Raging-poopingbaby sub 28.9.2013 22:13

Pozdrav :)

 

Primjetio sam da forum nema temu vezanu za kuhanje, pa sam odlucio napraviti jednu...

 

Ja sam prilicno nov u kuhanju, znam napraviti dobru kajganu, pire krumpir (vec 10 ljudi mi je reklo da je odlican), punjene paprike, i ostale jednostavne stvari... Nije puno, ali sam sve ovo naucio u 2 dana, znaci ubrzano ucim :)

 

U ovu temu su dobrodosli svi, od pocetnika poput mene, do iskusnih kuhara, koji bi mogli dati neke savjete meni i ostalim pocetnicima :)

 

I, ako nisu vasa smrtna tajna, volio bih da podijelite svoje recepte, da naucimo nesto novo jedni od drugih :D

 

 

cod4gamer ned 29.9.2013 11:10
Raging-poopingbaby kaže...

Pozdrav :)

 

Primjetio sam da forum nema temu vezanu za kuhanje, pa sam odlucio napraviti jednu...

 

Ja sam prilicno nov u kuhanju, znam napraviti dobru kajganu, pire krumpir (vec 10 ljudi mi je reklo da je odlican), punjene paprike, i ostale jednostavne stvari... Nije puno, ali sam sve ovo naucio u 2 dana, znaci ubrzano ucim :)

 

U ovu temu su dobrodosli svi, od pocetnika poput mene, do iskusnih kuhara, koji bi mogli dati neke savjete meni i ostalim pocetnicima :)

 

I, ako nisu vasa smrtna tajna, volio bih da podijelite svoje recepte, da naucimo nesto novo jedni od drugih :D

 

 

ne znam kako su tebi punjene paprike jednostavne al dobro :)

inace ne znam bas kuvat...znam ovo najosnovnije al neki toc skuvat il nesto tako vec bi bio problem

Raging-poopingbaby ned 29.9.2013 13:26
cod4gamer kaže...
Raging-poopingbaby kaže...

Pozdrav :)

 

Primjetio sam da forum nema temu vezanu za kuhanje, pa sam odlucio napraviti jednu...

 

Ja sam prilicno nov u kuhanju, znam napraviti dobru kajganu, pire krumpir (vec 10 ljudi mi je reklo da je odlican), punjene paprike, i ostale jednostavne stvari... Nije puno, ali sam sve ovo naucio u 2 dana, znaci ubrzano ucim :)

 

U ovu temu su dobrodosli svi, od pocetnika poput mene, do iskusnih kuhara, koji bi mogli dati neke savjete meni i ostalim pocetnicima :)

 

I, ako nisu vasa smrtna tajna, volio bih da podijelite svoje recepte, da naucimo nesto novo jedni od drugih :D

 

 

ne znam kako su tebi punjene paprike jednostavne al dobro :)

inace ne znam bas kuvat...znam ovo najosnovnije al neki toc skuvat il nesto tako vec bi bio problem

Meni su jednostavne jer me baka naucila vec sa 7 godina :) Danas sam usavrsio precene paprike (ispale su odlicno), i upravo radim pitu od jabuka, za kumin rodendan :D Nadam se da ce ispasti kako treba

ddarknessfairyy ned 29.9.2013 13:38
cod4gamer kaže...

ne znam kako su tebi punjene paprike jednostavne al dobro :)

inace ne znam bas kuvat...znam ovo najosnovnije al neki toc skuvat il nesto tako vec bi bio problem

 Pa ako kupiš već nafilane paprike ostatak je jednostavan...dobim rogove dok ih napunim {#}

 

Ja kuham svaki dan jer su moji naviknuti na kuhani obrok, tako da mi već po malo ide na živce jer svatko ima svoje prohtjeve(jedan ne smije masno, drugi bi samo meso, nemoj pre ljuto/nije nikad dosta ljuto, nemoj preslano, ne vegeta bla bla), pa onda za ručak danas ima juha, krmići u ljutom umaku(pola bez ljutog umaka), pire krumpir, abšmalcane mahune, zelena salata i mješana salata(za one koji ne jedu zelenu) + palačinke od jučer i već znam da će kasnije kmečat da bi oni neki pravi kolač {#}

