PC igre

Need for Speed: HEAT / PC

andi.cro uto 14.1.2020 09:56

Pozdrav svim ljubiteljima NFS serijala 

Ova tema će biti usmjerena samo za PC igrače jer za konzole već postoji.

 

Prije mog osvrta na NFS:Heat, želio bih izraziti dobrodošlicu svima koji igraju Heat na PC-u i željeli bi se povezati sa "našim" igračima i tako stvarati klanove i prijateljstva te uživati u utrkama! To je ujedno i najbitniji razlog otvaranja ove teme...okupljanje i povezivanje "naših" balkanskih igrača!!!

 

Nadam se da će googlanjem uspijeti pronači ovu temu...

 

A sad moj "mali" osvrt na igru:

 

Evo igram Heat ( na PC-u ) već neko vrijeme, lvl-50 odavno postignut, pokupovao i isprobao najbolje aute, utrkovao se u 100+ utrka, sakupio sve predmete i odradio sve aktivnosti sa 3 zvijezdice,zaradio par milja... i šta sad...igra mi postaje polako dosadna 

 

Zašto?

Pa kao prvo, nemam ekipu "crew" sa ovih prostora (u biti imam samo jednog frenda), sa kojima bih se na dnevnoj bazi nadmetao, ne mogu izazvat u utku igrače koje sretnem na mapi, imam opciju da pozovem SVE u neku utrku ali u večini slučajeva se niko ne odazove pa onda opet "soliram" utrke, igra nema (kao što je to bilo u NFS 2015) speedlists, drifttlista itd. lobbija/soba u koje možeš ući te se nadmetat sa onima koji u tom trenutku također žele tu vrstu utrke... to mi fali, natjecanja sa drugima iz cijelog svijeta jer te sobe/lobbiji su uvijek bili puni vozača i bilo je baš zabavno... i prijateljstva su se tu rađala...to je održalo igru aktivnom i zanimljivom i do dan danas!

 

U Heatu trebaš imati svoj CREW da bi se sa njima (jedino sa njima) nadmetao i vidio kakve su rezultate ostvarili, možeš pokrenut "Party" al to isto ne funkcionira osim sa frendovima (koje ekipa uglavnom nema pa si prisiljen tražiti neke tamo grupe po Fejsu u nadi da češ se skompati sa nekim ali ni to ne funkcionira jer su ljudi iz različitih vremenskih zona pa se nikak dogovorit oko toga kada da se nađemo), u NFS 2015 tog problema nij bilo, u koje god doba dana ili noći da si poželio otić u određenu vrstu utrke, uvijek bi se imao sa kime nadmetati a i bilo koga da sretneš na cesti si mogao izazvati na utrku!
Glupo mi je da to nisu implementirali jer mislim da nakon mjesec dana Heat-a, nemaš više kaj zabavno za raditi ( osim ako nemaš svoj crew od barem 10 frendova sa kojima se možeš nadmetati ) ali čak i to postane nakon nekog vremena dosadno jer nema "svježe krvi" i izazova novih igrača... ubrzo se među frendovima pokaže ko je skoro pa uvijek prvi,drugi,treći... tak da i to ubrzo postane dosadnjikavo!

 

Mislim da su jako pogriješili što su se pretežno posvetili uređivanju i naslikavanju automobila nego multiplayer utrkama!

Igra je nova a ja več čujem kak je mnogima već polako dosadila ( ne samo meni iz istih razloga )!

 

Imamo neku slabu NADU da će doći neki update koji bi možda implementirao PvP i Multiplayer machmaking ali nisam baš nešto uvjeren da bi se to moglo dogoditi...nitko još ne zna šta će on sadržavati.

 

Da se pita mene i mnogo drugih, trebali su iz Carbona uzeti način na koji igra uvlači igrača kao "osobu" u story, kojeg likovi iz igre omaložavaju pa se igrač zainati da ih sve skine sa trona, sječam se da sam se uhvatio kako pričam sa ekranom " e nečeš Dariuse, gnjido jedna, sad ću da te sredim..." 

Sječam se tog "fealing-a" da sam zaista u igri kao osoba koja se treba izboriti na sceni protiv tih "smradova" i pouzimat im aute...

 

Također su trebali iz NFS 2015 uzeti PvP i Multiplayer machmaking jer samo to drži igrača u igri na duge staze!
Isto tako mi se jako dopalo u NFS 2015 podešavanje automobila u svakom detalju što je rezultiralo drugačijim ponašanjem u vožnji i imalo utjecaj na performanse automobila!

