Ostalo

Poziv iz Engleske !?

AtomicBomb sub 31.12.2011 14:21

Pozdrav.

Prije nekoliko minuta primio sam poziv na telefon od operatera koji priča na engleskom jeziku.

Tražili su moju majku, veza je bila jako loša, a pošto ona ne zna engleski, ja sam komunicirao sa operaterom.

Pošto je veza bila jako loša, nisam uspio sve pohvatati.

Operaterka je cijelo vrijeme govorila o nekoj "internacionalnoj aplikaciji sa web site-a"

To je sve što sam razumio.Kada sam ju upitao da li me može preusmjeriti sa nekim tko priča hrvatski jezik da sve bude bez problema, rekla je da može, ali da ne zna kada, čestitala mi je novu godinu i spustila slušalicu.

 

Je li netko možda dobio još takav poziv?

Je li neka prevara u điru? 

 

hvala na odg.

lotar1919 sub 31.12.2011 14:37

De mi samo reci da se nisi prijavio na onaj "USA FIS" ? 

Ja sam imao isti slucaj ko ti . Prijavio se za zelenu lutriju .Za one koje ne znaju to je lutrija na kojoj godisnje americka vlada podijeli preko 50 000 zeleni karti .A zelena karta je neogranicen boravak u SAD-u sa pravom rada.

Pošto ima više stranica ,nisam znao koja je prava od lutrije. I prijavim se ja na USA FIS misleći da je to prava stranica. Prošlo pola sata ,zvoni telefon. Javi se prvo sestra od 12 godina i daje mami sa objašnjenjem da netko priča njemački . I dođem ja pošto njih dvije ne znaju ni di je Njemačka i Engleska ,javim se.. I kaže meni žena sa druge strane na Engleskom . "Dobitnik ste zelene karte " . U tom trenutku samo što nisam srčani dobio . Znam engleski stvarno dobro al u tom momentu sam počeo mucat od uzbuđenja. I pričamo mi ,dam ja njoj osobne podatke . I kaže ona meni ,sve je super gospodine ,sada mi dajte svoj broj kartice da vam mogu skinut 100 dolara za takse. Otrčim ja u sobu ,uzmem karticu ,i krenem ja njoj diktirat . Sva sreća pa sam imao lokalnu karticu od PBZ-a koju oni nemogu iskoristit. Dogovorimo se mi da će ona nazvat i poslat email di ću uplatit za takse itd. Spustim ja slušalicu ,šok i nevjerica,razočaranje. S*ebo sam odličnu priliku. Dolazim ja na računalo,krenem googlat i svatim da je to "scam" čim upisah "USA FIS" ...

Ako si ostavio broj telefona pri ispunjavanju nečeg na internetu ,nemora bit ovo moje,na*ebo si . Zato jer će te ubijat pozivima u pola noći jer je kod njih druga vremenska zona .

AtomicBomb sub 31.12.2011 14:48

Haha, mama je na fejsbuku ispunjavala neku glupost za dobitak Iphonea 4

Uglavnom, to je taj "usafis", malo sam pronjuškao tu aplikaciju za "iphone" preko fejsbuka.

Nismo ostavljali nikakve podatke osim brojeva mobitela i maila.

Može li biti štete?

 

Btw, siguran sam da je to ta zelena karta, tako je govorila i operaterka.

lotar1919 sub 31.12.2011 14:53

A znao sam da je to . Pretpostavljam da kad te nazvala da je brbljala na engleskom pola sata . Ženska tako brzo priča ,pa ja mislim da kaže 10 rečenica u 10 ak sekundi. Nemožeš pohvatat sve.. To im je i taktika ,zbune te totalno.

Mene je zvala neka Nicole Watson ,tako nešto .. Tebe? 

Ja sam se zeznio zato jer nisam proguglao o toj zelenoj lutriji po našim forumima jer ima sve objašnjeno . Nego sam bio brzoplet i ne znajući koja je prava stranica otišao na taj "usa fis" .

Nemože bit nikakve štete osim što će te zivkat po noći i dosađivat ,ubijat pričom da kupiš nešto od njih.Štete može jedino bit ako si joj ostavio broj kartice i platio neke "sitnice" . A iskreno se nadam da nisi to napravio.

AtomicBomb sub 31.12.2011 14:58

da, tako vam je to kad majka i sestra surfaju internetom i vjeruju svemu.

 

Išli su na neku aplikaciju na fejsbuku, i iznad im je pisalo da je njihov Ip odabran kao sudionik u igri za Iphone.Nasjeli su i ispunili su obrazac na ovom donjem linku.Dakle, to je to.

Smiješno stvarno haha....
http://www.usafis.org/_sys/EN/usafis_pics_en3.asp?utm_term=pics_en3&utm_campaign=usafis_cpl_english&SourceId=441&af=wiz_1323_0&tid=0000654177148a6694609a32ab439c53823d3

lotar1919 sub 31.12.2011 15:02

Sve mi je to poznato. Ja na drugom računalu tjedno očistim preko 50 ak virusa(odnosno nod32),a prosječno jednom mjesečno windowse instaliram. Ista stvar ,sestra i mama klikću na sve živo i neživo.

Broj možda nisi vidio na prikazu jer inače sve zovu iz svog sjedišta u Izraelu. Vjerovatno je trebalo pisat pedeset brojeva a nije ništa jer ti se telefon zblesiro. {#}

AtomicBomb sub 31.12.2011 15:03
acmilan0083 kaže...

wtf? ja sam sa 6 godina znao da je to prevara

Da, znao sam i ja.

 

ali kad imaš ukućane koji samo znaju otići na fejsbuk i k tomu su još pripadnice ženskog spola, onda je sve moguće....

cod4gamer sub 31.12.2011 15:05

isti problem je bio i mom starom...dobio je od usafis neki e-mail za iphone i on budala dao svoj broj i zvali su nas stalno sve dok im nisam počeo psovat...hvala bogu ne zovu nas više :D

lotar1919 sub 31.12.2011 15:05
acmilan0083 kaže...

wtf? ja sam sa 6 godina znao da je to prevara

 

Čitaj temu .

Ja nisam nasjeo na te fore kad ti iskoči nešto sa strane da je tvoj I.P. dobitnik nečeg,tipa iPhone...
Nego sam se svjesno prijavio,al nisam znao da je scam jer ima više stranica.

Marko :D sub 31.12.2011 15:05
lotar1919 kaže...

Sve mi je to poznato. Ja na drugom računalu tjedno očistim preko 50 ak virusa(odnosno nod32),a prosječno jednom mjesečno windowse instaliram. Ista stvar ,sestra i mama klikću na sve živo i neživo.

Broj možda nisi vidio na prikazu jer inače sve zovu iz svog sjedišta u Izraelu. Vjerovatno je trebalo pisat pedeset brojeva a nije ništa jer ti se telefon zblesiro. {#}

Skini im AdBlock plus i sve to blokiraj {#}

ZdravkoZ pet 26.6.2020 15:07

Svaki dan jednom ili dva puta dobijem poziv iz UK.Zvoni jedno 10 sec.Ne javljam se nego blokiram broj ali svaki poziv je drugi broj do sada njih 50.Pustim nek odzvoni i to je to,ako odbijem poziv onda me za 2 sec.zove drugi br...Pretpostavljam da računaju (neki automat valjda)da ću se jednom zeznuti i primiti poziv.Možda neki sumljivi app.Mreža A1 na bonove.