 

Kolače volim radit...osim za blagdane...onda bih najradije cijelu kuhinju zapalila {#}

Raging-poopingbaby ned 29.9.2013 16:02
ddarknessfairyy kaže...
cod4gamer kaže...

ne znam kako su tebi punjene paprike jednostavne al dobro :)

inace ne znam bas kuvat...znam ovo najosnovnije al neki toc skuvat il nesto tako vec bi bio problem

 Pa ako kupiš već nafilane paprike ostatak je jednostavan...dobim rogove dok ih napunim {#}

 

Ja kuham svaki dan jer su moji naviknuti na kuhani obrok, tako da mi već po malo ide na živce jer svatko ima svoje prohtjeve(jedan ne smije masno, drugi bi samo meso, nemoj pre ljuto/nije nikad dosta ljuto, nemoj preslano, ne vegeta bla bla), pa onda za ručak danas ima juha, krmići u ljutom umaku(pola bez ljutog umaka), pire krumpir, abšmalcane mahune, zelena salata i mješana salata(za one koji ne jedu zelenu) + palačinke od jučer i već znam da će kasnije kmečat da bi oni neki pravi kolač {#}

 

Kolače volim radit...osim za blagdane...onda bih najradije cijelu kuhinju zapalila {#}

Ja zelim nauciti sve , od hrenovka, do pecenog vola, pa raditi kolace od muffina do torte :D

 

Inace dovrsio sam prvu pitu ikada, i malo mi je suha ispala, ali osim toga je skroz super..

 

I uspio sam iz prve ispohati brdo mesa bez da sam se poprska uljem ^^

cod4gamer ned 29.9.2013 16:36
ddarknessfairyy kaže...
cod4gamer kaže...

ne znam kako su tebi punjene paprike jednostavne al dobro :)

inace ne znam bas kuvat...znam ovo najosnovnije al neki toc skuvat il nesto tako vec bi bio problem

 Pa ako kupiš već nafilane paprike ostatak je jednostavan...dobim rogove dok ih napunim {#}

 

Ja kuham svaki dan jer su moji naviknuti na kuhani obrok, tako da mi već po malo ide na živce jer svatko ima svoje prohtjeve(jedan ne smije masno, drugi bi samo meso, nemoj pre ljuto/nije nikad dosta ljuto, nemoj preslano, ne vegeta bla bla), pa onda za ručak danas ima juha, krmići u ljutom umaku(pola bez ljutog umaka), pire krumpir, abšmalcane mahune, zelena salata i mješana salata(za one koji ne jedu zelenu) + palačinke od jučer i već znam da će kasnije kmečat da bi oni neki pravi kolač {#}

 

Kolače volim radit...osim za blagdane...onda bih najradije cijelu kuhinju zapalila {#}

stvarno onda imas celicne zivce kad moras svakome posebno kuhati.ja sam vrlo jednostavan bitno da je meso ito puno mesa :D

btw svaka cast na trudu ;-)

ddarknessfairyy ned 29.9.2013 18:07
Raging-poopingbaby kaže...

Ja zelim nauciti sve , od hrenovka, do pecenog vola, pa raditi kolace od muffina do torte :D

 

Inace dovrsio sam prvu pitu ikada, i malo mi je suha ispala, ali osim toga je skroz super..

 

I uspio sam iz prve ispohati brdo mesa bez da sam se poprska uljem ^^

Probaj radit nadjeve za pitu (ako govorimo o našoj domaćoj a ne američkoj) malo "mokrije" tak da se tijesto dok treba odstajat nakon pečenja namoči od nadjeva.

