Anon1mann.II sri 2.2.2022 20:24

Pozdrav.

Zbrikao mi se Moto G5 vrti se non stop boot, nisam ništa sa firmwerom prtljao i vidio sam da ima dosta o tom problemu za ovaj mob samo ne i riješenja kako spasit podatke.

Dakle cilj mi je spasiti podatke prije fw reflash koji obriše sve korisničke podatke, no nitko još na yt nije napravio video o tome kako, samo u OSu bekap opcija i neki lenovo programi koje isprobah i uzaludni su za brikane mob. Druge programe nisam tražio ili nisam pronašao.
U servisnom meniu nema opcija za bekap podataka na karticu pokušavao sam već.

Pa ako neko tu zna neki program ili kako doći u USB debugging mod nekom posebnom kombinacijom gumba u servisnom meniu nek javi.
Ili ako postoji ona metoda sa dodirom nekih dva kontakta na PCB ploči, mislim da sam to negdje vidio za neke druge mobitele, ako to služi za boot skrivenog servisnog menia.

Usput imam Teensy++ 2.0 pa ako bi se mogla sa njim iščitati direktno memorija sa memorijskog čipa ako možda neko tu zna da li se to može. Kupio ga davno za ps3 modificiranje za baš iščitavanje memorije čipova pa sad samo skuplja prašinu a nije baš bio ni jeftin.

Anon1mann.II sub 12.2.2022 21:12
Posmatrač kaže...

Ne mogu ti pomoci ali me bas interesuje zasto si drzao  podatke samo na mobitelu? Bez ikakvog backupa? Koja je logika iza toga?

A eto kad imam 4 moba i sve do jednog sam nakrcao slikanjem i snimkama na njihovim karticama, za ovog nisam imao slobodnu haha... i ko će ih sve stići pratiti i prazniti i još puniti, i ovog sam baš planirao prodati jer sam htio novi no nikako nisam dobio volje ni vremena da sve sortiram i prebacim na data hard. I nikako nisam mogao naslutiti da će mi se ovakvo "neriješivo" sranje uspjeti desiti...

I baš pred početak pandemije mi onda rikne SSD hard od laptopa pa i da sam tad imao volje za čišćenjem nisam ni mogao i onda sam se uglavnom s tim zezao kako da spasim te podatke, a mislio si trajat će SSD dulje, sigurniji je da da, a naše trgovine više nisu imale pouzdane hgst hdd na prodaji od pandemije pa sam ih bio prisiljen iz kine naručivati i uzeo više komada reko u slučaju da opet rikne glavni da imam bitne podatke bar na drugome kao bekap, pa eto imam logike, a SSD kao i mob nisam znao da će mi krepati unutar 2 godine iz čista mira.

Možda je to ono što govore o programiranom kvarenju uređaja. A možda je bio bug zbog te popunjenosti memorije, zadnja obavijest prije bricka je vj bila da nema prostora.


Inače bih prebacivao stvari sa moba kad sam trebao snimiti neku recenziju, no za ovoga nisam našao vremena. A htio sam si i kupiti fotoaparat baš umjesto mobitela no držali istu cijenu godinama kao da je od zlata dok novi modeli izlazili a taj na ebayu korištene prodavali kao smeće, pa odustao i dodatno pridonjelo ovome. A SD karticu kupio...
I zato kad mi neko od rodbine spomene da će kupiti USB stik jer su stari puni od nekih snimki emisija sa tva, padne mi mrak na oči. I kupih novi PNY 32gb u tisku za snimanje finala svj kupa 2018 pa skužio da na nekim djelovima isprekidana snimka...

Inače bih smanjivao da uštedim prostora no opet bi se USBi napunili nečime novim i tako u krug...
Trebao bih otvoriti VE studio i na hzz objaviti da zapošljavam ljude. Tak sam frenda jednom zezao s tim ako mu dosadno da mi sortira.