Ostalo

Zvučna izolacija sobnih vrata

BMK sub 19.3.2011 16:17

Dakle,posto mi se dosta cuje u sobu iz ostatka kuce,a glavni krivac tome jesu vrata,rado bih ih izolirao te malo utisao situaciju u sobi :).

Dakle vrata su 2m visine i 1 sirine.

Zanima me DIY nacin,tj. koje materijale je najbolje koristiti,da li je preporucljivo s obe strane to napraviti,te da troskovi ostanu sto manji moguci.

Ili mozda da odnesem tapetaru da on to sredi,nemam pojma.

Vrata su najnormalnija drvena,nekih 3cm debela.

Ima li tko kakvu preporuku,iskustvo?

Hvala!

zitzko sub 19.3.2011 16:47

Ovako najjeftinije ti je staviti kutije od jaja  {#} , no ako hoćeš nešto ozniljnije moraš ipak staviti zvučno izolacioni sendvič

Jednostavni ti se sastoji od : stiropora, ploča vlaknatica polutvrda (medijapan), spužva i na kraju koža ili skaj. To sve se fiksira sa šiljcima.

Ima i skupljih sa više komponenata uz to sve još imaju neke izolacijske gume, olovo ...

Uglavnom ako misliš sam raditi, preporučio bih ti da se raspitaš kod tapetara ili stolara, jer najvjerojatnije pošto su sobna vrata i to 3cm debljine(dvije iverice sa kartonskom ispunom između njih) morat ćeš možda posegnuti za jačom zvučnom izolacijom.  {#}

BMK sub 19.3.2011 19:46

Hvala Zizitko,ipak cu ocito morati kod tapetara,tko ce ovo tak sam napravit :D.

Osim ako netko ima neki prijedlog iz prve ruke da je jednostavniji i da funkcionira.

Milka30 čet 6.8.2015 15:11

Puno ljudi ne zna da se zvuk u sobama prenosi preko poda na zidove.

Zato kada vidite da majstor glazuru poda odvaja stiroporom/spužvom od zida,to nije zbog toplinske,nego zvučne izolacije!

Dakle-to autoru teme nije jeftina solucija-ali:

U trgovinama namjestaja moze se kupiti nadmadraci od spuzve koji imaju piramidalne uzorke na povrsini i uglavnom su dimenzija 200X60/80-što je dovoljno da se pricvrsti na vrata i time rade efektnu zvucnu izolaciju samih vrata!Nprm ja sam nedavno u Jysku kupio takav nadmadrac za 120 KN.