 

Meso poham bez ulja u pećnici pa nisam upoznata s nezgodama s uljem {#}

cod4gamer kaže...

stvarno onda imas celicne zivce kad moras svakome posebno kuhati.ja sam vrlo jednostavan bitno da je meso ito puno mesa :D

btw svaka cast na trudu ;-)

Ma jok...samo mi je lakše skuhat svakom posebno nego slušat kokodakanje poslije {#}

DuMe ned 29.9.2013 18:11
ddarknessfairyy kaže...
Raging-poopingbaby kaže...

Ja zelim nauciti sve , od hrenovka, do pecenog vola, pa raditi kolace od muffina do torte :D

 

Inace dovrsio sam prvu pitu ikada, i malo mi je suha ispala, ali osim toga je skroz super..

 

I uspio sam iz prve ispohati brdo mesa bez da sam se poprska uljem ^^

Probaj radit nadjeve za pitu (ako govorimo o našoj domaćoj a ne američkoj) malo "mokrije" tak da se tijesto dok treba odstajat nakon pečenja namoči od nadjeva.

 

Meso poham bez ulja u pećnici pa nisam upoznata s nezgodama s uljem {#}

Kako možeš pohat na "suho"?

ddarknessfairyy ned 29.9.2013 18:19
DuMe kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Probaj radit nadjeve za pitu (ako govorimo o našoj domaćoj a ne američkoj) malo "mokrije" tak da se tijesto dok treba odstajat nakon pečenja namoči od nadjeva.

 

Meso poham bez ulja u pećnici pa nisam upoznata s nezgodama s uljem {#}

Kako možeš pohat na "suho"?

Ne radiš "normalno" pohano(brašno+jaja+mrvice) nego napraviš smjesu od jaja,jogurta ili vrhnja i začina(ja stavljam papar,sol, crvenu papriku i soja sos,ali može bilo koji začini). Piletina ide prvo u brašno pa smjesu pa onda u krušne mrvice i slaže se u protvanj na papir za pečenje koji samo premžeš kistom sa uljem(da se ne zaljepi). Kad složiš onda premažeš meso kistom s uljem i tutneš u zagrijanu pečnicu. Ispadne isto pohano ko iz tave al nije masno.

Laganije je za pojest i niko se ne buni da ga želudac boli od ulja.

 

 

EDIT: sa svinjetinom je isto samo treba malo jače namazat meso uljem prije pečenja

Apachy ned 29.9.2013 18:47
lmutak kaže...

Eto par s posla..... ja radio...

 

Jako lijepo, samo ovaj srndac, znam da je skupo meso (ako nisi lovac ili poznanik jednog), al zakaj ne nabacite jos koju kockicu :D

 

 

ddarknessfairyy kaže...
Pa ako kupiš već nafilane paprike ostatak je jednostavan...dobim rogove dok ih napunim {#}

 

Ja kuham svaki dan jer su moji naviknuti na kuhani obrok, tako da mi već po malo ide na živce jer svatko ima svoje prohtjeve(jedan ne smije masno, drugi bi samo meso, nemoj pre ljuto/nije nikad dosta ljuto, nemoj preslano, ne vegeta bla bla), pa onda za ručak danas ima juha, krmići u ljutom umaku(pola bez ljutog umaka), pire krumpir, abšmalcane mahune, zelena salata i mješana salata(za one koji ne jedu zelenu) + palačinke od jučer i već znam da će kasnije kmečat da bi oni neki pravi kolač {#}

 

Kolače volim radit...osim za blagdane...onda bih najradije cijelu kuhinju zapalila {#}

 

Bome svaka čast, tak su i mene klinci masirali kad sam krenuo kuhati, svaki zvoni po svoje, daj ovako daj onako, ovom daj 2 tegle feferona, onom daj kečapa {#}

 

Kad su zanovjetali dobili su čisti kuhani fažol bez ičega, brzo sam pripitomio bandu, sad jedu ko kosci sve po redu, a draga se cudi kako njoj to ne uspjeva, kad kuha odmah dobije direktive {#}

 

Raging-poopingbaby ned 29.9.2013 20:32
GeneralPag1997 kaže...
Ako budu aktino ljudi sudjelovat u temi moga bi ja materi dat da cita dok kuha.

