Ostale hardverske teme

Rampage SN-44M Throne Mikrofon i Win 10

ivek decembarski pon 1.6.2020 08:18

Ekipa, trebam pomoć.

 

Marka mikrofona je možda manje bitna jer pretpostavljam da se isto događa i sa drugima na windowsima 10, ali imam samo 2 ista Rampagea pa nemam kako testirati svoju tvrdnju.

 

Mikrofon se spaja prek USB i 10ka ga uredno prepozna (licencirana desetka), ali nikako ga ne mogu pojačati da normalno hvata zvuk. (Testirano na stolnom i prijenosnom računalu).

Sve je jako jako tiho. Na laptopu integrirani mikrofon hvata zvuk savršeno, a kad uštekam Rampage ne čuje se ništa. Moram se doslovno derati na njega da bi se išta čulo.

 

Ima itko kakav savjet ili da odmah pišem Baksi? 

ihush pon 1.6.2020 09:39

-svaka zvučna-audio kartica ima svoj ulaz-pojačalo.. tj mikrofon je slab i signal treba pojačati tj to možeš do neke razumne razine iznad koje imaš digitalni kliping-buku..

-pošto je to zaseban uređaj, nema veze s audio onboard.. koristiš njegove postavke koje nudi u driveru, npr isključiš fiultere za šum jer filter stišava. Ništa bolje ne možeš tj ono što se nudi u driveru + stvarna snaga ugrađenog pojačala dok pojačavanje digitalnog signala može do npr 3db ali iznad je obično kliping. Ili trebaš osjetljiviji mic ili neki koji će koristiti audio-zvučnu koja može jače pojačati ulazni signal bez distorzije.

CrossDeath pon 1.6.2020 09:47

Imao sam istu situaciju, morao sam se derati u mikrofon da bi me ljudi culi. Na kraju sam rijesio tako sto sam izbrisao drajvere koje sam instalirao sa stranice od maticne i pustio windows da sam instalira audio drajvere. Nakon toga nikakvih problema.