Općenito o mobitelima

Odgovor servisa je vodeno ostecenje, ali..

avantgard sri 19.5.2021 11:36

Poštovani forumaši,

 

imam jednu nevjerojatnu nerazjašnjenu situaciju.

 

Radi se o mobitelu Xiaomi Mi A3, ovlašteni servis je Bijelić Co iz Osijeka. Naime, mobitel je prestao najednom raditi, bez ikakvih prethodnih znakova. Pošaljem ga na servis, a odgovor je "Vodeno oštećenje matične ploče. Popravak skuplji od samog uređaja." Sad, da sam znao da je pao u vodu ili da sam bio u vlažom okruženju - ne bi ga ni slao na servis, znam da takvi kvarovi nisu pokriveni jamstvom.

 

To je drugi put da sam slao taj mobitel na servis. Prvi put sam ga slao prije pola godine kada sam skužio da se tipke za glasnoću aktiviraju same od sebe i da tipka za paljenje nekada radi, a nekada ne. Kada sam skinuo zastitnu maskicu - tipke su ispale iz kučišta mobitela. Također, ladica za SIM i memorijsku karticu se raspala (napukla). Čudno, ali desilo se. Nisam prvi puta vadio tu ladicu - sa iglicom u rupu, ladica se malo izvuce van i sa prstima ju izvucem do kraja normalnom silom.

 

Brat ima identican mobitel sa kojim nije bilo nikakvih problema i kako sam već drugi put ostao bez mobitela koji je otisao na servis, poceo sam sumnjati da je neka "serijska greška" sa mobitelom.

 

Sada sam kontaktirao servis od kojeg sam dobio odgovor da mi budu poslali slike oštećenja matične.

 

Garantiram da mi nije nigdje ispao u vodu, niti sam bio u jako vlažnim okruženjima. Očekivao sam na slikama da će neki manji indikator biti crvene boje, a na slikama se doslovno vidi voda u mobitelu i veliki indikator koji je pocrvenio. Serviser kaže da je voda došla preko 3.5mm konektora.

 

Molim mišljenje stručnih ljudi - da li Vam dijelovi mobitela na slikama izgledaju kao da su morali biti dobro potopljeni u vodi? To mi ne izgleda kao da se mobitel samo "pokvasio", nego da se morao okupati u vodi.