Periferija

AKG K512 MK2 - recenzija

athlon64 sub 29.9.2012 21:13

Dakle prije nekih 3 tjedna sam kupio navedene slušalice u dućanu "dobar zvuk" u Splitu po cijeni od 350kn.

Radi se o slušalicama namjenjenim primarno za glazbu a ne o headsetu naravno.

S obzirom da su slušalice dosta popularne obećao sam recenziju nakon par tjedana korištenja pa evo: 

 

1. KVALITETA IZRADE  9/10 - 

  Slušalice su izuzetno lagane međutim nemojte da vas to zavara, kvaliteta izrade je izvrsna. Sistem za prijanjanje glavi je ostvaren pomoču trake koja se automatski prilagođava.

  S obzirom na to ne može se rućno podešavati veličinu luka koji ide preko glave nego se slušalice jednostavno baci na glavu i na svaćiju savršeno pašu. Traka se uopče ne osijeća na glavi. 

  Kabel izgleda izuzetno solidno iako sam čuo da se lako prelama pa trba biti oprezan. Također je više nego dovoljno dug.

 

2. UDOBNOST 10/10 - 

  Iskreno u ovom području ne znam da li mogu biti bolje. Toliko su lagane da zaboravite kako ih imate na glavi. Ćak i nakon par sati te +30c uši vam se neće skuhati niti će vas glava boljeti.

  Dakle što se tiće udobnosti apsolutno fantastićno, nisu krute i jako dobro se automatski prilagođavaju glavi.

 

3. ZVUK 9/10 - 

  E sad dolazimo do bitnog dijela. Pa da krenem. Zvuk slušalica je čist kao zvuk doslovno nićeg drugog što sam do sad držao na glavi. Čistoća i raspon frekvencija koje hvataju je apsolutno neopisiva.

  Visoke frekvencije te općenito nevjerojatan raspon u gornjem dijelu su glavno obilježje ovih slušalica. Rijeć kojom bi ih opisao je PRECIZNOST. Distorzija ili bilo kakv šum su strani pojmovi ovim slušalicama.

  Međutim to vuće za sobom omanju manu.Zvuk je,neznam kako bi se drukćije izrazio nego "mrvicu suh". Kao što sam već rekao nevjerojatno bistro hvataju sve frekvencije ukljućujući i niske.

  Dakle vi ćete savršeno ćuti i naj niži bas. 

  Ali visoki pritisak ili izuzetno moćan zvuk? Zaboravite. Iako su ove slušalice zatvorenog tipa izolacija im nije na visokoj razini pa pretpotstavljam radi toga ne mogu razviti visoki pritisak.

  To bi najbolje opisao sa: Uzmete koncertni razglas te pogasite sve subwoofere. Suubwooferi se inaće ionako ne ćuju već su tu da stvaraju pritisak i vibracije. Dakle zvuk će vam ostat perfektno ćist 

  i 95% frekvencija će se ćuti ali nećete imati osjećaj brutalnih niskih vibracija te niskog pritiska,neće vam se tresti tlo pod nogama iako će zvuk ostati savršen. 

  Ubrojite to da se ovo donekle temelji na mojim osobnim navikama a one vuku na nekvalitetne slušalice sa mlitavim membranama koje imaju ogroman hod al su totalno tupe u visokom spektru frekvencija.

  2 prijatelja su mi isprobala ove slušalice i obojca su rekli da su savršene jer su navikli na ne tako pretjerani bass. Uzmimo ovo kao razliku između dobrih in-ear slušalica i dobrih slušalica otvorenog tipa.

  In ear slušalice uvjek lakše postižu pritisak ali time ne nužno i bolji zvuk.

  Dakle ovde se vjerojatno radi o pretjerano mlitavoj većini slušalica na tržištu koje radi toga mlate ko lude al se ćuju totalno tupo i nekvalitetno. 

  Daleko od toga da nećete ćuti bass svih frekvencija ali jednostavo bih rekao da će te s ovim slušalicama bolje ćuti glazbu ali je malo slabije osijećat.

 

  1. - nemojte ih pokušavati spojiti na pojaćalo da bi dobili više žestok bass te viši pritisak. Ja sam pokušao,gurao sam ih do granice gdje su membrane poćele hvatat "xmax" te krćiti. Dobije se još malo al ne isplati se.

