Ezio pon 20.9.2021 16:02

Mislim si uzeti game pass (ili game pass ultimate ako bi imao neke koristi od toga unatoč tome što nemam xbox).
Imam već par godina Microsoft 365 account. Office aplikacije + 1TB na onedriveu. U postavkama lokacije mi je Hrvatska.
Prije par dana sam kupio i Forzu Horizon 4 na isti taj account.

Na Microsoft accountu, u tabu "Servisi i pretplate" navedena mi je ta Microsoft 365 pretplata, a na dnu mi se nudi i da se pridružim xbox game pass ultimate. No kad odem na game pass dobijem poruku "We are sorry, the page you requested cannot be found."

Ne znam da li je neka trenutna greška u pitanju ili je to zato što game pass u HR nije službeno dostupan.
Ako nije dostupan game pass kod nas, zašto mi se uopće nudi na hr stranici?

Kažu svi treba promijeniti regiju na UK i onda možeš uzeti game pass.

Da li ima još netko tko koristi Microsoft 365, HR account i da je promijenio regiju? Da li može biti neki problem sa office aplikacijama i 1 TB na cloudu kad to napravim? I da li će mi i dalje raditi Forza Horizon 4 kupljena dok je regija bila postavljena na Hrvatsku? Vidim da ima FH4 standard u sklopu game passa ali ja sam uzeo deluxe.
Ok, neće biti veliki gubitak ako ostanem bez deluxe verzije. Prvenstveno me muče Office 365 aplikacije i 1TB cloud. A mijenjati se može regija svaka 3 mjeseca...

dado16 uto 21.9.2021 09:00

nema nikakvih problema sa drugim uslugama, samo regiju u windowsima pod settings stavi united kingdom i prolazi....i ono što si kupio ostaje ti, ako imas deluxe pokretat ces deluxe verziju bez obzira na game pass

Ezio uto 21.9.2021 09:52
dado16 kaže...
nema nikakvih problema sa drugim uslugama, samo regiju u windowsima pod settings stavi united kingdom i prolazi....i ono što si kupio ostaje ti, ako imas deluxe pokretat ces deluxe verziju bez obzira na game pass

 Evo promijenio sam i regiju u windowsima i regiju u postavkama xbox live (obje UK) ali svejedno kad hoću na stranicu za game pass pretplatu kaže "We are sorry, the page you requested cannot be found."

EDIT: Pokušavao sam samo preko browsera. Sad sam probao u Microsoft Storeu i uspjelo je.

Ezio uto 21.9.2021 13:23
dado16 kaže...
a više se ne sjecam kak ide....btw mozda je sad malo kasno, ali mozes kupit turski i argentinski pass za 20 30 kn mj dana i aktiviras preko vpna....ispadne jeftinije nego united kingdom :)

Da, vidio sam da se može tak ali nije mi se dalo još i sa vpnom zezati

Vidim da game pass ima i ea play. Plaćam ea play pro već godinu dana a uopće ne igram skoro ništa. Sad ću fino to otkazati.