mikosik čet 9.7.2015 17:45

ovako on radi sve perfekt nema zamjerke ali kad otvorim Safari bude potpuno usporen. Iskaču stalno neke reklame. Ponuđen mi je MacKeeper i instalirao sam i pronašao je neke sumljive datoteke i ponudi mi opciju da to obrišem ali tek kad kupim aktivacijski kod. Računalo je u "serius" stanju. aktivacijski kod i nije tako jeftin. Postoji li neki drugi način za riješit ovi problem?

 

Lijep pozdrav!

Hann pet 10.7.2015 15:50

Problem ti je upravo u tom mackeeperu koji je najveci malware na OS X-u. Nemoj se uvrijedit, no nekako sumnjam da ces ga znati sam rijesiti, pa odnesi nekom tko zna ili pak pravac servis. Najlaksi nacin je reinstalaicija i formatiranje, ali nije potrebno jer se moze sve to popravit i ovako.

sendjo ned 12.7.2015 17:58
mikosik kaže...

ovako on radi sve perfekt nema zamjerke ali kad otvorim Safari bude potpuno usporen.

 

instaliraj Chrome i obavezno AdBlock...

ja surfam na iMacu (c2d 2.16 ghz) starom 9 godina i sve radi ko prvog dana, nikakvog lag-a ne primjecujem... 

MacOS je 10.6.8

zaba sub 16.1.2016 11:10

A čuj, Apple ne može stati na kraj bedaku ispred računala. Svi koji su imalo proučili OSX, shvatili bi kako je ispod Linux i kako bez admin ovlasti niti jedan program ne može štetu raditi po računalu.

Naravno, dosta korisnika prelazi s WIN na OSX i mahnito traže programe za zaštitu i instaliravaju ovakva sranja i još više se zakopavaju.

Radi se još jedna greška, a to je silovanje WIN programa na OSX-u preko virtualnih strojeva ili dualboota. Gotovo sve što ima za PC (od korisničkih programa) ima i na OSX-u. Uvjek svi skoće kako AutoCAD nija za MAC. Sad su i to popravili.

Osnovni problem je što se teže dolazi do ilegalnih programa pa u domaćim glavavama prevladava misao kako OSX i Mac ne valjaju jer eto aučilo se krasti.

Stjepanj pon 18.1.2016 23:10
Bulldozer kaže...

imam vjerovatno jedan od pozantih problema vezano za imac.. u lijevom i desnom kutu fleke il od grijanja ili od dima.. sad nebi znao.. ima ko način kako ih očistit ?

teski propust iz applea! mikro prasina iz "kucista" ulazi izmedu stakla i panela, rijesenje ne postoji samo zamjena cijelog panela, ako nemas garanciju yebo si jeza jer ce ti biti sve gore i gore...lp