  2.  - imao sam prilike isprobati još jedne male AKG-ove slušalice za mp4 i opisao sam ih na isti naćin. Jako precizne i jako ćisti zvuk al ne baš previše pritiska. Prijatelj je rekao da je to toćno ono što je tražio 

      jer slušalice koje imaju ogromni pritisak također imaju s_eban visoki spektar te se vokali i gitare puno iskrivljenije ćuju. Apsolutna istina! Inaće ćuo sam da su sve AKG-ove slušalice ovakve te da oni uvjek idu na preciznost.

      Iskreno to mi se i sviđa. Da bi postigli žestok bass i visoke frekvencije u isto vrijeme morate imat 2 drivera. Jedan mlitavi u otvorenoj kutiji a drugi kruti u zatvorenoj kutiji. Odnosno morate imati subwoofer i visokotonac a to se u slušalice

      ne može ugraditi jer one imaju jedan driver. To je moja pretpostavka.

 

 4. GAMING 9/10 - 

  Iako primarna namjena ovih slušalica nije gaming apsolutno su FANTASTIĆNE za tu namjenu. Baš radi tog spektra frekvencija koje hvataju zvukovi su abnormalno lijepi i ćisti. Battlefield 3 je prešao na novi level užitka s ovim slušalicama.

  Ali opet ista stvar, kad pukne granata 5m od vas diviti ćete se njenom zvuku ali skakat sa stolice od vibracija detonacije nećete :).

  Slušalice naravno nemaju sorround jer nisu headset za gaming al iskreno neznam ni sam koliko veliku korist imate od surrounda xd. Ne i ih mijenjao za nešto kao g35 i da mi dotićna osoba nadoplati. 

 

5. Usporedba sa K514 MK2 te Logitech G35

S obzirom da su mi u dućanu dobar zvuk dali da uz ove slušalice isprobam i 100kn skuplji model k514 reći ću par rijeći i o tome:  Glavna razlika je što su k514 slušalice otvorenog tipa. Radi toga navodno imaju još nešto niži pritisak ali i nešto čišći zvuk.

Iskreno razlika je toliko minorna da sam je skužio tek nakon šta sam se 5 puta prebacio s jednih na druge onako na brzinu da vidim razliku. Stvarno neprimjetno mala razlika i mislim da se ne isplati davat 100kn više za 514-ke.

 

Logitech g35: Da,imao sam priliku i njih isprobat, šta se tiće glazbe g35 su 3 klase ispod ovoga. Da,one imaju surround i zato su zakon za gaming ali iskreno nema to ni približnu čistoću zvuka ni spektar frekvencija ko ovo.

Šta je najgore radi toga mi ni za gaming nisu draže od ovih AKG-ica al eto. Tko voli nek izvoli.

 

ZAKLJUČAK:

Dajem apsolutno sve preporuke za ove slušalice OSIM AKO slušate iskljućivo "dnb,dubstep,house ili electronicu općenito". Jer tu je dosta bitno da bass mlati dok se gornji spektar frekvencija rijetko i hvata.

Osim toga ove slušalice su za 350kn kao darovane ;). Osobno slušam pretežito metalcore/deathcore i neznam šta bi se bolje za ove pare moglo nać za tu namjenu. 

Također slušalicama treba malo da se usviraju te da se pjena prilagodi vašim ušima. Sad baš primjetim kako su poprimile oblik moje glave. Zvuk će se izmijeniti na bolje unutar prvih 10-ak sati slušanja. Možda i malo više.

Slušalice vozim sa integrirke na ASRock 890gx extreme 3 i rade famozno. Na max snazi su glasne toćno koliko trebaju bit.

 

LINKOVI:

http://uk.akg.com/product-detail-2821/k-512-mkii.html

 

http://www.videopro.com.au/p-5562-akg-k512mkii-headphones.aspx

 

http://www.recordcase.de/en/akg-power-stereo-headphones-k512mkii.htm

 

Ako imate kakvih pitanja slobodno pišite u temu ;)

Izvinjavam se na gramatickim pokreškama te "č i ć", hrvatska gramatika nije mi jaca strana :D.

 

 

Nikola45 ned 30.9.2012 00:01

Samo da se nadovežem na kolegu. Slušalice su udobne ko' oblak na glavi...dok se ne stave naočale. Meni je osobno izazov držati ih više od sat vremena na glavi s naočalama, ali moguće je i da je do mojih klempavih ušiju.

athlon64 ned 30.9.2012 00:58
191x7 kaže...

