pata pon 11.2.2008 23:06

u koju svrhu ih mislis koristiti?

 

Ukratko o mojim iskustvima sa pixmama...imao čast i zadovoljstvo raditi sa "prvom" pixmom iP 5000 i kasnije sa 4300 pa sam malo subjektivan po tom pitanju, ali po meni je serija 4x za kućne napredne korisnike definitivni best buy. Dva traya, jedinica za ispis na CD medije, odvojeni spremnici, itd, malo klimava izrada ali sve u svemu nikad problema, potrosnja tonera prihvatljiva (daju se cijediti i dugo nakon što driveri pošalju upozorenje da su prazni). Jedina mana koje se mogu sjetiti je nesaturiranost ispisa kod određenih fajlova...

Mohokos pon 11.2.2008 23:21

Večnom printam nacrte ali poprilično puno slika, trenutno još imam pixsmu 1500 koja je odsluđila svoje. Prijatelji su me nagovarali neka ne bacam novce na orginalne tinte i eto pasljedice se vide samo dva paketa zamjenskih tinti i nema više popravka, printa samo crno. Odsad samo orginalne tinte. Sad me nagovaraju na HP jer ih koristimo u firmi.

Luka sri 13.2.2008 16:07

Sto se tice te zamjenske tinte, ja oduvijek (4-5 godina) koristim zamjensku za moj Canon i250, nikada nisam imao problema, cak i kada sam na more otisao 2 mjeseca bez paljenja printera, nije nikakvih problema bilo,a kvaliteta slike bez primjetljive razlike u usporedbi sa original tintom!

...Ali ja puno printam, i u boji pa mi cartridge traje mjesec dana prosjecno. Dok je recimo moj susjed imao prvu pixmu ali zbog zamjenske boje i rijetkog koristenja glava mu se malo osusila sto je uzrokovalo probleme pri ispisu nekih boja.

Sto se tice marke printera, mislim da je trenutno Canon najisplaljiviji i najbolji za slike itd. A iako je cijena original boje za novije pixme malo skuplja, i dalje je dosta ispod cijene boje HP-a.

Pozdrav!

Lumen_Štrumpf sri 13.2.2008 17:01

U mom slučaju sa Canonom PIXMA iP1500, te korištenjem zamjenskih tinti(MicroJet) nikakvih problema još nije bilo. Istina isprintane slike s originalnom tintom nisu iste kao one sa zamjenskom, ali za dokumente su sasvim u redu, odnosno za moje potrebe sasvim zadovljavajuće s obzirom na cijenu.

ficho sri 13.2.2008 17:06

Neces sigurno pogrijesit s pixmom, al da, koristi original tinte, pogotovo na tim malo finijim printerima. Nije bas tolka useda da se isplati riskirat.


What fruit is named after a computer? Apple.
Mohokos sri 13.2.2008 23:16

Hvala dečki, vaša mišlenja su mi pomogla u odluci, kupujem Pixmu. Ovo če mi biti četvrti printer a Pixsmu 1500 sam najvjerojatnije istrošio slikama jer sam s njom počeo printati veče količine slika.  U Čakovcu jedna firma puni spremnike  kako kažu orginalnom Canonvom tintom jer su i zastupnik Canona ali razlika u slici je očigledna a vjerujem da je naštetilo glavi printera i nakon svega ja više nikad neču kupovati zamjenske tinte.

tnakir čet 12.6.2008 12:09

Sta se tice zamjenskih tinti, istina da je otisak malo losiji nego originala, ali nikakvih problema ja tu nisam imao.

 

Prije sam imao Canon Pixma 1500 koji je 3 godine stampao preko zamjenskih tinti i nikad nikakvih problema nisan imao, cak ni nakon duzeg nekoristenja printera.

 

Nakon toga sam dobio stari Pixma 4000 kojem su mlaznice bili kompletno zacepljene. Na netu sam nasao kako ih ocistiti i stvarno je proradilo.

 

Znaci najprije sam kupio nove tinte (zamjenske naravno). Nakon toga odmontirate ispisnu glavu printera.

 

Uzmete sredstva za ciscenje stakala, bilo kakav Ajax, AmbiPur ili sta vec...

 

Uzmete stapice za ciscenje usiju.

 

Natopite stapic za ciscenje usiju sredstvom za stakla i mazete dole mlaznice i gore ulaze za tintu i naslonite na obicni wc papir ili kuhinjskke papirnate salvete da upiju tintu koja ce poceti izlaziti i to ponavljate dok god tinta ne prestane izlaziti dole.