 

Isto iz MW-a su mogli uzeti koncept zajedničkih multiplayer demolition ili catch the flag derbyja šta je također bilo zabavno

 

Iz Paybacka ( jel to bilo iz njega? ) da možeš slučajno pronači olupine nekih uistinu posebnih automobila te ih nakon prikupljanja svih dijelova složiti u bijesne pile!

 

Jednostavno mislim da je HEAT poluproizvod sa velikim potencijalom ako će Ghost Games slušati "glas naroda" pa nam ponuditi te stvari u sljedećim nadogradnjama ( ali nisam baš nešto optimističan po tom pitanju, nadam se da sam u krivu)!

 

U nočnim utkama također mi smeta velika količina prometa koji te zna namučiti više nego policija jer imaš limitiran broj popravaka a svako malo se negdje zbubaš kad te policija proganja!

Ne znam zašto ali nakon nekog vremena igranja, uvijek dođe upozorenje da češ "uskoro biti diskonektiran sa servera" pa moraš "quit to lobby" i onda ponovno "Go online"...GLUPO!!!

 

Također nikad nema mnogo igrača na istoj mapi... mislim da ih nikad nisam vidio više od 7-8, to su isto glupo napravili jer od tih 7-8, polovica si samo ušminkava aute, neki su stalno na "kružnoj utrci" neki hvataju story i skupljaju i onda ti ostane samo jedan ili najviše dva koji bi se htjeli utrkivat ( ako imaš sreće da prihvate utrku u koju zoveš)!

U početku imaš aute koji su jadni i spori te igra nakon igranja ozbiljnog natjecateljskog NFS 2015, izgleda ko dječja igrica za mobitel! Tek kasnije postane ozbiljnija al moraš izdržat taj početak...

 

Dobre stvari su da je igra grafički lijepa, ima zanimljivu mapu (teren), sigurno ima puno potencijala za unapređivanje, mnoštvo automobila za izabrati, dobru količinu novaca koje osvojiš u nekim utrkama pa se ne trebaš mjesecima truditi zaraditi za skupocijene aute, mijenjanje kompletnih "mašina" pa i od slabašnog auta možeš napraviti "zvijer", upravljivost tj.gameplay je ok...itd.

 

 

Eto, to je moj osvrt... igram je i dalje, nadam se da će je nadogradit sa bitnim stvarima a ne samo sa npr. proširenjem mape i dodavanjem još pokojeg auta!

 

Također bih bio jako sretan da se povežem sa "lokalnom ekipom" da nam svima bude malo zabavnije ( trenutno imam crew lvl 50 od par osoba koji su stranci i ne igraju često i nazivamo se 5K1LLM45T3R5 ) pa ako se netko želi pridružiti nek mi se javi!
Moj nick u Heat-u za PC a i na Originu je: ANDIxHR

 

Ako znate za neka mjesta na internetu gdje se ekipa  već okuplja, slobodno javite!

 

Pozz 

 

 

andi.cro uto 14.1.2020 13:48

Auto ti treba biti u stanju dobiti barem jednu zvjezdicu na speedtrapu pa ne znam hočeš li to uspjeti uraditi sa početnim "stock" autom.

Ionako ti se to ne isplati a i nemoguče je bez love jer trebaš kupiti neki auto da bi od negove prodaje kasnije (koja je manja) zaradio...pa trebaš kupiti barem 3 auta da bi od njihove prodaje zaradio!

Ne isplati se na najjeftinijim autima to radit!

Ti si prvo zaradi barem 250.000 (što uopče nije teško) i onda ako želiš (na svoju odgovornost) isprobaj glič!

x18x05x uto 14.1.2020 14:15
andi.cro kaže...

Auto ti treba biti u stanju dobiti barem jednu zvjezdicu na speedtrapu pa ne znam hočeš li to uspjeti uraditi sa početnim "stock" autom.

Ionako ti se to ne isplati a i nemoguče je bez love jer trebaš kupiti neki auto da bi od negove prodaje kasnije (koja je manja) zaradio...pa trebaš kupiti barem 3 auta da bi od njihove prodaje zaradio!

Ne isplati se na najjeftinijim autima to radit!

Ti si prvo zaradi barem 250.000 (što uopče nije teško) i onda ako želiš(na svoju odgovornost) isprobaj glič!

 Ban? Ili?

Acex sri 22.1.2020 23:01
andi.cro kaže...
Acex kaže...

Evo moja kolekcija automobila koje skupljam,jos ima dosta toga za kupit ali blizu samo.Jdm fan sam kao sto se vidi po kolekciji :D

 

Inace kao igra je skroz oke,za izguštat navecer malo taman.

 Vidim voliš jednobojne bez naljepnica i ičega... rijetki su takvi ;)

 

Evo par mojih...

https://imgur.com/BkO6Pi9
https://imgur.com/ILB2v75
https://imgur.com/jW5IklE

 

btw: Da li želiš u CroRiders Crew ?