Na kakvom zvučnom sustavu si to koristio (koja zvučna i/ili pojačalo)?

A kako bi bilo da pročitaš do kraja? 

Nikola45 kaže...

Samo da se nadovežem na kolegu. Slušalice su udobne ko' oblak na glavi...dok se ne stave naočale. Meni je osobno izazov držati ih više od sat vremena na glavi s naočalama, ali moguće je i da je do mojih klempavih ušiju.

Kao što si rekao: kao oblak na glavu. A naoćale ne nosim na blizu pa nemam iskustva s time.Vrlo moguće da smetaju.

191x7 ned 30.9.2012 01:17
athlon64 kaže...
191x7 kaže...

Na kakvom zvučnom sustavu si to koristio (koja zvučna i/ili pojačalo)?

A kako bi bilo da pročitaš do kraja? 

Pročitao sam to i moje pitanje se nije odnosilo na to već na pojačalo koje si spominjao. A spominajo jesi.

Pretpostavio sam da si tada kada si isprobavao s pojačalom koristio i neku bolju zvućnu. Odtud pitanje.

 

Najbolju kvalitetu zvuka koju te slušalice mogu imati ne možeš postiči integriranom zvučnom pa makar ona i bila VIA VT2020 ili čak Realtek ALC993.

Za to ti treba neka bolja zvučna. Barem neka Creative Audigy, X-fi ili Asus Xonar (moja preporuka Xonar DG).

athlon64 ned 30.9.2012 10:32
191x7 kaže...
athlon64 kaže...
191x7 kaže...

Na kakvom zvučnom sustavu si to koristio (koja zvučna i/ili pojačalo)?

A kako bi bilo da pročitaš do kraja? 

Pročitao sam to i moje pitanje se nije odnosilo na to već na pojačalo koje si spominjao. A spominajo jesi.

Pretpostavio sam da si tada kada si isprobavao s pojačalom koristio i neku bolju zvućnu. Odtud pitanje.

 

Najbolju kvalitetu zvuka koju te slušalice mogu imati ne možeš postiči integriranom zvučnom pa makar ona i bila VIA VT2020 ili čak Realtek ALC993.

Za to ti treba neka bolja zvučna. Barem neka Creative Audigy, X-fi ili Asus Xonar (moja preporuka Xonar DG).

Aha,na to misliš, ne koristim ih ja s pojaćalom nego sam sam isprobao, tj nisam ih spojio direktno u integrirku na ploći nego sam zaokružio preko kenwood-ove linije. Dakle znam da ih ne vozim s najbolje zvućne i da ne postižu najbolju kvalitetu ali mi se ne daje pare za bolju zvućnu jer i ovako rade fantastićno.

 

2. stvar - Kad sam ih isprobavao u "dobar zvuk" momak ih je spojio na vrhunsko tehnicsovo pojaćalo i neki cd player.Mojim ušima nisu zvućale ništa bolje. Drugim rijećima smatram da slušalice igraju 80% u kvaliteti zvuka a zvućna 20%

        Glavna poanta kupnje ovih slušalica je za relativno male pare dobit JAKO puno. Da mi se ulagalo 2000kn lako bi razmislia o drugim slušalicama i boljoj zvućnoj. 

        Ukratko ovde se za 350kn dobije 10 puta više nego sa jeftinjaker gaming headsetima koje većina ljudi koristi i za glazbu. Šta je najgore daleko su bolje i od jako skupih gaming headseta šta se tiče glazbe (ma i gaminga po meni).

        Ljudima se ne troši na zvućne ni na slušalice,samo želim pokazat da bi svi koji vole glazbu mogli tako puno dobit za tako malo novaca.

 

3. stvar - 90% ljudi će ih koristit sa integrirke. Zato ćak da imam bolju zvućnu za ovu recenziju bi je izbacio iz pc-a i spojio ih na integrirku.

athlon64 ned 30.9.2012 11:16
volegradele kaže...

Uf ,testirat bez pojačala za slušalice ili malo bolje zvučne,svetograđe!Bravo za trud,ali stvarno šteta da ne uzmeš barem Asus Xonar DX!

A šta bi dobio s time? Probao sam ih preko pojaćala tj linije i nema nikakve razlike. Probao sam ih preko cd player-a i vrhunskog pojaćala.Opet nema razlike.