Za to imas odlicnu stranicu, coolinarka.. Ima jako puno dobrih recepata, i ljudi postavljaju slike kako im je ispalo...

Raging-poopingbaby ned 29.9.2013 20:36
cod4gamer kaže...

za palacinke sam profesionalac posebno za americke..pa kad ih budem peka stavit cu par slika

Vidis, americke nisam nikada jeo.. Koja je razlika izmedu nasih i americkih? Deblje su, ili..?

 

I ja cu sutra staviti par slika kako mi je ispala pita od jabuka, moraju mi se napuniti baterije aparata....

ddarknessfairyy ned 29.9.2013 21:13
Apachy kaže...

Bome svaka čast, tak su i mene klinci masirali kad sam krenuo kuhati, svaki zvoni po svoje, daj ovako daj onako, ovom daj 2 tegle feferona, onom daj kečapa {#}

 

Kad su zanovjetali dobili su čisti kuhani fažol bez ičega, brzo sam pripitomio bandu, sad jedu ko kosci sve po redu, a draga se cudi kako njoj to ne uspjeva, kad kuha odmah dobije direktive {#}

 

A šta češ nama ženskama je lakše kuhat neg se prepirat {#} iako mislim da će i meni ubrzo prekipjet svaki dan kuhat 2 ili 3 ručka.

Raging-poopingbaby kaže...

Vidis, americke nisam nikada jeo.. Koja je razlika izmedu nasih i americkih? Deblje su, ili..?

 

I ja cu sutra staviti par slika kako mi je ispala pita od jabuka, moraju mi se napuniti baterije aparata....

Slično, neki stavljaju maslac a neki ne. Drugačija je priprema. Američke se rade ko biskvit(žumanjci i ostatak mixat posebno pa onda snijeg od bjelanjaka na kraju da bude flalasto) 

piksic ned 29.9.2013 21:44

Ja znam kuhati kobasice, hrenovke, kajganu, jaje na oko, čevape, krumpir, rižu, tjesteninu i juhu iz vrećice i znam pohati meso. Znam peći pizzu, čak sam se naučio sam raditi tijesto i sad svašta kombiniram. Znam da nije puno, ali imam 18 godina i muško sam. Jedno vrijeme kad sam bio mali i kad sam jako volio jesti sam dobio ideju da budem svaki dan kuhao jela iz kuharice, ali sam bio prelijen. Sad se samo hoću naučiti raditi sarmu jer mi je to najdraže jelo.

cod4gamer ned 29.9.2013 21:55
Raging-poopingbaby kaže...

Vidis, americke nisam nikada jeo.. Koja je razlika izmedu nasih i americkih? Deblje su, ili..?

 

I ja cu sutra staviti par slika kako mi je ispala pita od jabuka, moraju mi se napuniti baterije aparata....

da deblje su i razlika je u smjesi...stavlja se maslac, prasak za pecivo itd te smjesa treba odstajat pola sata...i pecenje je lakse od nasih.meni je okus bolji od ovih nasih zato ih vise i preferiram

Asta pon 30.9.2013 08:17
piksic kaže...

Ja znam kuhati kobasice, hrenovke, kajganu, jaje na oko, čevape, krumpir, rižu, tjesteninu i juhu iz vrećice i znam pohati meso. Znam peći pizzu, čak sam se naučio sam raditi tijesto i sad svašta kombiniram. Znam da nije puno, ali imam 18 godina i muško sam. Jedno vrijeme kad sam bio mali i kad sam jako volio jesti sam dobio ideju da budem svaki dan kuhao jela iz kuharice, ali sam bio prelijen. Sad se samo hoću naučiti raditi sarmu jer mi je to najdraže jelo.

