2 PC-a 1 Monitor

Trazis KVM switch ili VKM (ne znam kako ga tko zove).
mozda nesto ovako
http://www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0530098&pg=G0301305
Potrazi malo po netu.

Koji monitor imaš? Ako je to jedan od onih LCD-ova koji imaju i VGA i DVI priključak, možeš spojiti oba računala, a tipkom na samom monitoru određuješ prikaz.

Koji monitor imaš? Ako je to jedan od onih LCD-ova koji imaju i VGA i DVI priključak, možeš spojiti oba računala, a tipkom na samom monitoru određuješ prikaz.
Imaš ga pod moj pc
al mislim da ima samo jedan vga...
EDIT: Kakvo je ovo:
za miša i tipkovnicu mi i nije potrebno pošto imam 2 komada od svakog... al za monitor i zvučnike (na monitoru) mi je frka...

Pala mi je na pamet još jedna ideja, pošto se na internet spajam pomoću USB Wireless sticka, je li moguće imati neki switch i za to?

potraži preklopnik, s USBom upravo zato jer ga može dijeliti... ovisno o modelu i kablovima (pazi nije uvijek u kompletu) raspon cijena 150-400 kn. Autronic, MicroLine (IQ) itd..(možda i Vemil, jer tar artikl sigurno nije rasprodan) ;-)

Umreži računala?

Može li mi netko preporučiti neki jeftiniji KVM Switch, nije mi nužno potrebno za miš i tipkovnicu, bilo bi dobro da mogu spojiti svoju usb wireless antenu i zvučnike...

Pozdrav.
Baš imam ovu dilemu.
S tim da sam mislio da u jednom trenutku radi samo jedan PC.
Ili ako može nek rade oba kompa.
Monitor ima dva HDMI i jedan VGA ulaz.
Monitor je AOC 2353.
Što kažete?

Pozdrav.
Baš imam ovu dilemu.
Monitor je AOC 2353.
Što kažete?
-nije važno rade li jedan ili oba račuanla, tj kad koristiš jedan monitor tad vidiš-radiš na jednom (osim mrežno-remote).. neovisno jesu li oba uključena.
+ za ovakve potrebe, jednostavno spojiš hdmi.. i 99% da će sam monitor automatikom prebacivati-paliti-gasiti potreban ulaz dok uvjek postoji i ručno prebacivanje izvora signala samo zna biti petljavo kroz menije..
-tj i kvm-preklopnici mogu biti ručni ili auto pa kad je uključeno jedno računalo automatika prebaci-uključi.. dok je za ovakav primjer dovoljno spojiti u drugi hdmi port (ili kad monitor nema dva, adapter-kabel npr dvi ili dp .. dok je vga onako, ako baš mora no tadj dio radi jednako pa tko nema kabel ili neki razlog tad može i tako ili pogotov za starija računala pod dosom i sl. kad analogni može imati prednost zbog rezolucije i dimenzije slike od ruba do ruba..).

Pozdrav.
Baš imam ovu dilemu.
Monitor je AOC 2353.
Što kažete?
-nije važno rade li jedan ili oba račuanla, tj kad koristiš jedan monitor tad vidiš-radiš na jednom (osim mrežno-remote).. neovisno jesu li oba uključena.
+ za ovakve potrebe, jednostavno spojiš hdmi.. i 99% da će sam monitor automatikom prebacivati-paliti-gasiti potreban ulaz dok uvjek postoji i ručno prebacivanje izvora signala samo zna biti petljavo kroz menije..
-tj i kvm-preklopnici mogu biti ručni ili auto pa kad je uključeno jedno računalo automatika prebaci-uključi.. dok je za ovakav primjer dovoljno spojiti u drugi hdmi port (ili kad monitor nema dva, adapter-kabel npr dvi ili dp .. dok je vga onako, ako baš mora no tadj dio radi jednako pa tko nema kabel ili neki razlog tad može i tako ili pogotov za starija računala pod dosom i sl. kad analogni može imati prednost zbog rezolucije i dimenzije slike od ruba do ruba..).
Jedan komp je Sandy Bridge iz Moj PC, drugi je Kaby Lake koji treba tek doći.
Sandy je spojen već HDMI kablom a i Kaby ću morati HDMI ako ću preko Grafe a DVI-D ako ću preko iGPU (adapter DVI-D na HDMI).
Imam dva PC-a a jedan monitor - postoji li u HR neki dućan di bih mogao kupit switch? dakle uštekam kabel od monitora u switch i onda samo određujem sklopkom koji kompjuter hoću?