Ne želim trošit pare radi audiofilizma nego realne dobiti. Sad sam uz 350 uloženih kuna dobio 10 puta više nego sa starim canyon slušalicama.

Kupnjom zvućne od 500kn vjerojatno nebi dobio ni petinu toga. Jednostavno idem na isplativost. Mislim da ne mogu radit puno bolje sa dobre zvucne.

athlon64 ned 30.9.2012 11:32
mate960 kaže...

Zasluzuju bolju zvucnu sigurno, pa ce i niski tonovi biti mrvicu bolje izrazeni.

ne shvacas o čemu se ovde radi, ovo je budget-buy odnosno ljudi koji imaju ovakav buđet ne gledaju koliko moraju potrošit da dobiju nešto vrhunsko nego koliko mogu dobit za ono šta imaju.Dakle ako kažeš da si ti uz ove slušalice i zvućnu od 400kn bi mogao dobit bolji zvuk nego uz integrirku i slušalice od 750kn onda je to ok. Al mislim da si DALEKO od toga. Osim ako pare nisu problem ne isplati se trošit toliko na zvućnu. Jednostavno sluše od 800kn bi bile bolje od ovih sa odlićnom zvućnom.

Mislim ja sam ove slušalice koristio preko integrirke na pc-u, pa preko vrhunskog pojaćala,pa kenwood linije pa sve do mp4 player-a i mobitela. I između te 3 stvari koje su ogromna razlika ja nisam osjetio nikakvu razliku. Skoro pa nikakvu, isto zvuće na mobitelu i na tehnicsovom pojaćalu sa  preciznim ekvilajzerom kojim sam mogao podešavat šta sam god htio. 

Nikakva razlika! Za ove slušalice se ne isplati kupovat dobru zvućnu. Ne govorim da se ne može dobit bolji zvuk iz njih ali se NE ISPLATI ,ta rijeć ima specifično značenje: ISPLATIVOST. Prestanite govorit šta slušalice zaslužuju, jos jednom cu ponovit da u ovom cjenovnom rangu govorimo iskljućivo o ISPLATIVOSTI. Zelim rec ljudim da prestanu davat 1000kn za ono škovace od logitech g35, nisam mogao doć sebi kad sam vidio koliko tup i loš zvuk imaju prema ovome.

191x7 ned 30.9.2012 12:05

Ako sa slusalicama od 350 kn ne osjetis razliku u zvuku između integrirane i diskretne zvucne onda nesto ne stima s tim slusalicama (pod pretpostavkom da ti je sluh u redu).
Ja razliku osjetim i s in-ear od 40 kn i s headsetom od 60kn i s headsetom od 250kn i s slusalicama od 450.

athlon64 ned 30.9.2012 12:11
191x7 kaže...
Ako sa slusalicama od 350 kn ne osjetis razliku u zvuku između integrirane i diskretne zvucne onda nesto ne stima s tim slusalicama (pod pretpostavkom da ti je sluh u redu).
Ja razliku osjetim i s in-ear od 40 kn i s headsetom od 60kn i s headsetom od 250kn i s slusalicama od 450.

Vrlo vjerojatno imas losiju integrirku od moje. Sluh mi je u redu, slusalice su u redu. Između mobitela i vrhunskog pojaćala bitne razlike u kvaliteti zvuka nema. Osim šta mobitel nema toliko snage da ih pogura.

Dakle razlike ima ali bitna nije. Jer ovdje se radi da za 350kn dobiješ 90% više u usporedbi s starim jeftikaner slušama a onda nabavkom bijesne zvucne dobijes jos 10% za 500kn tako da ako se ne ide na sluse povise 1000kn mislim 

da nije isplativo uzimat zvucnu. Jer jos jednom cu ponovit, tko ima buđet od 1000kn može razmišljat o zvucnoj. Ko ima buđet od 400-600kn mislim da mu se ne isplati.

Ako ima tko u Splitu da ima bijesnu zvucnu u PC-u ja cu donit sluše kod njega i onda reć subjektivni dojam.

191x7 ned 30.9.2012 13:45
athlon64 kaže...
191x7 kaže...
Ako sa slusalicama od 350 kn ne osjetis razliku u zvuku između integrirane i diskretne zvucne onda nesto ne stima s tim slusalicama (pod pretpostavkom da ti je sluh u redu).
Ja razliku osjetim i s in-ear od 40 kn i s headsetom od 60kn i s headsetom od 250kn i s slusalicama od 450.

