dekstroza pet 23.9.2011 15:02

Path of Exile je akcijski RPG novozelandskog studija Grinding Gear Games čiji je ovo prvi naslov.

 

Igra je trenutno u ograničenoj beta fazi, open beta je planirana za kraj ove ili početak iduće godine.

Nakon izlaska igra će biti free to play sa mikrotransakcijama, a developeri obećavaju da te mikrotransakcije neće davati prednost igračima, te da će čitavo iskustvo biti dostupno besplatno.

 

Igra ima 6 klasa od kojih je trenutno dostupno 5, sustav aktivnih skillova koji su dropovi i dostupni svakoj klasi te nepregledno ogromno stablo pasivnih skillova. Zasada još u beti dosta stvari nije implementirano, kao recimo mnogi skillovi,  PvP, ne mogu se prodavati itemi, ali igra je već i u ovom stanju dosta funkcionalna i što je najvažnije zabavna.

 

Prilikom kreacije lika birate ligu u kojoj će igrati, lige se razlikju po skupu pravila i imaju zaseben laddere, za sad su dostupne u beti dvije default i hardcore, s tim da će kasnije biti i drugih a bit će moguće kreirati vlastite lige.

 

Za sad odigrah samo par sati, pa je prerano da donesem neke konkretnije dojmove, ali zasad me igra vuče da igram dalje što je naravno uvijek dobro ;)

 

Da ne duljim više informacija možete pronaći na:

www.pathofexile.com

 

Par screenshotova:

deflagrated pon 5.12.2011 12:02

Imaš li možda beta key za proslijedit? Od kraja ljeta, znači puna 3 mjeseca čekam i ništa, sve dobijaju neki likovi kojima je zadnji datum posjete stranice ujedno i datum registracije. Pa ako imaš bio bi iznimno zahvalan!

 

EDIT: Ne treba ipak, poslao mi je kolega s foruma

phoenix-bosnia pet 6.1.2012 11:15

najbolji način je da napraviš nekoliko account-a.ja sam napravio 3 i dobio na mom najkasnije napravljenom account-u link za igru.

pa,sa srećom.inače,nekada se u igri pojave chriss i ostali, koji pobacaju nekoliko ključeva,to se desilo prije 2 dana.pozz i sa srećom.

 

thechosenfreak pon 9.4.2012 18:31

Mislim da cu uplatiti 10 dolara da dobijem betu, posto sam igrao preko stres vikenda i jako me zainteresirala igra. Jedino nisam skuzio sistem trgovanja, vidio sam da nema valute u igri. No nisam siguran da je random ili po kojoj osnovi se prodaju stvari? Posto sam nekad dobio za otkrivanje itema,nekad kao za neko craftanje ili poboljsanje itema ali nista drugo. Te da li se postepeno prosiruje inventorij ili ne. kao npr u titan quest ili diablo 2.

 

To me jedino muci oko igre pa ako netko moze pojasniti bio bih zahvalan. Uglavnom vec sam napravio preorder na diablo 3 (gdje vec otprlike znam sto ocekujem), te takoder u ovu igru polazem nade. Takoder zelim ovu ekipu podrzati te smatram da je 10 dolara nista.

dekstroza uto 10.4.2012 21:19

U igri nema niti će biti ikakvog golda.

Uz mjenjanje itema za item, postoje i orbovi za craftanje koji služe kao neka vrst valute, ima ih 20tak vrsta(trenutno, bit će i više).

Trgovanje će se pretežno odvijati van igre na forumu gdje možeš linkati što nudiš i što trebaš(imaš pristup svom stashu direktno iz browsera).

 

Inventorij se ne proširuje s vremenom, mislim da je bilo prijedloga da proširenje bude putem mikrotransakcija, ali čini mi se da su rekli da im je u planu za sad samo proširenje stasha tim putem ali ne i putujućeg inventara.

thechosenfreak uto 10.4.2012 22:39

Danas sam bas skontao to oko trgovanja i tih sitnica, cini mi sve na mjestu. Jedino sto se treba naviknuti. Kad bolje razmislim dobro je sto nema mikrotransakcija za inventorij. To bi ipak bilo paytowin.Uzeo sam suport paket koji inace dode 15 dolara. Automatski upao u betu,dobio tih 150 bodova i soundtrack kada ude u otvorenu betu.

 

Bolje njima pare nego za ea ili activision {#} Nadam se da ce samo napredovati kao tim i kao igra. Drzim palceve. Da imam i vise bih platio.

dekstroza ned 29.4.2012 23:55

Odigrao i prvu PvP cutthroat ligu sinoć.

Poginuh junački: trojica mi složila sačekušu, jedva nekako izvukao živu glavu no onda me ono mučko đubre od Hailrakea i njegovih pet zombi-prijatelja satare s leđa.

 

Good fun {#}

iznogud čet 24.5.2012 09:39

Igra ima ogroman potencijal. jako mi se sviđa kako su razvili skill tree. kemijanje s gemovima i itemima je odlicno. igrica se drzi vise diablo koncepta nego novi diablo. sto je najbitnije i zbog cega je treba podrzati je da je free to play ali pravi free to play. GGG se planira naplacivati preko kick starter sertvisa sto im za sad ide dobro i pomocu itema koji ne utjecu na igru. Znaci mozes platiti ako zelis neka vizualna uljepšanja ali ne mozes kupiti neki mac ili ubrzanje expa ili ostale free to play gluposti.

Dobro je sto su poprilicno poslusali gamerku populaciju s alfa foruma koja je davala sugestije. U svemu je dobro sto su developeri hard core diablo playeri pa kuze finese.

Iskreno vrijedi je zaigrati. Kako sam planirao kupiti diabla, ali igrom sluca i sudbine nisam, tu cu lovu njima uplatiti na kick starteru da ih podrzim. Mislim da treba podrzati ovakve ideje i projekte. ako budem dobijao jos beta kljuceva javim vam.