 

Ako tinta ne izlazi onda ste u malo vecem problemu ali postoji rijesenje. u neku posudu stavite vode i malo sredstva za stakla i ugrijete je na stednjaku do vrenja. Nakon toga je maknite sa stednjaka i uronite donji dio (gdje su mlaznice) u tu vrelu vodu i umacite dok god izlazi boja iz mlaznica.

 

Prije stavljanja glave natrag u printer pricekate da se osusi (24 sata na zraku, ne koristiti fen ili sta ja znam sta) i vratite je natrag + montirajte tinte.

 

par deep cleaninga i provjerite ispis i to bi trebalo biti to.

 

Napomena, ako vam je glava zacepljena nemojte radit 100 deep cleaninga jer mozete napravit jos vece sra**e, 10ak maksimum.

 

Eto nadam se da sam pomogao, ja san vec par printera spasio na taj nacin.

Luka čet 12.6.2008 12:18

Bome korisna informacija, nisam znao da je to tako "jednostavno"!

 

Ja sebi kupio Canon pixmu ip4500, 1 pikolitar potrosnje i preciznosti, dupla rezlucija nego tvoj prosli printer, i mogucnost printanja na DVD, ma savrsenstvo!

 

Iako kosta oko 700kn po meni se stvarno isplati, i zato sto je boja jeftinija a kvaliteta nije losija od Hp-a.

madagaskar čet 19.6.2008 20:55

 

Molim za pomoć.

Imamo canon pixma 1500, star 3 godine, koristio zamjenske boje. Počeo je puštati tintu na papir pa sam napravio 5-6 čišćenja nakon čega se na računalu pojavila poruka: The waste ink absorber is full. Contact the service center for the replacement of thee waste ink absorber. Može li se što popraviti, ako da što treba učiniti.

Lovac čet 19.6.2008 21:29
Luka kaže...

Bome korisna informacija, nisam znao da je to tako "jednostavno"!

 

Ja sebi kupio Canon pixmu ip4500, 1 pikolitar potrosnje i preciznosti, dupla rezlucija nego tvoj prosli printer, i mogucnost printanja na DVD, ma savrsenstvo!

 

Iako kosta oko 700kn po meni se stvarno isplati, i zato sto je boja jeftinija a kvaliteta nije losija od Hp-a.

 Potpisujem, imam ga 6 mjeseci i prezadovoljan, ima brzinu, kvalitetu, a nije preskup. Best buy
tnakir pon 21.7.2008 08:24

Svaki printer ti ima (manje vise svaki) "posudicu" za skupljanje tinte prilikom cleaninga i deep cleaninga. Problem je u tome sta se ona napuni. E sad, to vjerovatno mozes i sam skinut i ocistit, al nisam to nikad radio tako da ti ne mogu pomoc, al procackaj malo.

 

Sta se tice tog da ti ostavllja fleke po papiru, treba si samo skinit ispisnu glavu i obrisat dno jer ti se nakupi tinte po dnu.

7witch čet 15.9.2011 14:25

Pomozite....Imam Canon Ip3000 printer i danas mi je nestalo crne boje no kad sam je zamijenila novom prestao je uopce printat!!!

On pokazuje da je sve ok i papir prolazi kroz printer ali na papiru uopce nema otiska tj printa????

Sto da napravim????

seonara pon 5.12.2011 21:13

Imam epson px810, multi uređaj i ne mogu u opcijama uključiti auto duplex.

U početku mi je radilo ali klinac je nešto brljao i sada mi ne radi.Na printeru tu opciju mogu uključiti,ali kad sa kompa šaljem na pisač   auto opcija je zasivljena i mogu samo manual.U priručniku je objašnjen postupak ali te opcije su mi zasivljene a znam da je prije moglo.Deinstalirala printer,spajala ga kablom ne usb (inače je bio wi-fi) na printeru vraćala na tvorničke postavke i ništa...

driveri sa cd-a uz printer.... uz masu raznog softvera ali ništa...

Prilažem slike da bi bilo   jasnije . Ima li neko ideju ja više nemam ,već dva dana se mučim s   tim.Ne bi toliko zapela da ne znam da je to moguće jer mi je radilo ok 2 mjeseca.

 

wifi uto 13.12.2011 17:51
manyija kaže...

Kupila epson stylus SX125 i nikako da proradi. Dva sam puta deinstalirala softwer i sada nece da treci put ucita. Sta da radim??????

ocu dobro pretpostavit ako kazem da si drivere isla instalirat NAKON sto si vec spojila printer?

odspoji i ugasi printer, deinstaliraj postojeci "software", restartaj racunalo, ponovo instaliraj drivere, i sada cekaj da ti sam kaze da tada spojis printer i ukljucis ga... nakon toga bi automatski trebao prepoznati printer, i dovrsiti instalaciju drivera.