Vrlo vjerojatno imas losiju integrirku od moje. Sluh mi je u redu, slusalice su u redu. Između mobitela i vrhunskog pojaćala bitne razlike u kvaliteti zvuka nema. Osim šta mobitel nema toliko snage da ih pogura.

Dakle razlike ima ali bitna nije. Jer ovdje se radi da za 350kn dobiješ 90% više u usporedbi s starim jeftikaner slušama a onda nabavkom bijesne zvucne dobijes jos 10% za 500kn tako da ako se ne ide na sluse povise 1000kn mislim 

da nije isplativo uzimat zvucnu. Jer jos jednom cu ponovit, tko ima buđet od 1000kn može razmišljat o zvucnoj. Ko ima buđet od 400-600kn mislim da mu se ne isplati.

Ako ima tko u Splitu da ima bijesnu zvucnu u PC-u ja cu donit sluše kod njega i onda reć subjektivni dojam.

S ovime se tako ne slažem. Kombinacija slušalica od 250 Kn + zvučne od 250 Kn ima bolji zvuk nego kombinacija slušalica od 500 Kn i integrirane zvučne. I nisam jedini koji to tvrdi i iza toga stoji. Dapače, solidne slušalice od 200 Kn + polovna zvučna od 100 Kn imaju bolji zvuk nego slušalice od 500 Kn na integriranoj zvučnoj. A što se tiče onoga što kažeš da imam lošiju integriranu - usporedi samo specifikacije VIA VT2020 (tvoje) i moje integrirane VIA VT1708S pa ćeš sam viditi da razlike u zvuku ni nema. Osim toga, VIA 1708S nije jedina integrirka koju imam jer imam više računala, imam i npr Realtek ALC883 modan u Realtek X-Fi s Creative softverom pored koje se integrirane VIA mogu sakriti.

Nitko ti ne govori da moraš keširati 500+ Kn za zvučnu kad ti je i više nego dovoljna polovna od 100-150 Kn ili nova od 150-250 Kn.

athlon64 ned 30.9.2012 14:23
191x7 kaže...
athlon64 kaže...
191x7 kaže...
Ako sa slusalicama od 350 kn ne osjetis razliku u zvuku između integrirane i diskretne zvucne onda nesto ne stima s tim slusalicama (pod pretpostavkom da ti je sluh u redu).
Ja razliku osjetim i s in-ear od 40 kn i s headsetom od 60kn i s headsetom od 250kn i s slusalicama od 450.

Vrlo vjerojatno imas losiju integrirku od moje. Sluh mi je u redu, slusalice su u redu. Između mobitela i vrhunskog pojaćala bitne razlike u kvaliteti zvuka nema. Osim šta mobitel nema toliko snage da ih pogura.

Dakle razlike ima ali bitna nije. Jer ovdje se radi da za 350kn dobiješ 90% više u usporedbi s starim jeftikaner slušama a onda nabavkom bijesne zvucne dobijes jos 10% za 500kn tako da ako se ne ide na sluse povise 1000kn mislim 

da nije isplativo uzimat zvucnu. Jer jos jednom cu ponovit, tko ima buđet od 1000kn može razmišljat o zvucnoj. Ko ima buđet od 400-600kn mislim da mu se ne isplati.

Ako ima tko u Splitu da ima bijesnu zvucnu u PC-u ja cu donit sluše kod njega i onda reć subjektivni dojam.

S ovime se tako ne slažem. Kombinacija slušalica od 250 Kn + zvučne od 250 Kn ima bolji zvuk nego kombinacija slušalica od 500 Kn i integrirane zvučne. I nisam jedini koji to tvrdi i iza toga stoji. Dapače, solidne slušalice od 200 Kn + polovna zvučna od 100 Kn imaju bolji zvuk nego slušalice od 500 Kn na integriranoj zvučnoj. A što se tiče onoga što kažeš da imam lošiju integriranu - usporedi samo specifikacije VIA VT2020 (tvoje) i moje integrirane VIA VT1708S pa ćeš sam viditi da razlike u zvuku ni nema. Osim toga, VIA 1708S nije jedina integrirka koju imam jer imam više računala, imam i npr Realtek ALC883 modan u Realtek X-Fi s Creative softverom pored koje se integrirane VIA mogu sakriti.

