sseennoonn pon 8.5.2023 15:42

Ovako . Naime problem je sljedeći. Posao koji sam radio +10god a to je rad u starackome domu (vlasnitome tj uz svoje roditelje) je ukratko propao. Moj otac nije dopuštao određene promjene i pratio poskupljenja svega što je dovelo dom do propasti. On je izvukao najdeblji kraj s tim što se dogovorilo da se dom renta i novci od toga idu njemu..A ja ukratko nakon toga trazim posao drugdje. Problem broj jedan je što se više tim poslom (imam zavrseno dodatno za njegovatelja) ne želim baviti, jer sam to zavrsio da mogu dobiti zaposlenje ali nisam presvlacio pacijente nego asistirao pri tome hranio ih ,zvao za ljekove narudzbe ,brinuo o nekim drugim stvarima vezano pacijent-skrbnik koji moji radnici nisu radili ,te bio tamo zbog ceste potrebe fizicke snage (nosenje pacijenta po stepenicama etc). Taj kao taj posao ne zelim vise raditi jer mi je burnout bio sa ljudima tako raditi i sada eto trazim novi posao s tim da više nakon toliko godina ni sam ne znam što bih radio ni gdje ni kako. Moja prvenstvena struka su ins grijanja i klime ali jel to nisam radio 10god i vise nemam apsolutno pojma o tome . Plan je bio otići na burzu bar na tjedan dva dana da dođem sebi od te promjene svega i gubitka posla i da usput pokušam naći neki posao u kojem bi se našao. Ovdje pitam za određene savjete  i pomoć od ljudi koji su bili u sličnim situacijama što najbolje za dalje.. Trenutno me taj covjek koji je rentao dom zaposlio kod sebe kao vozaca dostave med pomagala pelena itd.. Medjutim radno vrijeme je jako istegnuto (od ut-pet odradio 7.5h prekovremeno) i vjerujem da ce to rijetko kada biti od 7.30-15:30 . Prekovremene ne plaća nego daje slobodni dan nekad u tjednu kad se nakupi dovoljno prekovremenih. Volim tehnologiju aka kompove ,audio sustave itd. hobi mi je bicikl slusanje glazbe (audiofilija) i gaming..Dug je post ali ukratko prenesao sto se izdogadjalo i ako tko moze pomoci kako se najbolje usmjeriti nakon toliko godina totalno promjeniti branšu čisto eto među kolegama forumašima jer smo tu da pomazemo jedan drugome. 

zeryx pon 8.5.2023 16:02

tocno ovo sto kaze kolega iznad...

ali ako si vec imao burnout, zasto ne ostanes na birou malo duze od 2 tjedna?

primas naknadu i iskoristi ju da se dobiješ.

 

do tad imas vremena razmisliti šta zelis raditi.

 

ali ako imas želju raditi u struci ili nešto slicno, lako se opet povrati znanje ili nauci. 

 

 

sseennoonn pon 8.5.2023 16:07

Htio sam doslovce jer sam i ostao bez starog godisnjeg 12 dana i novi nisam ni poceo koristitit...A stvar je što je u krugu od 10km valjda 10 oglasa za posao u mojoj struci (3-4 staracka doma traze radnike)  i rekla mi na burzi da se ja mogu prijaviti i imam pravo dobit nznm 60% od brutto place naknadu ,ali da postoji velika mogucnost da ce mi nakon 2-3 dana burze poslat poziv za posao njegovatelja jer ih fali puno ...i doslovce bih odbio u tjedan dana 3 ponude za posao valjda ..Jedino da nznm nekako iskombiniram da mi makne to iz potrage posla i ostavi samo struku iz srednje pa mozda bude manja "navala" pa ne dobijem isti dan poziv cim se prijavim na burzu

zeryx pon 8.5.2023 17:48

mislim da je prva 3 mjeseca 70 ili 75% od place ili do maximalno cca 4500kn. 

 

oni tebe mogu poslati na razgovor za posao i ti moras otici ali ako odbijes onda gubis na pravo naknade. nisam siguran ali mislim da mozes odbiti 1 ili 2 posao bez da gubis pravo naknade. 

 

ako mozes suziti izbor radnih mjesta ili lokaciju barem, onda bi ti to bilo super. pa da barem malo odmoris :D

SamoPitam3 pon 8.5.2023 21:20

Odi van kada vec ne znas sto bi. To ce ti biti dodatno iskustvo u zivotu. Mozes i tu u Irsku. Imas tamo "ono" skladiste koje ti sredi i smjestaj i vrati ti pare za avionsku i pomogne ti kod pps broja (sto je nesto kao nas oib).

Posao je usran, ali dok ne odlucis sto ces sa sobom za prvu ruku je ok. Ima i tu poslova za njegovatelje na svakom koraku. Doduse, morao bi raditi sve sto si zapravo radio na praksi dok si se educirao za njegovatelj. Ako si ista radio. Dakle mjenjanje usranih pelena, presvlacenje, hranjenje, sprjecavanje dekubitusa... and the list goes on....