kompatibilan. koristim ga na pc-u, nemam xbox konzolu.

 

win10 ga je prvo prepoznao kao xbox 360 kontroler, ali je radio ispravno.

onda mi je došao nekakav windows update i od tad je ga device manager vidi ovako (slika). naravno, kad idem napraviti update ovih drivera, ne nađe noviju verziju. ako ih izbrišem, kreiraju se ponovo kod spajanja.

koliko razumijem, windows ga prepozna kao generički kontroler, a xbox one kontroler nikad nije spojen, odnosno forsira jedan driver umjesto drugog. ne znam kako vratiti windowse prije minor update-a, ako uopće ima smisla.

većina tipki radi, ali trenutno koristim xenia emulator i Xpadder za mapiranje s tipkovnice i tu imam 2 problema. tipka B ne radi i triggere mogu mapirati samo kao tipke, što znači da izgube senzitivnost.

 

svaki prijedlog je dobrodošao.

spoonman039 pon 17.5.2021 10:26
fer-de-lance kaže...

Probaj https://www.x360ce.com/

Možda s njim uspiješ nariktat da radi kak spada.

Inače rollback windowsa na stariju verziju, ili probat nekak instalirat prave drivere, ali vjerovatno je MS ubacio neku provjeru pa ti ne da ništa osim generičkih drivera.

 

uh, s x360ce sam se zezao dosta, i čak mi se čini da je radilo ispravno, ali bi se program ugasio kad upalim xenia emulator. probat ću opet. koju verziju preporučuješ?

napravio sam uninstall svih updatea iz prošlog tjedna, nije pomoglo. ako je MS ubacio provjeru, tu vjerojatno backup drivera ne pomaže čak i ako složim sve ispravno, pa bi morao ostati na starijoj verziji windowsa, a to ne bi htio.

Alkaline pon 17.5.2021 13:42

Jedino i ispravno rješenje. Za te pare se da naći na oglasnicima uščuvani XBOX ONE kontroler koji se poveže sa PCem preko bluetootha i ima službene drivere i sve naravno radi kako spada. Naspram ovih poluproizvoda je space shuttle.

spoonman039 pon 17.5.2021 19:08
fer-de-lance kaže...

Ne znam, probaj sve tri verzije koje nude, jedna valjda bude radila, najvjerovatnije ova 4.x, jer kod xenie vjerovatno i je problem kaj ima svoje custom dll-ove.

 

hvala puno, uspio sam složiti s 3.x x64. zaboravio sam preimenovati xinput1_3.dll u 1_4, sigurno je zbog toga dolazilo do konflikta. sve radi super.



Hexfire kaže...
Dugoročno ti je najpametnije kupiti original gamepad.
Alkaline kaže...

Jedino i ispravno rješenje. Za te pare se da naći na oglasnicima uščuvani XBOX ONE kontroler koji se poveže sa PCem preko bluetootha i ima službene drivere i sve naravno radi kako spada. Naspram ovih poluproizvoda je space shuttle.

apsolutno se slažem, ovaj sam uzeo zbog cijene (nešto je jeftiniji na e-bayu), bežični je, a ne ide na AA baterije, što mi je super. čini mi se dosta udoban i kvalitetan (osim start i back tipki, ali nisu toliko bitne).
ali definitivno ću uzeti i original (vjerojatno žični) kad bude na sniženju.

error_666 pon 17.5.2021 19:41

Uzeo po akcijskoj cijeni prije godinu dana ( 275 kn ) . mada i ova cijena je više nego dobra , pogotovo kad se uzme u obzir da je adapter sam 200 kn . Imam dva ovakva i ako budu upola trajni  kao xbox360 , sreći nigdje kraja . Koristio ih 10 godina i na kraju prodao po skoro  istoj cijeni . jednostavno neuništivi za razliku od nekih konkurentskih izvikanih .