Nitko ti ne govori da moraš keširati 500+ Kn za zvučnu kad ti je i više nego dovoljna polovna od 100-150 Kn ili nova od 150-250 Kn.

A ja se jos uvjek nikao nebi složio s time, 200kn mi nije problem izdvojit za zvucnu al smatram da neću puno dobit i da slušalice neće puno promijenit svoje osobine plitkog basa jer koliko god snage im se da jednostavno nije to to.

Slušalice mi toliko dobro i čisto reproduciraju zvuk na integrirci da ne mogu zamislit kako bi mogle bit bolje. Volio bi ih uštekat u neku dobru zvucnu da vidim o cemu se radi.

191x7 ned 30.9.2012 15:10
athlon64 kaže...

A ja se jos uvjek nikao nebi složio s time, 200kn mi nije problem izdvojit za zvucnu al smatram da neću puno dobit i da slušalice neće puno promijenit svoje osobine plitkog basa jer koliko god snage im se da jednostavno nije to to.

Slušalice mi toliko dobro i čisto reproduciraju zvuk na integrirci da ne mogu zamislit kako bi mogle bit bolje. Volio bi ih uštekat u neku dobru zvucnu da vidim o cemu se radi.

Možda ne možeš zamisliti, ali to ne znači da kad bi imao bolju zvučnu ne bi promijenio mišljenje. Jesi u mogućnosti svoje slušalice isprobati kod nekoga tko ima neku prihvatljivu neintegriranu zvučnu (a ne neku c-media od 50Kn)? Ako jesi, isprobaj. Ponajbolje s nekim audio zapisom veće kvalitete (čisto kako ne bi koristio nekvalitetni 128kbps mp3 zapis) kako bi bolje osjetio razliku zvuka. Ne tvrdim ja da bi bolja zvučna ispravila nedostatke koje slušalice imaju već da bi zvuk bio bolji jer te slušalice (poznajući AKG) sigurno jesu u stanju reproducirati bolje zvukove nego što je jedna integrirana zvučna u stanju isporučiti.

athlon64 ned 30.9.2012 15:11
191x7 kaže...
athlon64 kaže...

A ja se jos uvjek nikao nebi složio s time, 200kn mi nije problem izdvojit za zvucnu al smatram da neću puno dobit i da slušalice neće puno promijenit svoje osobine plitkog basa jer koliko god snage im se da jednostavno nije to to.

Slušalice mi toliko dobro i čisto reproduciraju zvuk na integrirci da ne mogu zamislit kako bi mogle bit bolje. Volio bi ih uštekat u neku dobru zvucnu da vidim o cemu se radi.

Možda ne možeš zamisliti, ali to ne znači da kad bi imao bolju zvučnu ne bi promijenio mišljenje. Jesi u mogućnosti svoje slušalice isprobati kod nekoga tko ima neku prihvatljivu neintegriranu zvučnu (a ne neku c-media od 50Kn)? Ako jesi, isprobaj. Ponajbolje s nekim audio zapisom veće kvalitete (čisto kako ne bi koristio nekvalitetni 128kbps mp3 zapis) kako bi bolje osjetio razliku zvuka. Ne tvrdim ja da bi bolja zvučna ispravila nedostatke koje slušalice imaju već da bi zvuk bio bolji jer te slušalice (poznajući AKG) sigurno jesu u stanju reproducirati bolje zvukove nego što je jedna integrirana zvučna u stanju isporučiti.

A iskreno moram ćut da bi se uvjerio u to a stvarno neznam nikoga s poštenom zvućnom da bi mogao uštekat u nju.

191x7 ned 30.9.2012 15:16
athlon64 kaže...

A iskreno moram ćut da bi se uvjerio u to a stvarno neznam nikoga s poštenom zvućnom da bi mogao uštekat u nju.

Pa onda je to barem jednostavno - napravi ono što sam i ja napravio - kupi zvučnu. Možeš polovnu (npr Audigy SE) ili novu (u tom slušaju preporučam Asus Xonar seriju).

Ako uzmeš npr novu Xonar DG za 220 Kn i ne svidi ti se (iako nema razloga da ne bi), lako ju prodaš za 150-200 i opet nisi na velikom gubitku. Ali napominjem, kada probaš nećeš htjeti prodati.

athlon64 ned 30.9.2012 15:35
191x7 kaže...
athlon64 kaže...

