Periferija

Ispis/printanje uplatnica

Cryogenic pon 29.8.2022 16:19

Jel postoji kakvo rješenje za printanje uplatnica, imamo dosta uplatnica na mjesečnoj bazi šta moramo ručno ispisivati i već nam se na glavu popelo, htio bi preko kompjutera pustit već pripremljene podatke a printer da ispiše na točna mjesta na postojeću "duplu" uplatnicu, sigurno netko već radi ili je radio to. Thx.

kiwi_91 pon 29.8.2022 17:11

Cryogenic

 

Ako ti printer nije iglični, onda nećeš dobiti otisak na drugom listu ako ti je to potrebno.

 

Ja si recimo napravim uplatnicu s generiranim bar kodom (link) i isprintam ju cijelu. Spremim predložak i onda sljedeći put samo učitam predloške i mijenjam ono što trebam promijeniti. To plaćam na Tisku ili u Konzumu (3,5 kn). Zasad mi je svaki put ispravno generiralo kod, tj. podaci uplate su odgovarali onome što sam unio pa mislim da je pouzdana stranica.

najdix pon 29.8.2022 17:30

To je preskupo, Aircash ima do kraja godine plaćanje računa bez ikakvih naknada. A od 01.01.2023. imamo € i možemo plaćati račune sa bilo koje kartice na kojoj su euri i koja podržava plaćanje na Iban bez naknade. Naknade za plaćanje su izmišljotina HR banaka kao i naknade za vođenje računa.

kiwi_91 pon 29.8.2022 20:33

najdix

 

Kod mene je malo specifičan slučaj pa aircash i internet bankarstvo nisu baš opcija, no da ako kolega može tako, to mu je najpovoljnije.

Iako na Tisku (link) i Konzumu (link) imaju partneri čije račune je moguće platiti bez naknade, no i treba uzeti u obzir da pravna osoba ne može obaviti uplatu i da ne prolaze uplate fizička osoba > fizičkoj osobi. Tisak dodatno još i ne podržava plaćanje VISA karticama (samo Maestro/Master i gotovina), dok kod Konzuma ide i VISA.