Pomoć oko Static IP Adrese

Zanima me kako stvoriti statičku ip adresu,koristim gigaset sx763 wlan-dsl i forwardao sam portove za bittorent ali mi treba statička ip adresa.Može li mi netko pomoći oko toga i usput dobro bi mi došao svaki tweak za bittorent jer mi je brzina očajnički spora (10 kb/s) a koristim T-com Max-ADSL 4.5 mb/S Flat.
za statičnu ip adresu trebaš platiti isp-u pozamašnu svotu novca, nemožeš ju sam ''stvoriti''

Zanima me kako stvoriti statičku ip adresu,koristim gigaset sx763 wlan-dsl i forwardao sam portove za bittorent ali mi treba statička ip adresa.Može li mi netko pomoći oko toga i usput dobro bi mi došao svaki tweak za bittorent jer mi je brzina očajnički spora (10 kb/s) a koristim T-com Max-ADSL 4.5 mb/S Flat.
Ako ti treba statička adresa za forwardanje portova, to lako napraviš jer je to unutar tvoje lokalne mreže. Na XPima, Control panel -> Network Connections -> Local area connection (ili wifi, zavisi sto koristis), desni klik -> properties, tcp/ip settings. U slijedecem prozoru utipkas zeljenu adresu.

Ne kužim.Kako mislis "platiti usp-u" ? Šta je to uopće usp ? Našao sam na portforward.com jedan program za postavljanje statičke ip adrese samo što ga neznam baš koristiti.

Ne kužim.Kako mislis "platiti usp-u" ? Šta je to uopće usp ? Našao sam na portforward.com jedan program za postavljanje statičke ip adrese samo što ga neznam baš koristiti.
On ti je dao odgovor u slučaju da ti treba statična adresa izvan tvoje lokalne mreže. A to se plaća davatelju internet usluge.

moja greška, dakle ISP - internet service provider e.g. T-com, optima, Carnet, Bnet... ako želiš statičku ip adresu moraš njima masno platiti, recimo kod optime ti je 500kuna mjesečno

Može li mi netko objasniti što znači ovo : "a local networking problem closed the connection 10053" ? :S

A zašt će ti uopče statička IP adresa?Postoji workaround.
HINT: DynDNS.
P.S.Naravno ovisi zašto ti treba.

Ali ja ne kužim zašto mi tako loše skida.Seedersa ima 38456 a leechersa ima 175289.ZAšto ?!?!?!??!

Ali ja ne kužim zašto mi tako loše skida.Seedersa ima 38456 a leechersa ima 175289.ZAšto ?!?!?!??!

Istestiraj si brzinu torrenta sa nekim torrentom koji ima više seedera od leechera, npr. nekom distribucijom linuxa.

Naravno da nemaš statičnu IP adresu. Čak je i ono abnormalno pojeftinila, samo 500 kn kod Optime i Bneta. još do maloprije je bilo samo u najskupljim paketima, poslovne opcije pa još + fiksni IP. Mislim to je "nenormalno " kod nas samo. Pa pogledaj što nam ISP i nude, 16 mbps download 768 upload. Ma to je smiješno. Kao da komunikacija nije dvostrana nego smo zemlja torentaša i leachera kojima je samo bitan download... Ako je download ubodi satelit i deri miško i jeftinije nego "ISP paketi".

U mene je dinamična IP adresa smijesno skupa

A gdje je to u tebe? SAD - Kanada?

Tebi ne treba ovo što si napisao već fiksna interna IP adresa tvog računala. Za ovaj problem koji si naveo. Ako koristiš XP imaš u odgovorima ovdje kako to riješiti, ako koristiš neki drugi op sustav napiši ovdje. Uz podešavanje stalne IP adrese, moraš pustiti željeni port na ruteru i isti na torrent klijentu. I trebao bi biti dostupan.

Bosna i Hercegovina

Ovdje su opet neki uleti, Boga pitaj ko ga kome. Da objasnimo:
1.Tebi skida sporo jer ima 38 tisuća ljudi koji dijele podatke a 175 tisuća ljudi ti skida i zauzmu čitav bandwith.
2. U svom routeru imaš podešen DHCP, to znači da auomatski dobiješ IP adresu.
3. Torrenti rade i na portu 80, dakle trebao bi skidati i to bi trebalo raditi.
4. Ako i dalje želiš otvoriti portove, napravi ovako, saznaj koja ti je IP adresa u lokalnoj mreži, npr. 192.168.1.2, otiđi u router i za svoju IP adresu otvori sve portove u razmaku od 1024-6500.

Ovdje su opet neki uleti, Boga pitaj ko ga kome. Da objasnimo:
1.Tebi skida sporo jer ima 38 tisuća ljudi koji dijele podatke a 175 tisuća ljudi ti skida i zauzmu čitav bandwith.
2. U svom routeru imaš podešen DHCP, to znači da auomatski dobiješ IP adresu.
3. Torrenti rade i na portu 80, dakle trebao bi skidati i to bi trebalo raditi.
4. Ako i dalje želiš otvoriti portove, napravi ovako, saznaj koja ti je IP adresa u lokalnoj mreži, npr. 192.168.1.2, otiđi u router i za svoju IP adresu otvori sve portove u razmaku od 1024-6500.
Neznam zašto se piše nešto što nije točno. Nije problem kod torenata skidanje (downloading) nego upload. Gotovo svi privatni torent trackeri gledaju omjer uplod/downlaod (iliti ratio) kod određivanja tko je korektan član. Dakle, komotno u svom ruteru možeš isključiti DHCP, svoju IP adresu stavi fiksnu (kao što je gore navedeno), na ruteru otvori jedan od portova u rasponu 49152-65535. Taj port kojeg si otvoio u ruteru upiši u svoj torent klijent i u firewall kojeg imaš na računalu i trebao bi postati dostupan drugim clanovima da od tebe mogu uzimati.

Taj konkretni router podržava uPNP, uTorrent ga također podržava, nema potrebe ručno forwardati portove, niti ima potrebe za statičkom adresom.
Te fore sa statičkom adresom i port forwardingom su vrlo, vrlo zastarjele, datiraju maltene iz doba kada se u windowsima podešavala veličina virtualne memorije na 1,5x fizičke, što je također nonsens.
Potrebno je napraviti samo dvije stvari - limitirati broj poluotvorenih konekcija na recimo 4, i limitirati upload brzinu na nešto nižu od maksimalne upload brzine koju imaš.