A iskreno moram ćut da bi se uvjerio u to a stvarno neznam nikoga s poštenom zvućnom da bi mogao uštekat u nju.

Pa onda je to barem jednostavno - napravi ono što sam i ja napravio - kupi zvučnu. Možeš polovnu (npr Audigy SE) ili novu (u tom slušaju preporučam Asus Xonar seriju).

Ako uzmeš npr novu Xonar DG za 220 Kn i ne svidi ti se (iako nema razloga da ne bi), lako ju prodaš za 150-200 i opet nisi na velikom gubitku. Ali napominjem, kada probaš nećeš htjeti prodati.

Ma ćekaj ovo košta 80kn polovno? Mislim stvarno mi nije problem toliko izdvojit al da li ova audigy SE vrijedi šta?

Barracuda44 ned 30.9.2012 16:11

@athlon64, nije mi jasno da nisi uspio čuti razliku kad si spojio na pojačalo+cd player ili kad ti je bilo spojeno na intergriranoj zvučnoj. Ja na svojim Sennheiser-icama osjetim popriličnu razliku kad su mi spojene i na Logitech Z10 zvučnike koji u sebi imaju pojačalo a kamo li kad ih spojim u linijsko pojačalo. Ne trebaju slušalice biti od 1000 kn da bi valjale, ali poslušaj savjet ekipe i ako ti tih 200-250 kn nije problem, investiraj si u Asus DG zvučnu koje imaju integrirano pojačalo za slušalice i preporodit ćeš se kao i sada kada si svoje Canyonice zamijenio ovim AKG-ovim. Bez pojačala u zvučnoj ili linijskog, slušalice rade sa 40% kapaciteta i neiskorištene su. Znam da je to puno bolje nego što si imao ali uz još malu investiciju možeš dobiti jako puno. To ti je kao da si kupio BMW i ugrađen ti je speed limit na 120km/h. Malo karikiram ali nisam daleko.

 

Baci malo oko na Asus Xonar DG PCI 5.1, ima ih novih za već od 250kn kod nas, ili neku jeftiniju od Creative Labsa X-Fi. Nije bit kupit najskuplje i ne koristiti te đinđe, već za relativno malo, možeš dobiti jako puno.

 

Napomena: obrati pažnju da ti zvučna ima Headphone AMP, a to je li 5.1 ili 7.1 za slušalice ti nema veze, jer ih i tako slušaš na samo 2 kanala. 

 

~S~

 

 

 

athlon64 ned 30.9.2012 16:15
Barracuda44 kaže...

@athlon64, nije mi jasno da nisi uspio čuti razliku kad si spojio na pojačalo+cd player ili kad ti je bilo spojeno na intergriranoj zvučnoj. Ja na svojim Sennheiser-icama osjetim popriličnu razliku kad su mi spojene i na Logitech Z10 zvučnike koji u sebi imaju pojačalo a kamo li kad ih spojim u linijsko pojačalo. Ne trebaju slušalice biti od 1000 kn da bi valjale, ali poslušaj savjet ekipe i ako ti tih 200-250 kn nije problem, investiraj si u Asus DG zvučnu koje imaju integrirano pojačalo za slušalice i preporodit ćeš se kao i sada kada si svoje Canyonice zamijenio ovim AKG-ovim. Bez pojačala u zvučnoj ili linijskog, slušalice rade sa 40% kapaciteta i neiskorištene su. Znam da je to puno bolje nego što si imao ali uz još malu investiciju možeš dobiti jako puno. To ti je kao da si kupio BMW i ugrađen ti je speed limit na 120km/h. Malo karikiram ali nisam daleko.

 

Baci malo oko na Asus Xonar DG PCI 5.1, ima ih novih za već od 250kn kod nas, ili neku jeftiniju od Creative Labsa X-Fi. Nije bit kupit najskuplje i ne koristiti te đinđe, već za relativno malo, možeš dobiti jako puno.

 

Napomena: obrati pažnju da ti zvučna ima Headphone AMP, a to je li 5.1 ili 7.1 za slušalice ti nema veze, jer ih i tako slušaš na samo 2 kanala. 

 

~S~

 

 

 

A mašia bi se rado i za polovnu xd. Da li mi možete pogledat na njuškalu šta mi je najbolje do 200kn. Pa kvragu i tava i jaja ako mi baš ne bude razlike prodat cu je.

athlon64 ned 30.9.2012 16:39
191x7 kaže...

