Ostalo

Oporezivanje interneta

Filox čet 30.7.2020 14:55

Ja se ispričavam, ali ovo sam jednostavno morao komentirat...

 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zekanovic-zeli-oporezivati-internet/2201846.aspx

 

Nevjerojatno.

 

Baš se pitam, što učiniti ako Google odluči da nam neće platit porez? Zabranit ćemo korištenje Googla u Hrvatskoj?

 

Zar Google nije strana kompanija koja nama besplatno pruža usluge pretraživanja, a ovaj neuki tudum bi to oporezivao? Ma prva liga je lik, pametan, obrazovan oko porezne politike, a pogotovo vidimo da je informatički pismena osoba i da razumije što su Google, Facebook i Youtube.

 

Apsolutno nevjerojatna izjava.

 

Sjeverna Koreja je goli ku... za nas.

 

 

ihush čet 30.7.2020 15:50

-franuska? njemačka? .. ostvaruje zaradu, u eu/državama, plaća porez u irelandiji + kazna koju mora isplatiti ili će to platiti irci .. tkao da jedini korejanac-taliban si ti :) ali slatki pa je to ok + zeko je kreten ali ne znači da i ćorava koka ne ubode zrno.. 

Filox čet 30.7.2020 16:00

A evo sam skužio i ja da EU ima slične planove, ali mi je presmiješno kad Hrvatska to ide napravit, a uvjeren sam da Zeko nema pojma o čemu priča.

 

I ozbiljno, šta ako nam Google kaže da neće platit ni kune Hrvatskoj? Hoćemo li ga zabranit?

 

Isto i s EU, šta će se dogodit ako Google (i FB i YT...) odluče da ih to ne zanima? Hoće li EU ostat bez tih servisa?

ihush čet 30.7.2020 16:16

-znaš što je trumpek rekao makarončiću kad je poželio isto.. opalio čvrgu i nasmijao se. Da, to je tako, kad si the-supersila. Pa? :)

-zeko koristi raspoloživu municiju, klasično-besmisleno ali legitimno dok vlast ima 'neugodu' na takva pitanja tj trumpek + 6th fleet pa nikom ništa, kao što već par godina imamo presudu eu o 13 milijardi google-irska i nikom ništa... šbb-kbb i realnost..

 

+ neće eu ostati bez tih servisa, jer eu= novac.. servisi sami za sebe su besmisleni, cilj je novac, kojeg nema u africi-indiji-kini-rusiji-lat.americi.. a vlansici su unclesam+uk (+bregzit, ako si mislio da je slučajan ili ideološki.. nije) :)

 

 

ili.. porez plačaš na sve čime zarađuješ, nekome tko je jači od tebe.. kvartovskom mafijašu-reket/zaštitu ili državi/supersili.

-stvar je samo kome i koliko.. pa je tako google formalno u irskoj, plaćao formalno 10% (rumunjska.. ostale zemlje viši porez 15-20%) no nisu plaćali ni to nego pola cca 5,5% i moraju platiti razliku po sudskoj presudi eu za desetak godina muljaže.

-porez plaćaš stalno, npr svaki put kad čuješ pokojnog michalejacksona na radiju platiš porez riaa-i i sonyju (vlansik prava) odnosno dražvi-fondu gdje su registrirani a to je usa-uk za 99% soft-patent-licencnih i sl prava kao i osiguranja itd. tj od svih poreza, nameta, naknada dio ide vlasniku, državama sjedišta tj porez a jedini je unclesam supersila koja ne mora nekom trećem plaćati reket ili porez ako je to legalnije od mafije.. mada je isto.

-porez plačaš i kad unclesam štampa dollare, tj sve države koje izvoze kao kina-rusija ovise o dollaru kao sredstvu naplate i ako ovaj štampa tad pada vrijednost tj realna zarada i tad kina otkupljuje rezerve da bi održala vriejdnost.. kul :) .. a eu je priča za sebe, saveznici, zapad, nato.. no kao neutralni i fer.. :)) .. nećemo o tome, kraće, prisluškuju merkelicu i nikom ništa, lupa porez-čvrge kako želi, kome želi + trgovinski sporazumi koje raskida kad želi itd.. jer je jači + uk je u tome ipak imperija u kojoj sunce ne zalazi, otoci-offshore računi itd.. .. pa ako se pitaš kamo ti porezi odu, na te račune, bez poreza..

 

-a zakon o očuvanju materije, kao i zakon spojenih posuda te uče... (no sad već impliciram da razumiješ dalje.. možda i zekanović razumije no njemu za plaću nije ni važno da to razumije, pa ako i razumijemo svi, opet ništa, osim tuge jer nam netko jači toljagom nabije porez ili čvrgu.. neovisno što piše na papiru).

Marko :D čet 30.7.2020 16:50
Filox kaže...

A evo sam skužio i ja da EU ima slične planove, ali mi je presmiješno kad Hrvatska to ide napravit, a uvjeren sam da Zeko nema pojma o čemu priča.

 

I ozbiljno, šta ako nam Google kaže da neće platit ni kune Hrvatskoj? Hoćemo li ga zabranit?

 

Isto i s EU, šta će se dogodit ako Google (i FB i YT...) odluče da ih to ne zanima? Hoće li EU ostat bez tih servisa?

Pustite Google na stranu, oni nam bar daju korisne i kvalitetne usluge. Osim toga, Google već ima podružnicu u Hrvatskoj, pa pretpostavljam da tu već plaćaju porez (uz onaj koji plaćaju EU).

 

Facebook je taj kojeg Hrvatska treba oporezivati i kažnjavati. Konstantno nekakvi skandali, prodaja i curenje korisničkih podataka. Da je Hrvatska kaznila Facebook za svaki propust (kao što to rade Njemačka i Francuska), Hrvatska bi uistinu bila mala Švicarska. Umjesto toga, mi samo sjedimo u pozadini i gledamo kako Njemačka i druge zemlje EU odrađuju posao za nas.