 Volim clean look i jednostavnost.Ne igram online jer imam piratsku verziju igre

mommmistake čet 23.1.2020 10:49

Ekipa, malo off topic.

Odigrao bi si ovu igru, možda i uzmem, probao sam ovu jogurt verziju s lokalnih videoteka, dosta mi loše radi. FPS dropovi s 120 na 50 itd.

Ne bi trebalo biti nikakviih problema, Ryzen 5 3600, GTX1080ti, 16GB rama, FHD reza.

Oriđiđi nema tih problema vjerojatno, ne?

Hvala

andi.cro čet 23.1.2020 13:36

Sve 5 i sa origigi igrom, nemam zamjerke na fluidnost i bilo šta drugo vezano za kvalitetu i igrivost.

Origin zna poneki put imat neki problem ili bug pa nešto vetano za njega kadkad zasmeta...evo trenutno dok ne poprave sljedecim updejtom, Origin chat ne prima naša slova sa kvačicama i neki puta kada mi dođe notifikacija da se neki frend ulogirao ili odlogirao, onda mi se pojavi desktop!!!  Nije bed nazad se vratit u igru jednim klikom ali ako si baš tad u utrci onda je bed 😠😠😠

mommmistake čet 23.1.2020 14:03
Frenkyca kaže...

Ja igram isto jogurt verziju slicne komponete kao tvoje i na 1440p oko 70-90 fps

 Sve je to super, ali nije odgovor na moje pitanje :)
Problema ima masa ljudi, identičnih kao ja, provjereno.

Mene zanima originalna igra, da li zakucava CPU na 100% itd.

lion002 čet 23.1.2020 14:31
mommmistake kaže...
Frenkyca kaže...

Ja igram isto jogurt verziju slicne komponete kao tvoje i na 1440p oko 70-90 fps

 Sve je to super, ali nije odgovor na moje pitanje :)
Problema ima masa ljudi, identičnih kao ja, provjereno.

Mene zanima originalna igra, da li zakucava CPU na 100% itd.

 ..uradi slijedeće : napravi user.cfg u notepad-u(on mora biti u root mapi od igre/gdje je igra instalirana) i unutra paste ovo "ALI"  moraš izmjeniti - ubaciti specifikacije svog procesora/dole je primjer mog Ryzen-a 7 3700X : 

 

Thread.ProcessorCount 8
Thread.MaxProcessorCount 8
Thread.MinFreeProcessorCount 0
Thread.JobThreadPriority 0
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 16 

 

PS: dole je primjer sa i bez user.cfg

 

andi.cro čet 23.1.2020 21:35
lion002 kaže...
mommmistake kaže...
Frenkyca kaže...

Ja igram isto jogurt verziju slicne komponete kao tvoje i na 1440p oko 70-90 fps

 Sve je to super, ali nije odgovor na moje pitanje :)
Problema ima masa ljudi, identičnih kao ja, provjereno.

Mene zanima originalna igra, da li zakucava CPU na 100% itd.

 ..uradi slijedeće : napravi user.cfg u notepad-u(on mora biti u root mapi od igre/gdje je igra instalirana) i unutra paste ovo "ALI"  moraš izmjeniti - ubaciti specifikacije svog procesora/dole je primjer mog Ryzen-a 7 3700X : 

 

Thread.ProcessorCount 8
Thread.MaxProcessorCount 8
Thread.MinFreeProcessorCount 0
Thread.JobThreadPriority 0
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 16 

 

PS: dole je primjer sa i bez user.cfg

 

 Ne djeluje sa ovim postavkama sa 6-core Ryzenom:
Thread.ProcessorCount 6
Thread.MaxProcessorCount 6
Thread.MinFreeProcessorCount 0
Thread.JobThreadPriority 0
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 12

 

-Valjda sam dobro podesio?
-Root mi je u : C:\Program Files (x86)\Origin Games\Need For Speed Heat

 

mommmistake pon 27.1.2020 08:23

Hvala na screenshootovima, no to nije ono što ja tražim. I meni u meni-u je između 40 i 50%. 

U vožnji, random skokove imam s 50 na 100% CPU-a, googlam, reddit kaže da nisam jedini.


Igram free verziju, možda je to problem.

 

Enivej, jučer prošao igru, tj. main story na 30 REP levelu.

 

Igra uopće nije loša, prelagano se zaradi novac, ja sam jučer za 20 min zaradio 250k dolara i kupio Lambo koji nabrijao na 800KS i nepobjediv sam.

 

Krivo mi je što je priča tako kratka, sada sam odmah izgubio volju za igrati do 50 REP levela.

 

Ali vidjet ću.