Ostalo

Pokušaj telefonske prevare ?

Soniccro pon 3.3.2025 09:00

danas me zove 095 broj kaze na engleskom da je hrvatska granična kontrola da je na moje ime stavljen uhidbeni nalog ako oću da pričam sa radnikom kliknem 1 , koja je sad ovo šema prevara inače imam bon bon jeli iko dobio ovakav poziv?

zdgrunf pon 3.3.2025 09:44

aha, mene je zvao MUP na američkom engleskom, nakon signala razgovor s operaterom na indijskom engleskom. Uglavnom stavio na speaker i cerili se do pišanja u gaće na poslu.

robogo pon 3.3.2025 09:50
Soniccro kaže...

danas me zove 095 broj kaze na engleskom da je hrvatska granična kontrola da je na moje ime stavljen uhidbeni nalog ako oću da pričam sa radnikom kliknem 1 , koja je sad ovo šema prevara inače imam bon bon jeli iko dobio ovakav poziv?

Da postoji uhidbeni nalog, već bi ga policija izvršila. Ako su ovi mulci došli do tvog broja, što misliš, da te policija ne bi uspjela pronaći?

Plus - zašto hrvatska granična kontrola priča na engleskom?

Soniccro pon 3.3.2025 10:01

za sve ovde

ZNAM DA NEMA UHIDBENOG NALOGA

zanima me sta bi se desilo da kliknem 1 da se cujem sa tim operaterom koji im je onda dalje korak, sta bi mi dali neki link da platim i onda upisem svoje podatke za karticu, napisao sam ovaj post da vidim kako rade

dosli su do broja jer saljem puno vrlo lako moguće neko od indijaca i nepalaca koji rade za postu

MGloc pon 3.3.2025 11:00

Ako šalješ za indiju ili Nepal da moguće.

Nevjerujem da je netko od zaposlenika pošte dao tvoj broj.

Do raznih brojeva se dođe lako, podatci cure van svakodnevno.

Upitno je što i kako rade ali ovo je obični telefonski scam i vjetovatno da bi na kraju došlo da uplatiš neku lovu,zanemarit, eventualo prijavit broj i dalje sa životom.

Imao sam nedavnom gospođu koja meni govori da se dopisuje sa Miroslavom Škorom, mislim si ajd mozda ga poznaje, kada nakon nekih mjesec-dva traži taj Škoro od gospođe da mu uplati 240€ za VIP ložu na njegovom koncertu u ZG što je bio prošle godine u 11.Mjesecu...Naravno lik traži u Krypto da mu uplati da se kasnije ne može ući u trag prevarantu, lijepo se sjetio iskoristit Škorin koncert.Tko zna možda su neki i uplatili.

Soniccro pon 3.3.2025 11:31

Meni je pretplata kod bon bona bez ugovora imam neorganiceno sve i to me dodje 20 eura mjesecno , baza je da ako nazovem strani broj oderu te ko vola na računu, zato mislim da bi klikanjem na 1 mozda me prebacilo na strani broj i onda bi tu mi nabilo cifru na računu

a vjerujem da osim toga bi mi mozda davali link na email da upisem podatke da nesto platim i onda odrali karticu

kupujem i na aliju alibaba lako su mogli do broja