Sigurno znaš i krumpir skuhati, ispeći , a juhu pravu stvarno nije nauka - ubaciš meso u posoljenu vodu i kuhaš , a kad počne kuhati obereš samo pjenu koja se pojavi i dalje kuhaš na laganoj vatri.

Za 1 sat staviš povrće (mrkva, peršin, celer, cvjetača i sl.) pa kuhaš još pola sata. Na kraju obično dodam sjeckanog peršina.

Najlakše meso za "skuhati" je cijeli komad pilića posoliš i ubaciš u protvan u pećnicu sa par dl vode i npr. pola dl ulja, pećeš na 200°C, polijevaš tim sokom povremeno, okreneš jednom za cca poal sata i tada ubaciš posoljene krumpire na kriške rezane, pećeš još pola sata i to je to. Ili još bolje staviš posoljeno i povegetano ili popapreno pile u vrećicu za pećenje (ima za kupiti) koje zadržavaju sokove iz mesa, zajedno s krumpirom i čekaš 1 sat :) gotovo.  U pile možeš ubaciti mrkvu da se peće npr.

Evo jedne zanimljive i jednostavne recepture

AlterEgo uto 1.10.2013 07:55

Uuuuuuh ja isto volim kuhati. Trenutno me drže gulaši, kotlovina i isprobavanje raznih marinada, ipak je do sada bilo lijepo vrijeme i nema ničeg boljeg od kuhanja prijateljima na svježem zraku :) Recepte, ideje, savjete kupim sa Coolinarike + usmena predaja :)

Asta uto 1.10.2013 07:57
AlterEgo kaže...
Uuuuuuh ja isto volim kuhati. Trenutno me drže gulaši, kotlovina i isprobavanje raznih marinada, ipak je do sada bilo lijepo vrijeme i nema ničeg boljeg od kuhanja prijateljima na svježem zraku :) Recepte, ideje, savjete kupim sa Coolinarike + usmena predaja :)

Podijeli koji tajni recept za umak i marinadu npr. za piletinu ako hoćeš :)

Apachy uto 1.10.2013 09:25

Meni osobno odgovara taj šmek kako kažeš od mulja, koji je u somu i amuru najviše izražen. Druge ribe npr. pastriva, štuka, linjak, smuđ, klen nemaju tako jako izražen.

 

Uglavnom žena ne voli taj miris i okus pa ga maskira tako da u protvan sa ribom stavi sladunjavo povrće npr. mrkvu i slatku papriku koji tijekom pečenja otpuštaju miris koji ubije šmek od ribe. ribu iznutra ili komade premaže sa malo ulja u koje stavi peršina, celera i češnjaka i to odstoji preko noći.

 

samo meni je to bezveze, ubije mi skroz okus ribe, što je dobro nekome ko taj specifičan okus ne voli, a ipak jede prvoklasno zdravo meso.

unimatrix001 uto 1.10.2013 09:27
zeroname kaže...

Evo gospodo kad smo već kod kuhanja , trebam savjet kako marinirati ove riječne ribe kao što su som , štuka itd Pogotovo som jer ima okus po mulju.

Tu i najjaca marinada slabo pomaze . Rijecnu ribu je pozeljno jos zivu staviti u cistu vodu bar nekoliko sati . Stavis je u kadu i ostavi da voda lagano tece ili mijenjaj vodu svako malo . Veliki dio tog '' mulj '' okusa ce otici. Poslije mariniraj kako zelis. 

Punti uto 1.10.2013 09:37

Ja ne znam spravljati slatkovodnu ribu jer sam s mora, ali moji prijatelji Mađari imaju set začina koji u potpunosti pokrije mulj. Naravno, ne znam koji su začini, ali barem je to pravac u kojem treba tragati.

Inače, najlipši fiš paprikaš mi je brujet od grdobine :)