Od polovnih do 200 Kn na njuškalu imaš Creative Audigy SE, Creative Sound Blaster Audigy 4, Sound Blaster Audigy 2ZS i Sound Blaster X-Fi. 

S Audigy SE ili nekom sličnom bio bi zadovoljan. No ako bi već davao 200 Kn za zvučnu, svakako je belje uzeti novu Xonar DG http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Asus+Xonar+DG

A ja imam ovde u ormaru genius sound maker al pretpotstavljam da je to skovace pa nista od toga.

 

Da li misliš da je ur edu uzest audigy SE ili bi bilo pametnije novog xonar-a? Kolika je razlika

191x7 ned 30.9.2012 16:55
athlon64 kaže...

A ja imam ovde u ormaru genius sound maker al pretpotstavljam da je to skovace pa nista od toga.

 

Da li misliš da je ur edu uzest audigy SE ili bi bilo pametnije novog xonar-a? Kolika je razlika

Jel to ovakva? http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=40&ID=30&ID3=80

Ako je, možeš probati s njom. Bolja je od low-end integriranih, rekao bih da je možda i u klasi te VIA VT2020 što imaš ali starija.

N daleko je od neke poštene Audigy SE a kamo li Xonar DG.

 

U redu je uzeti Audigy SE ali uzeti novu Xonar DG ti ima nekoliko prednosti:

- Pojačalo za slušalice

- Dolby Headphone podrška

- Novija tehnologija (Audigy SE je na tržištu već preko 10 godina)

- Novi uređaj s jamstvom 24 mjeseca, polovne ti nemaju jamstvo uglavnom.

 

Pročitaj koji Review od Xonar DG:

http://www.tweaknews.net/reviews/asus_xonar_dg_review/index.php

http://www.overclock3d.net/reviews/audio/asus_xonar_dg_review/1

http://www.bit-tech.net/hardware/soundcards/2010/10/26/asus-xonar-dg-review/1

 

athlon64 ned 30.9.2012 17:05
191x7 kaže...
athlon64 kaže...

A ja imam ovde u ormaru genius sound maker al pretpotstavljam da je to skovace pa nista od toga.

 

Da li misliš da je ur edu uzest audigy SE ili bi bilo pametnije novog xonar-a? Kolika je razlika

Jel to ovakva? http://www.genius-europe.com/en/produktdetail.php?ID2=40&ID=30&ID3=80

Ako je, možeš probati s njom. Bolja je od low-end integriranih, rekao bih da je možda i u klasi te VIA VT2020 što imaš ali starija.

N daleko je od neke poštene Audigy SE a kamo li Xonar DG.

 

U redu je uzeti Audigy SE ali uzeti novu Xonar DG ti ima nekoliko prednosti:

- Pojačalo za slušalice

- Dolby Headphone podrška

- Novija tehnologija (Audigy SE je na tržištu već preko 10 godina)

- Novi uređaj s jamstvom 24 mjeseca, polovne ti nemaju jamstvo uglavnom.

 

Pročitaj koji Review od Xonar DG:

http://www.tweaknews.net/reviews/asus_xonar_dg_review/index.php

http://www.overclock3d.net/reviews/audio/asus_xonar_dg_review/1

http://www.bit-tech.net/hardware/soundcards/2010/10/26/asus-xonar-dg-review/1

 

Da takvu imam ali koliko se sijecam ima podrsku samo za win XP ,zato je nisam uspio iskoristit. Nije mi problem izdvojit i 250kn za novu ali bi stvarno volio isprobat to prije jer imam neki osjećaj da cu se uzest i bit razoćaran dobitkom s obzirom koliko dobro mi slušalice trenutno rade na integrirci. Mislim ono što ja ovde želim nije mala razlika za koju mi treba 2 sata da je primjetim nego pošten upgrade.

 

EDIT: Ako uzmem audigy SE za 80kn onda mi nije greda i ako falijem

191x7 ned 30.9.2012 17:11

Mislim da ako kupiš unutar 7 dana možeš vratiti proizvod s čitavom ambalažom i svom opremom natrag te zamijeniti za neki drugi uređaj ili povrat novca.

Nisam siguran vrijedi li to samo na kupovinu na neviđeno (npr online) ili se odnosi i na kupnju u trgovini (npr Links). U Linksu znam da tako prihvate povrat, samo ambalaža ne smije biti uništena.